0 0
Coquille met witlof mousse van cava

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
8st Coquille
0.5st Witlof
20g Roomboter
1el Sojasaus
1el Honing
2st Eidooier
30ml Cava
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Coquille met witlof mousse van cava

Kenmerken:
  • Vis

Heerlijk voorgerecht om het diner te starten!

  • 15min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Een heerlijk product uit de zee: de coquille! Ook wel bekend als de sint-jacobsschelp. Het is een mooi vlezig product en niet moeilijk te maken. Heerlijk om dit coquille recept als voorgerecht te serveren.

Het verrassende in dit recept is de mousse van cava. Die is echt heerlijk! En ja, schenk ook lekker een glaasje voor jezelf in! ?

Je kunt de cava ook vervangen door een ander mousserende wijn. Dit kan dus een champagne of prosecco zijn.

Stappen

1
Klaar

Dep de coquilles droog en bestrooi ze met wat peper en zout. Verwijder de onderkant van de witlof en was ze onder kraanwater. Snijd de witlof in dunne reepjes over de lengte.

2
Klaar

De mousse

Zet een steelpannetje wat een laag water op het vuur. En zet hier een hittebestendige kom op. Doe hier de eidooiers en de honing in de kom met de sojasaus. Klop dit los met de garde en schenk de cava er geleidelijk bij. Je zult zien dat tijdens het verwarmen het een vastere vorm gaat krijgen. Dan is je mousse klaar!

3
Klaar

De coquilles

Verhit in een koekenpan een beetje olie en de smelt de boter. Zet het vuur hoog en bak de coquille aan beide kanten bruin. Na ongeveer 2-3minuten per kant zijn ze gaar. Dit hangt natuurlijk af van de dikte van je product. Je kunt er halverwege nog een beetje sojasaus bij doen voor de smaak.

4
Klaar

Serveer het op een bord met nog een beetje sojasaus en eetsmakelijk!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Flat ribs gegaard in donker bier
volgende
Marokkaanse lamsschenkel stoofpot
vorige
Flat ribs gegaard in donker bier
volgende
Marokkaanse lamsschenkel stoofpot
Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here