Ingrediënten
-
Rode curry
-
1st Citroengras
-
4st Knoflook
-
3cm Gember
-
2st Chilipeper
-
1st Limoensap
-
1el Koriander
-
1tl Kurkuma
-
1st Ui
-
Rasp Limoen
-
200ml Kokosmelk
-
60ml Zonnebloemolie
-
1tl Tomatenpuree
-
Rest
-
Zonnebloemolie
-
1st Citroengras
-
0.5el Laos
-
2st Limoensap
-
1.5l Visbouillon3 blokjes
-
800g Gamba
-
250g Sugar snaps
-
1st Puntpaprika
-
270g Ramen
-
200g Oesterzwammen
-
150g Taugé
-
2el Basilicum
-
1el Koriander
Samenvatting
Op de site staan al meerdere heerlijke soepgerechten. Ook meerdere met kokosmelk. Check bijvoorbeeld DEZE. Het toevoegen hiervan, in combinatie met de citroengras, geeft zo een lekker frisse smaak aan de soep.
Niet eerder heb ik garnalen rauw in een soep gedaan. Ik ben gewend om ze te wokken of te grillen. Nu ben ik meerdere recepten tegengekomen waarbij de garnalen worden gegaard in de soep. Dus ik heb het ook maar eens geprobeerd. En het resultaat was echt fantastisch! Ik ben door meerdere recepten geïnspireerd en ik heb er mijn eigen twist aan gegeven.
De curry paste die je in dit recept maakt gebruik je niet volledig. Het restant kun je invriezen voor een volgende keer.
Voor dit recept heb je minimaal een staafmixer nodig om de paste te maken. Een keukenmachine of blender kan uiteraard ook.
Stappen
1
Klaar
|
Curry pasteVerwijder de harde onder- en bovenkant van de citroengras en voeg dit met de rest van de ingrediënten samen. Kook ondertussen 1,5l water om de visbouillonblokjes in op te lossen. |
2
Klaar
|
Strip de oesterzwammen in reepjes en snijd de paprika door de helft (over de lengte) en daarna in smalle reepjes. |
3
Klaar
|
Zef een braadpan op het vuur en doe hier een scheut zonnebloemolie in. Zodra de olie heet is, dan voeg je 3 flinke eetlepels van de curry paste toe. Bak dit een paar minuutjes en zet het vuur laag/middelhoog. Voeg de citroengras, Laos en limoensap toe. Voordat je de citroengras toevoegde verwijder je ook hier de harde bovenkant- en onderkant. Kneus daarna de citroengras door er met de botte kant van je mes op te slaan. Dit brengt de smaken lekker vrij. Daarna voeg dan de visbouillon en kokosmelk toe en laat het rustig pruttelen. |
4
Klaar
|
Voeg dan de garnalen, paprika en sugar snaps na een paar minuten toe en laat dit nog 5 minuten pruttelen. |
5
Klaar
|
ServeerServeer je soep in een mooie diepe kom en leg er een handje taugé op voordat je het serveert. Strooi er ook nog een beetje gehakte peterselie en koriander overheen. That's it! Eet smakelijk. |