0 0
Rode currysoep met ramen

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Rode curry
1st Citroengras
4st Knoflook
3cm Gember
2st Chilipeper
1st Limoensap
1el Koriander
1tl Kurkuma
1st Ui
Rasp Limoen
200ml Kokosmelk
60ml Zonnebloemolie
1tl Tomatenpuree
Rest
Zonnebloemolie
1st Citroengras
0.5el Laos
2st Limoensap
1.5l Visbouillon 3 blokjes
800g Gamba
250g Sugar snaps
1st Puntpaprika
270g Ramen
200g Oesterzwammen
150g Taugé
2el Basilicum
1el Koriander

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Rode currysoep met ramen

Kenmerken:
  • Vis

Heerlijke frisse Aziatische soep!

  • 45min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Rode curry

  • Rest

Samenvatting

Delen

Op de site staan al meerdere heerlijke soepgerechten. Ook meerdere met kokosmelk. Check bijvoorbeeld DEZE. Het toevoegen hiervan, in combinatie met de citroengras, geeft zo een lekker frisse smaak aan de soep.

Niet eerder heb ik garnalen rauw in een soep gedaan. Ik ben gewend om ze te wokken of te grillen. Nu ben ik meerdere recepten tegengekomen waarbij de garnalen worden gegaard in de soep. Dus ik heb het ook maar eens geprobeerd. En het resultaat was echt fantastisch! Ik ben door meerdere recepten geïnspireerd en ik heb er mijn eigen twist aan gegeven.

De curry paste die je in dit recept maakt gebruik je niet volledig. Het restant kun je invriezen voor een volgende keer.

Voor dit recept heb je minimaal een staafmixer nodig om de paste te maken. Een keukenmachine of blender kan uiteraard ook.



Stappen

1
Klaar

Curry paste

Verwijder de harde onder- en bovenkant van de citroengras en voeg dit met de rest van de ingrediënten samen.
Mix alles het tot een grove curry en breng het verder op smaak met wat zout. Hier kun je het beste een staafmixer of keukenmachine voor gebruiken.

Kook ondertussen 1,5l water om de visbouillonblokjes in op te lossen.

2
Klaar

Strip de oesterzwammen in reepjes en snijd de paprika door de helft (over de lengte) en daarna in smalle reepjes.
Snijd de uiteinden van de sugar snaps af en verwijder de draden aan de boven- en onderkant.
Zet alles even apart en ga verder met de volgende stap.

3
Klaar

Zef een braadpan op het vuur en doe hier een scheut zonnebloemolie in. Zodra de olie heet is, dan voeg je 3 flinke eetlepels van de curry paste toe. Bak dit een paar minuutjes en zet het vuur laag/middelhoog. Voeg de citroengras, Laos en limoensap toe. Voordat je de citroengras toevoegde verwijder je ook hier de harde bovenkant- en onderkant. Kneus daarna de citroengras door er met de botte kant van je mes op te slaan. Dit brengt de smaken lekker vrij.

Daarna voeg dan de visbouillon en kokosmelk toe en laat het rustig pruttelen.

4
Klaar

Voeg dan de garnalen, paprika en sugar snaps na een paar minuten toe en laat dit nog 5 minuten pruttelen.
Als laatste voeg je de oesterzwammen en ramen toe. De soep is klaar als de noedels gaar zijn!

5
Klaar

Serveer

Serveer je soep in een mooie diepe kom en leg er een handje taugé op voordat je het serveert. Strooi er ook nog een beetje gehakte peterselie en koriander overheen. That's it! Eet smakelijk.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Gemiddelde score
(5)
Totaal aantal Reviews: 1
jamilla

Heerlijk recept, makkelijk, snel en super lekker! Mooie foto heb je ook gemaakt.

vorige
Romige risotto met champignons
volgende
Beef Wellington
vorige
Romige risotto met champignons
volgende
Beef Wellington
Hulp nodig?