Ingrediënten
-
1st Hele kip
-
1bakje Coleslaw
-
Rub
-
3el Olijfolie
-
2takjes Verse Rozemarijn
-
1takje Verse Tijm
-
1el Donkere basterdsuiker
-
1tl Zwarte peper
-
2tl Zeezout
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Salie
-
1tl Peterselie
-
0.5 Gemberpoeder
-
De saus
-
500ml Appelsap
-
100g Tomatenketchup
-
3el Appelaziin
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Zeezout
-
1tl Chilivlokken
-
Brioche
-
150ml WaterKamertemperatuur
-
80ml Volle melkKamertemperatuur
-
12g GistGedroogd
-
500g Bloem
-
12g Zeezout
-
40g Kristalsuiker
-
120g Roomboter
-
3st Eieren
-
2el Sesamzaad
-
scheut Olijfolie
Samenvatting
Ooit aan gedacht om zelf een keer pulled chicken van de BBQ te maken? Zeker doen! Dit ziet er toch top uit!
Eerder heb ik een recept geplaatst van de Pulled Pork van de BBQ. Dit is uiteraard erg tijdrovend en nu had ik zin om iets eenvoudigers te maken op de BBQ. En dit werd dus de pulled chicken!
Daarnaast heb ik wel de tijd genomen om mijn eigen brioche broodjes te maken. Dit heb ik een week geleden ook proberen te doen, maar toen was het helaas niet gelukt. Nu wel! Dus zorg ervoor dat je geduldig bent met het maken van je eigen brioche broodje. Een brioche broodje is zelf een zoetig van smaak en past perfect bij de pulled chicken en de frisse coleslaw. Dus ga lekker aan de gang in de keuken. En de tip die ik je wil meegeven is om echt op tijd te beginnen. Je moet het deeg namelijk 2 keer laten rijzen.
Het is een flinke ingrediëntenlijst, maar ik heb voor dit recept alles zelf gemaakt. Met uitzondering van de coleslaw. Wil je deze toch zelf maken, check dan het recept: Homemade coleslaw op de website. De rub kun je natuurlijk in een potje kopen en in plaats van een brioche broodje kun je een bolletje naar keuze kopen. Maak er je gewoon eigen feestje van en laat mij weten of het wat je hebt gemaakt!
Stappen
1
Klaar
|
De kip vlinderenAls eerste knip je de ruggengraat uit de kip. Dit gaat het beste met een wildschaar, maar een normale keukenschaar kan ook. |
2
Klaar
|
De kip kruidenPak nu een klont roomboter en smeer dit onder de huid op de borst. Hierdoor blijft je borstfilet lekker extra sappig tijdens het garen. Wrijf de kip rijkelijk in met olie en smeer het daarna goed in met de kruiden. Pak m daarna in met vershoudfolie en laat ongeveer 2uur intrekken. Uiteraard kun je het ook een avond van te voren al helemaal klaarmaken. |
3
Klaar
|
Het brioche broodje stap 1Mix de bloem, zout en suiker in een kom. Meng in een andere kom de volle melk, water en gist en laat dit 10 minuten intrekken. Voeg daarna de roomboter toe en meng dit er doorheen. Blijf het deeg kneden over een oppervak van ongeveer een A4tje en zorg dat alle ingrediënten zijn opgenomen van het werkoppervlak. Rol het deeg naar voren, draai een kwartslag en herhaal. Blijf dit ongeveer 10 minuten doen. |
4
Klaar
|
Het brioche broodje stap 2Als het deeg is verdubbeld, dan haal je uit de kom en verdeel je het in 8 stukken van 90-95gram. Maak nu van elk stukje een bolletje. Dit doe je door de buitenkant naar binnen te vouwen. Draai de bol om en schuif het bolletje naar je toe. Herhaal dit tot dat de bovenkant strak is getrokken en je een mooie bol hebt gevormd. Bak een bakplaat en leg hier bakpapier overheen. Verdeel de 8 bollen over de plaat en leg hier een vochtige doek overheen. Laat de bollen nu ook . Laat het deeg nu ongeveer 2 uur rijzen of tot het verdubbeld is. |
5
Klaar
|
Het brioche broodje stap 3Nu de bolletjes zijn verdubbeld kun je ze bijna afbakken! Zet een kom met water in de oven en verwarm de oven voor op 180°C. Meng het ei en water in een kommetje en klop het los. Bestrijk de bollen hiermee met een kwast. Strooi daarna de sesamzaadjes over de bolletjes heen. Bak ze nu af in 15 minuten tot ze mooi goudbruin zijn geworden. Nu ze klaar zijn kun je ze laten afkoelen. |
6
Klaar
|
De BBQPrepareer de BBQ voor indirecte hitte. Dus aan 1 kant van de BBQ de kolen en aan de andere kant niet. |
7
Klaar
|
De sausVerwarm de appelsap en laat het inkoken tot het 60% gereduceerd is. Voeg dan de ketchup, knoflookpoeder, chilivlokken, appelazijn en zeezout toe. Laat het verder indikken. |
8
Klaar
|
Na al het harde werk! Bouw je broodjeRooster je broodje in een droge koekenpan of in de broodrooster. Leg hier de pulled chicken op en leg er een beetje coleslaw op. |