Ingrediënten
-
500g Ossenhaas
-
1el Grove mosterd
-
250g Kastanjechampignons
-
2st Knoflook
-
4takjes Verse Tijm
-
90g Parmaham
-
270g Bladerdeeg
-
1st Eidooier
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Een typisch kerstgerecht wat ik niet eerder heb gegeten; de Beef Wellington. Dit lekkere recept voor Beef Wellington is geïnspireerd door 1 van Gordon Ramsay. Check het filmpje HIER.
Het is een recept van ossenhaas ingepakt in bladerdeeg met parmaham en uitgedroogde kastanjechampignons. Als je graag in de keuken staat, dan is dit recept toch wel iets wat je ooit een keer gemaakt moet hebben.
Het allerbelangrijkste in dit recept is het volledig uitdrogen van de champignons. Dan wordt je bladerdeeg niet sompig en blijft het lekker krokant. Dus niet erg moeilijk, maar je moet goed blijven opletten. Je bakt namelijk je champignons op hoog vuur uit en mag uiteraard niet verbranden.
Een tip voor dit recept is het gebruiker van een thermometer die je gedurende de oventijd erin kunt houden. Het is namelijk vreselijk zonde als je ossenhaas te ver is gegaard of dat het juist nog rauw is. Het is een lekker recept voor de Beef Wellington die je zeker een keer geprobeerd moet hebben! Laat hieronder in de reviews weten wat je ervan hebt gevonden!
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
Kruid de ossenhaas met peper en zout. Bak de ossenhaas rondom bruin in hete olie. Doe dit niet te lang! Het moet rondom bruin gebakken zijn en ook aan de kopse kanten. Haal de ossenhaas eruit en besmeer het rondom met de mosterd. Laat het volledig afkoelen. |
3
Klaar
|
Leg wat vershoudfolie uit en leg hier de parmaham overheen. De breedte moet gelijk zijn aan de ossenhaas. Overlap de stroken parmaham. Strooi er nu peper overheen en verspreid de champignons als dun laagje er overheen. Zorg er wel voor dat het goed is afgekoeld. Leg daarna de afgekoelde ossenhaas erop en rol het in een cilindervorm. Leg het daarna voor 30 minuten in de koelkast. |
4
Klaar
|
Leg weer een vel huishoudfolie uit en leg hier de bladerdeeg op. Pak dan de rol uit de koelkast en haal deze uit het folie. Leg deze dan op het bladerdeeg en vouw het over elkaar heen tot het deeg elkaar raakt. Snijd het overtollige deeg weg en zorg dat er geen gaat overblijft. Rol het daarna weer in een cilindervorm en leg weer in de koelkast voor ongeveer 30min |
5
Klaar
|
Zet de oven op heteluchtstand en verwarm tot 200°C. Haal de beef wellington uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen voordat je het in de oven doet. Klop de eidooier los en besmeer het hele deegoppervlak. Maak een lijntje, dus geen snede, over de lengte van het deeg. Versier het daarna door bochtjes te maken naar de zijkant vanaf het midden. Het gaat er dan uit zoals op de foto. Bestrooi de bovenkant met grof zeezout en zet in de oven totdat het bladerdeeg goudbruin is. Dit is bij ongeveer 24 minuten. Afhankelijk van de dikte van de ossenhaas moet het nu medium-rare zijn. Je kunt het er ook uithalen zodra de kerntemperatuur op 48°C is. Hij zal daarna nog iets doorgaren en is mooi medium-rare wanneer je het aansnijdt |
6
Klaar
|