• Home
  • BBQ
  • Broodje pulled chicken met homemade brioche
0 0
Broodje pulled chicken met homemade brioche

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Hele kip
1bakje Coleslaw
Rub
3el Olijfolie
2takjes Verse Rozemarijn
1takje Verse Tijm
1el Donkere basterdsuiker
1tl Zwarte peper
2tl Zeezout
1tl Knoflookpoeder
1tl Salie
1tl Peterselie
0.5 Gemberpoeder
De saus
500ml Appelsap
100g Tomatenketchup
3el Appelaziin
1tl Knoflookpoeder
1tl Zeezout
1tl Chilivlokken
Brioche
150ml Water Kamertemperatuur
80ml Volle melk Kamertemperatuur
12g Gist Gedroogd
500g Bloem
12g Zeezout
40g Kristalsuiker
120g Roomboter
3st Eieren
2el Sesamzaad
scheut Olijfolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Broodje pulled chicken met homemade brioche

Kenmerken:

    Heerlijke pulled chicken op een homemade brioche broodje

    • 5uur
    • Porties 4
    • Moeilijk

    Ingrediënten

    • Rub

    • De saus

    • Brioche

    Samenvatting

    Delen

    Dit ziet er toch top uit! Eerder heb ik een recept geplaatst van de pulled pork. Dit is uiteraard erg tijdrovend en nu had ik zin om iets eenvoudigers te maken op de BBQ. En dit werd dus de pulled chicken! Daarnaast heb ik wel de tijd genomen om mijn eigen brioche broodjes te maken. Dit heb ik een week geleden ook proberen te doen, maar toen was het helaas niet gelukt. Nu wel!

    Het is een flinke ingrediëntenlijst, maar ik heb voor dit recept alles zelf gemaakt. Uiteraard kun je de rub in een potje kopen en in plaats van een brioche broodje een bolletje naar keuze kopen.

    Stappen

    1
    Klaar

    De kip vlinderen

    Als eerste knip je de ruggengraat uit de kip. Dit gaat het beste met een wildschaar, maar een normale keukenschaar kan ook.
    Leg de kip op z'n borst en knip aan beide kanten langs de ruggengraat. Knip over de hele lengte tot je erdoor bent. De ruggengraat kun je eventueel bewaren om er een bouillon van te trekken. Trek nu de borstkast uit elkaar en draai de kip om. Leg nu 2 hand op de borst en druk de kip plat tot deze gevlinderd is.

    2
    Klaar

    De kip kruiden

    Pak nu een klont roomboter en smeer dit onder de huid op de borst. Hierdoor blijft je borstfilet lekker extra sappig tijdens het garen.
    Risp 1 takje van de rozemarijn en ook het takje tijm en hak dit fijn. Doe dit in een bakje samen met de basterdsuiker, peper, zeezout, knoflookpoeder, salie, peterselie en gember. Mix dit allemaal nu goed door elkaar.

    Wrijf de kip rijkelijk in met olie en smeer het daarna goed in met de kruiden. Pak m daarna in met vershoudfolie en laat ongeveer 2uur intrekken. Uiteraard kun je het ook een avond van te voren al helemaal klaarmaken.

    3
    Klaar

    Het brioche broodje stap 1

    Mix de bloem, zout en suiker in een kom. Meng in een andere kom de volle melk, water en gist en laat dit 10 minuten intrekken.
    Leg het bloemmengsel nu op een glad oppervlak en maak in het midden een gat zodat een soort dijkje ontstaat aan de rand. Giet in het midden nu het mengsel van de melk, gist en het water. Werk de bloem van buiten naar binnen en meng alles goed door elkaar. Voeg nu 1 heel ei toe en 1 eigeel. Kneed de ei door het deeg.

    Voeg daarna de roomboter toe en meng dit er doorheen. Blijf het deeg kneden over een oppervak van ongeveer een A4tje en zorg dat alle ingrediënten zijn opgenomen van het werkoppervlak. Rol het deeg naar voren, draai een kwartslag en herhaal. Blijf dit ongeveer 10 minuten doen.
    Vet daarna een kom in en leg hier het deeg in en doe er een vochtige theedoek overheen. Laat het deeg nu ongeveer 2 uur rijzen of tot het verdubbeld is.

    4
    Klaar

    Het brioche broodje stap 2

    Als het deeg is verdubbeld, dan haal je uit de kom en verdeel je het in 8 stukken van 90-95gram. Maak nu van elk stukje een bolletje. Dit doe je door de buitenkant naar binnen te vouwen. Draai de bol om en schuif het bolletje naar je toe. Herhaal dit tot dat de bovenkant strak is getrokken en je een mooie bol hebt gevormd. Bak een bakplaat en leg hier bakpapier overheen. Verdeel de 8 bollen over de plaat en leg hier een vochtige doek overheen. Laat de bollen nu ook . Laat het deeg nu ongeveer 2 uur rijzen of tot het verdubbeld is.

    5
    Klaar

    Het brioche broodje stap 3

    Nu de bolletjes zijn verdubbeld kun je ze bijna afbakken! Zet een kom met water in de oven en verwarm de oven voor op 180°C. Meng het ei en water in een kommetje en klop het los. Bestrijk de bollen hiermee met een kwast. Strooi daarna de sesamzaadjes over de bolletjes heen.

    Bak ze nu af in 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn geworden. Nu ze klaar zijn kun je ze laten afkoelen.

    6
    Klaar

    De BBQ

    Prepareer de BBQ voor indirecte hitte. Dus aan 1 kant van de BBQ de kolen en aan de andere kant niet.
    Haal de kip ongeveer een half uur voor bereiden uit de koelkast.
    Als de BBQ rond de 220°C is, dan schroei je de kip eerst rondom dicht boven de kolen. Als dit goed is dichtgeschroeid, dan leg je de kip met de open kant op de grill waar geen kolen onder liggen. Steek de thermometer in de borst. Laat de deksel op de BBQ tot de kip een temperatuur van 65°C. Haal daarna de pen eruit en grill 'm af boven de kolen. Bij een temperatuur van 73°C is de kip perfect gaar!

    7
    Klaar

    De saus

    Verwarm de appelsap en laat het inkoken tot het 60% gereduceerd is. Voeg dan de ketchup, knoflookpoeder, chilivlokken, appelazijn en zeezout toe. Laat het verder indikken.
    Trek al het vlees van de kip af met een vork of met je handen. Doe dit bij de saus en verwarm het.

    8
    Klaar

    Na al het harde werk! Bouw je broodje

    Rooster je broodje in een droge koekenpan of in de broodrooster. Leg hier de pulled chicken op en leg er een beetje coleslaw op.
    Nu kun je na al het harde werk genieten van je broodje pulled chicken!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Ananas met Rum van de BBQ
    Onderop rijst, de vis en de pittige saus bovenop
    volgende
    “Indische” Kabeljauw met rijst
    vorige
    Ananas met Rum van de BBQ
    Onderop rijst, de vis en de pittige saus bovenop
    volgende
    “Indische” Kabeljauw met rijst