0 0
Pittige courgettesoep met kokosroom

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st Courgette 1 gele en 1 groene
1st Witte ui
3st Knoflook
1tl Sambal
1tl Paprikapoeder
1tl Dille
1st Groentebouillon
600ml Water
2takjes Munt
150ml Kokosmelk
1st Bosui
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pittige courgettesoep met kokosroom

Kenmerken:

    Een lekker pittig en gezond soepie!

    • 30min
    • Porties 3
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    De courgette is een groente die ik vaak gebruik in mijn recepten. Je kunt deze lekker grillen, wokken of stomen. Deze keer heb ik de courgette gebruikt om dit heerlijke soepje te maken. 1 gele en 1 groene. Uiteraard kun je zelf bepalen welke kleur je aan de soep wilt geven. Ik denk dat ik wel 1 keer per week soep eet. Het is vaak eenvoudig te maken en je kunt er altijd weer een unieke twist aan geven. Zoals je op de foto ziet heb ik dit gerecht in een ‘le Creuset’ pan gemaakt. Erg aan te raden!

    Met deze soep kom je zeker aan je minimale behoefte aan groenten. Het heeft een lekkere pittige bite door de sambal en een romige smaak door de kokosmelk.

    Benodigdheden:
    – Staafmixer
    – Braadpan/soeppan



    Stappen

    1
    Klaar

    Zet de braadpan/soeppan op middelhoog vuur en voeg hier een beetje olie aan toe.
    Was je courgette af, snijd ze in grove stukken en bak ze in de braadpan. Snipper de ui en knoflook en voeg deze aan de pan toe. Breng het verder op smaak met de sambal, paprikapoeder, dille, peper en zout.

    2
    Klaar

    Zodra de groenten lekker zacht zijn geworden, dan kun je de groentebouillon verkruimelen en het water toevoegen. Trek de blaadjes met van het takje, scheur de blaadjes en strooi het in de pan.
    Breng het water nu aan de kook en laat het een paar minuten koken.

    3
    Klaar

    Zet het vuur onder de pan uit en pak de staafmixer en start het pureren. Om het jezelf makkelijker te maken kun je de pan iets schuin houden tijdens het pureren. Blijf het pureren tot je een glad mengsel krijgt.

    4
    Klaar

    Als je klaar bent, dan kun je de kokosmelk er doorheen mengen. Snijd het groene gedeelte van de bosui af voor de garnering. Je kunt ook de garnering verder afmaken met een extra blaadje munt.
    Serveer er lekker een broodje met smeersels erbij en je bent er!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Klassieke wafels
    volgende
    Spare Ribs gerookt met eikenhout op de BBQ
    vorige
    Klassieke wafels
    volgende
    Spare Ribs gerookt met eikenhout op de BBQ
    Hulp nodig?