Ingrediënten
-
1l Kippenbouillon
-
400ml Kokosmelk
-
250g Kipdijfilet
-
150g Udon noodles
-
150g Oesterzwammen
-
2st Sjalot
-
1st Puntpaprika
-
2 tenen Knoflook
-
2cm Gember
-
2st Citroengras
-
2st Limoenlimoensap van 2 limoenen
-
2el Peterselie
-
1st rode peper
-
1el Laosvers of gemalen
-
1el Vissaus
-
1el Zonnebloemolie
-
2tl Gembersiroop
-
2tl Sesamolie
-
Zwarte peper
-
Zout
Samenvatting
Tom kha kai is een Thaise soep die je steeds vaker in restaurants en in de supermarkt voorbij ziet komen. Daarom dachten wij, wij gaan onze eigen variant daarop maken. En dat is gelukt, het is een heerlijke romige en pittige soep geworden.
Stappen
1
Klaar
|
Beginnen met het snijden van de sjalot en paprika in halve dunnen ringen en de kip in blokjes van 2cm. Snijd de knoflook en gember zo fijn mogelijk en kneus het citroengras door met de bovenkant van een mes er een aantal keren op te slaan. |
2
Klaar
|
Zet een grote pan op het vuur en voeg hier de olie aan toe. Wanneer warm mag de kip er bij, kruid de kip alvast met peper en zout naar smaak. Wanneer de kip licht gekleurd is mag de paprika, sjalot, knoflook, gember, rode peper en laos erbij. Bak 2 minuten mee. Dan kan de kippenbouillon, het gekneusde citroengras, gembersiroop, sesamolie, vissaus en limoensap erbij. Breng dit aan de kook, wanneer het kookt mogen de udon noodles er bij en kook voor 10 minuten (zie bereidingswijze noodles). |
3
Klaar
|
Als laatst mogen nog de oesterzwammen en de kokosmelk aan de soep worden toegevoegd. De soep hoeft nu niet meer te koken. Laat voor 2 minuten op zacht vuur trekken. |