Ingrediënten
-
2st Courgette1 gele en 1 groene
-
1st Witte ui
-
3st Knoflook
-
1tl Sambal
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Dille
-
1st Groentebouillon
-
600ml Water
-
2takjes Munt
-
150ml Kokosmelk
-
1st Bosui
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
De courgette is een groente die ik vaak gebruik in mijn recepten. Je kunt deze lekker grillen, wokken of stomen. Deze keer heb ik de courgette gebruikt om dit heerlijke soepje te maken. 1 gele en 1 groene. Uiteraard kun je zelf bepalen welke kleur je aan de soep wilt geven. Ik denk dat ik wel 1 keer per week soep eet. Het is vaak eenvoudig te maken en je kunt er altijd weer een unieke twist aan geven. Zoals je op de foto ziet heb ik dit gerecht in een ‘le Creuset’ pan gemaakt. Erg aan te raden!
Met deze soep kom je zeker aan je minimale behoefte aan groenten. Het heeft een lekkere pittige bite door de sambal en een romige smaak door de kokosmelk.
Benodigdheden:
– Staafmixer
– Braadpan/soeppan
Stappen
1
Klaar
|
Zet de braadpan/soeppan op middelhoog vuur en voeg hier een beetje olie aan toe. |
2
Klaar
|
Zodra de groenten lekker zacht zijn geworden, dan kun je de groentebouillon verkruimelen en het water toevoegen. Trek de blaadjes met van het takje, scheur de blaadjes en strooi het in de pan. |
3
Klaar
|
Zet het vuur onder de pan uit en pak de staafmixer en start het pureren. Om het jezelf makkelijker te maken kun je de pan iets schuin houden tijdens het pureren. Blijf het pureren tot je een glad mengsel krijgt. |
4
Klaar
|
Als je klaar bent, dan kun je de kokosmelk er doorheen mengen. Snijd het groene gedeelte van de bosui af voor de garnering. Je kunt ook de garnering verder afmaken met een extra blaadje munt. |