0 0
Tom kha kai

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1l Kippenbouillon
400ml Kokosmelk
250g Kipdijfilet
150g Udon noodles
150g Oesterzwammen
2st Sjalot
1st Puntpaprika
2 tenen Knoflook
2cm Gember
2st Citroengras
2st Limoen limoensap van 2 limoenen
2el Peterselie
1st rode peper
1el Laos vers of gemalen
1el Vissaus
1el Zonnebloemolie
2tl Gembersiroop
2tl Sesamolie
Zwarte peper
Zout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tom kha kai

Kenmerken:

    Romige kokossoep met kip en noodles. Lekker voor de lunch of het diner.

    • 30min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Tom kha kai is een Thaise soep die je steeds vaker in restaurants en in de supermarkt voorbij ziet komen. Daarom dachten wij, wij gaan onze eigen variant daarop maken. En dat is gelukt, het is een heerlijke romige en pittige soep geworden.

    Stappen

    1
    Klaar

    Beginnen met het snijden van de sjalot en paprika in halve dunnen ringen en de kip in blokjes van 2cm. Snijd de knoflook en gember zo fijn mogelijk en kneus het citroengras door met de bovenkant van een mes er een aantal keren op te slaan.

    2
    Klaar

    Zet een grote pan op het vuur en voeg hier de olie aan toe. Wanneer warm mag de kip er bij, kruid de kip alvast met peper en zout naar smaak. Wanneer de kip licht gekleurd is mag de paprika, sjalot, knoflook, gember, rode peper en laos erbij. Bak 2 minuten mee. Dan kan de kippenbouillon, het gekneusde citroengras, gembersiroop, sesamolie, vissaus en limoensap erbij. Breng dit aan de kook, wanneer het kookt mogen de udon noodles er bij en kook voor 10 minuten (zie bereidingswijze noodles).

    3
    Klaar

    Als laatst mogen nog de oesterzwammen en de kokosmelk aan de soep worden toegevoegd. De soep hoeft nu niet meer te koken. Laat voor 2 minuten op zacht vuur trekken.
    Verdeel de soep over 4 komen en garneer met de peterselie.
    Eet smakelijk.

    jamilla

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Broodje kipburger met honing-mosterdsaus
    volgende
    Platbrood met gegrilde groenten en zoete aardappel
    vorige
    Broodje kipburger met honing-mosterdsaus
    volgende
    Platbrood met gegrilde groenten en zoete aardappel
    Hulp nodig?