0 0
Huisgemaakte Schnitzel met zigeunersaus

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
4st Hamlappen
Bloem
3st Eieren
Paneermeel
Zigeunersaus
1st Ui
5st Augurk Middelgroot
1st Chilipeper
2st Puntpaprika
1el Sambal
1el Basterdsuiker Witte
3st Knoflook
1el Tomatenpuree
1el Tomatenketchup
0.5st Groentebouillon
10st Cherry tomaten
1el Azijn
200ml Water
1tl Maïzena

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Huisgemaakte Schnitzel met zigeunersaus

Kenmerken:
  • Spicy
Keuken

Heerlijk huisgemaakte schnitzel en huisgemaakte zigeunersaus! Biertje erbij en je waant je in een 'Brauhaus'!

  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Zigeunersaus

Samenvatting

Delen

Het is alsof je in Duitsland bent! Deze schnitzel is lekker krokant en de pittige zigeunersaus geeft een extra bite. Zelf vind ik het lekker om hier patat bij te serveren. Gepofte of gebakken aardappel kan uiteraard ook.

Erg lekker gerecht. Laat maar weten wat je van mijn dish vindt!



Stappen

1
Klaar

Bereid de saus voor

Begin met het fijnhakken van de knoflook, ui, chilipeper en augurk. De paprika kun je in kleine reepjes snijden. De cherrytomaten in kwartjes. Portioneer ook alvast de suiker, sambal, tomatenpuree en het bouillonblokje.

2
Klaar

Slap your meat

Leg een lang stuk vershoudfolie op je aanrecht of een plank. Strooi hier een beetje zout en peper overheen. Leg hier je hamlap op en strooi ook over de hamlap peper en zout. Vouw de rest van de folie over het vlees heen zodat het goed bedekt is. Sla de hamlap plat naar wens. Dikte is ongeveer een 0,5cm wanneer je klaar bent. Herhaal het dit proces voor elke hamlap.
Wanneer je klaar bent leg je de stukken vlees met het folie even aan de kant. Je kunt nu met de saus beginnen.

3
Klaar

Saus maken

Omdat je al bent voorbereid kan het maken van je saus mooi soepel verlopen. Zet een steelpannetje op het vuur en begin met het fruiten van je ui en knoflook. Voeg daarna de chilipeper, sambal en paprika toe. Roer na een korte tijd de tomatenpuree toe en bak dit al roerend dit mee. Nu kun je de cherrytomaten en augurk toe de pan.
Na een paar minuten is alles zachter geworden. Nu kun je de azijn, tomatenketchup en suiker toevoegen aan het geheel. Water en het bouillonblokje erbij en laat maar lekker even pruttelen.
Meng de maïzena apart met water en voeg het geleidelijk aan de saus toe. Net zolang totdat de dikte naar je zin is.
Zet de saus op laag vuur en paneer je schnitzel!

4
Klaar

Leg 2 borden klaar. 1 met een laag bloem en 1 met een laag paneermeel. Pak ook een kom en breek hier 3 eieren in en klop deze iets op met een garde.
Haal je schnitzels erbij en bedek deze eerst met bloem, daarna met het ei en als laatste met de paneermeel. Druk het paneermeel goed en en breek de schnitzel goed. Leg ze aan de kant en maak je klaar voor het bakken.

5
Klaar

Lekker bakken

Je kunt de schnitzel op meerdere manieren maken. Je kunt ze frituren, bakken in een laag boter of een laagje olie. Ik heb voor het laatste gekozen. Pak dus je braadpan en giet hier een laagje zonnebloemolie in. Verwarm de olie en leg de schnitzel hier stuk voor stuk in en bak ze rondom goudbruin. Als het niet past, dan doe je het om en om. Als je de schnitzel dan uit de pan haalt, leg je ze op een bord met daaroverheen wat aluminiumfolie.

6
Klaar

Serveer

Serveer de schnitzel met de zigeunersaus eroverheen. Een tip is om hier citroen bij te serveren.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Heftige Brownies
volgende
Home-made Falafel met Tzatziki
vorige
Heftige Brownies
volgende
Home-made Falafel met Tzatziki

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?