0 0
Beef Wellington

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Ossenhaas
1el Grove mosterd
250g Kastanjechampignons
2st Knoflook
4takjes Verse Tijm
90g Parmaham
270g Bladerdeeg
1st Eidooier
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Beef Wellington

Kenmerken:
  Keuken

  Typisch gerecht voor de kerst

  • 120min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

  Ingrediënten

  Samenvatting

  Delen

  Een typisch kerstgerecht wat ik niet eerder heb gegeten; de Beef Wellington. Dit lekkere recept voor Beef Wellington is geïnspireerd door 1 van Gordon Ramsay. Check het filmpje HIER

  Het is een recept van ossenhaas ingepakt in bladerdeeg met parmaham en uitgedroogde kastanjechampignons. Als je graag in de keuken staat, dan is dit recept toch wel iets wat je ooit een keer gemaakt moet hebben.
  Het allerbelangrijkste in dit recept is het volledig uitdrogen van de champignons. Dan wordt je bladerdeeg niet sompig en blijft het lekker krokant. Dus niet erg moeilijk, maar je moet goed blijven opletten. Je bakt namelijk je champignons op hoog vuur uit en mag uiteraard niet verbranden.

  Een tip voor dit recept is het gebruiker van een thermometer die je gedurende de oventijd erin kunt houden. Het is namelijk vreselijk zonde als je ossenhaas te ver is gegaard of dat het juist nog rauw is. Het is een lekker recept voor de Beef Wellington die je zeker een keer geprobeerd moet hebben! Laat hieronder in de reviews weten wat je ervan hebt gevonden!  Stappen

  1
  Klaar

  Maak je champignons schoon en snijd deze fijn in een blender of keukenmachine. Doe hier ook de knoflook (gepeld) bij.

  Zet daarna een koekenpan op hoog vuur en droog de champignons uit en risp de tijm van de takjes. Leg ze daarna aan de kant om af te koelen.

  2
  Klaar

  Kruid de ossenhaas met peper en zout. Bak de ossenhaas rondom bruin in hete olie. Doe dit niet te lang! Het moet rondom bruin gebakken zijn en ook aan de kopse kanten.
  Dit duurt ongeveer 30-40 seconden.

  Haal de ossenhaas eruit en besmeer het rondom met de mosterd. Laat het volledig afkoelen.

  3
  Klaar

  Leg wat vershoudfolie uit en leg hier de parmaham overheen. De breedte moet gelijk zijn aan de ossenhaas. Overlap de stroken parmaham. Strooi er nu peper overheen en verspreid de champignons als dun laagje er overheen. Zorg er wel voor dat het goed is afgekoeld. Leg daarna de afgekoelde ossenhaas erop en rol het in een cilindervorm. Leg het daarna voor 30 minuten in de koelkast.

  4
  Klaar

  Leg weer een vel huishoudfolie uit en leg hier de bladerdeeg op. Pak dan de rol uit de koelkast en haal deze uit het folie. Leg deze dan op het bladerdeeg en vouw het over elkaar heen tot het deeg elkaar raakt. Snijd het overtollige deeg weg en zorg dat er geen gaat overblijft. Rol het daarna weer in een cilindervorm en leg weer in de koelkast voor ongeveer 30min

  5
  Klaar

  Zet de oven op heteluchtstand en verwarm tot 200°C. Haal de beef wellington uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen voordat je het in de oven doet. Klop de eidooier los en besmeer het hele deegoppervlak.

  Maak een lijntje, dus geen snede, over de lengte van het deeg. Versier het daarna door bochtjes te maken naar de zijkant vanaf het midden. Het gaat er dan uit zoals op de foto. Bestrooi de bovenkant met grof zeezout en zet in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin is. Dit is bij ongeveer 24 minuten. Afhankelijk van de dikte van de ossenhaas moet het nu medium-rare zijn. Je kunt het er ook uithalen zodra de kerntemperatuur op 48°C is. Hij zal daarna nog iets doorgaren en is mooi medium-rare wanneer je het aansnijdt

  6
  Klaar

  Laat het zeker 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Thats it! Laat mij weten wat je ervan vond!

  Robin Corte

  Oprichter CheckMyDish

  Recept Reviews

  Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
  vorige
  Rode currysoep met ramen
  volgende
  Kokkels met homemade pasta
  vorige
  Rode currysoep met ramen
  volgende
  Kokkels met homemade pasta
  Hulp nodig?