Ingrediënten
-
4st Hamlappen
-
Bloem
-
3st Eieren
-
Paneermeel
-
Zigeunersaus
-
1st Ui
-
5st AugurkMiddelgroot
-
1st Chilipeper
-
2st Puntpaprika
-
1el Sambal
-
1el BasterdsuikerWitte
-
3st Knoflook
-
1el Tomatenpuree
-
1el Tomatenketchup
-
0.5st Groentebouillon
-
10st Cherry tomaten
-
1el Azijn
-
200ml Water
-
1tl Maïzena
Samenvatting
Het is alsof je in Duitsland bent! Deze schnitzel is lekker krokant en de pittige zigeunersaus geeft een extra bite. Zelf vind ik het lekker om hier patat bij te serveren. Gepofte of gebakken aardappel kan uiteraard ook.
Erg lekker gerecht. Laat maar weten wat je van mijn dish vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Bereid de saus voor |
2
Klaar
|
Slap your meatLeg een lang stuk vershoudfolie op je aanrecht of een plank. Strooi hier een beetje zout en peper overheen. Leg hier je hamlap op en strooi ook over de hamlap peper en zout. Vouw de rest van de folie over het vlees heen zodat het goed bedekt is. Sla de hamlap plat naar wens. Dikte is ongeveer een 0,5cm wanneer je klaar bent. Herhaal het dit proces voor elke hamlap. |
3
Klaar
|
Saus makenOmdat je al bent voorbereid kan het maken van je saus mooi soepel verlopen. Zet een steelpannetje op het vuur en begin met het fruiten van je ui en knoflook. Voeg daarna de chilipeper, sambal en paprika toe. Roer na een korte tijd de tomatenpuree toe en bak dit al roerend dit mee. Nu kun je de cherrytomaten en augurk toe de pan. |
4
Klaar
|
Leg 2 borden klaar. 1 met een laag bloem en 1 met een laag paneermeel. Pak ook een kom en breek hier 3 eieren in en klop deze iets op met een garde. |
5
Klaar
|
Lekker bakkenJe kunt de schnitzel op meerdere manieren maken. Je kunt ze frituren, bakken in een laag boter of een laagje olie. Ik heb voor het laatste gekozen. Pak dus je braadpan en giet hier een laagje zonnebloemolie in. Verwarm de olie en leg de schnitzel hier stuk voor stuk in en bak ze rondom goudbruin. Als het niet past, dan doe je het om en om. Als je de schnitzel dan uit de pan haalt, leg je ze op een bord met daaroverheen wat aluminiumfolie. |
6
Klaar
|
ServeerServeer de schnitzel met de zigeunersaus eroverheen. Een tip is om hier citroen bij te serveren. |