Ingrediënten
-
300g Risotto
-
1l Groentebouillon
-
200g Kastanjechampignons
-
200g Shiitake
-
100ml Kookroom
-
200g Parmazaanse Kaas (rasp)
-
100g Blad spinazie
-
50g Roomboter
-
15g Peterselie
-
1st Ui
-
6st Knoflook
-
Zwarte peper
-
Zout
-
150ml Witte wijn
Samenvatting
Dit recept van risotto is echt een goede keus als je op zoek bent naar een lekker vegetarisch recept.
Ik ben gek op pasta en maak zelf ook wel mijn eigen spaghetti of tagliatelle. Risotto gaat natuurlijk wel een stuk lastiger, dus dat koop ik in een zakje!
Je moet er even de tijd voor nemen maar dan heb je ook wat!
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidenZe de groenten bouillon op het vuur en maak warm. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn en fruit deze zachtjes aan in de helft van de boter. Snijd dan ook alle kastanjechampignons in kwartjes of plakjes en houd apart. |
2
Klaar
|
RisottoVoeg dan de risottorijst aan de pan met ui en knoflook en bak dit 2 minuten mee. Blus de rijst af met de wijn en voeg nu elke 5 minuten en grote schep bouillon aan de rijst toe. |
3
Klaar
|
Voeg na 15 min alle champignons Toe aan de rijst. De rijst is goed wanneer de korrel lekker zacht is. Dit kan 25-35 minuten duren. Wanneer de rijst zacht is kan je de rest van de boter en spinazie toevoegen, nog even goed doorroeren. Dan kan ook de room en en kaas erbij. Serveer met de peterselie en wat versgemalen zwarte peper. |