0 0
Romige risotto met champignons

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
300g Risotto
1l Groentebouillon
2000g Kastanjechampignons
200g Shiitake
100ml Kookroom
200g Parmazaanse Kaas (rasp)
100g Blad spinazie
50g Roomboter
15g Peterselie
1st Ui
6st Knoflook
Zwarte peper
Zout
150ml Witte wijn

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Romige risotto met champignons

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Een heerlijke vegetarische risotto, met veel groenten en lekker romig.

  • 30
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Dit recept van  risotto is echt een goede keus als je op zoek bent naar een lekker vegetarisch recept.

Ik ben gek op pasta en maak zelf ook wel mijn eigen spaghetti of tagliatelle. Risotto gaat natuurlijk wel een stuk lastiger, dus dat koop ik in een zakje!

Je moet er even de tijd voor nemen maar dan heb je ook wat!

Stappen

1
Klaar

Voorbereiden

Ze de groenten bouillon op het vuur en maak warm. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in de helft van de boter. Snijd dan ook alle kastanjechampignons in kwartjes of plakjes en houd apart.

2
Klaar

Risotto

Voeg dan de risottorijst aan de pan met ui en knoflook en bak dit 2 minuten mee. Blus de rijst af met de wijn en voeg nu elke 5 minuten en grote schep bouillon aan de rijst toe.

3
Klaar

Voeg na 15 min alle champignons Toe aan de rijst. De rijst is goed wanneer de korrel lekker zacht is. Dit kan 25-35 minuten duren. Wanneer de rijst zacht is kan je de rest van de boter en spinazie toevoegen, nog even goed doorroeren. Dan kan ook de room en en kaas erbij. Serveer met de peterselie en wat versgemalen zwarte peper.

jamilla

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
uiensoep
vorige
Klassieke uiensoep
volgende
Rode currysoep met ramen
uiensoep
vorige
Klassieke uiensoep
volgende
Rode currysoep met ramen