0 0
Wildstoof van haas met Guinness

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Haas Ongeveer 1.1kg met bot
250g Gerookte spekjes
250g Wortel
2st Puntpaprika
1st Prei
3st Knoflook
3takjes Verse Rozemarijn
4takjes Verse Tijm
400g Kastanjechampignons
500ml Guinness Donker bier
400ml Water
380ml Wildfond
1st Laurierblad
100g Kruidkoek

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wildstoof van haas met Guinness

Kenmerken:
  • Wild

Heerlijk stoofpotje met Guinness bier!

  • 300min
  • Porties 6
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Op mijn account heb ik meerdere recepten staan van wild. Dit is ook echt weer 1 om eens te proberen. Voor dit stoofpotje heb ik een haas gebruikt. Deze kun je online bestellen of bij je lokale slager.

Meestal maak ik mijn stoofpotjes met rode wijn. Soms in combinatie met port of een beetje cognac. Als je het internet afstruint, dan zie je dat in stoofpotjes ook donker bier wordt gebruikt. Dit heb ik nu ook in dit recept geprobeerd. En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dit wel vaker ga gebruiken. Je krijgt toch een andere smaak in de stoof. In dit stoofpotje heb ik een favoriet donker biertje van mij gebruikt, namelijk: Guinness.

Probeer het recept eens en laat het mij weten wat je ervan vindt!


Stappen

1
Klaar

Voorbereiden

Ik begin altijd graag met alles goed voor te bereiden zodat ik mij goed kan focussen op het koken.
Om het jezelf makkelijk te maken kun je een aantal bakjes klaarzetten waar je de gesneden groenten in doet.
Snij de prei in hele ringen. De sjalotjes en puntpaprika in halve ringen. De wortel kun je in grove stukken snijden. De champignons kun je in kwart stukken snijden. Strijk de tijm en rozemarijn van de takjes en hak dit grof. Als laatste blijft de knoflook nog over. Deze snijd je fijn.

2
Klaar

Voordat je kunt beginnen met de stoof, moet je de stukken van de haas even aanbraden. Zorg wel eerst dat je het vliesje van het rugstuk hebt afgehaald. Pak nu een koekenpan en zet deze op het vuur met een beetje olie erin. Braad nu de stukken haas op hoog vuur en voeg halverwege een klont roomboter toe. Zodra ze rondom zijn dichtgeschroeid, dan haal je ze eruit.

3
Klaar

Braden

Pak nu in de braadpan en begin met het bakken van de spekjes. Bak deze goudbruin en haal ze even uit de pan. Nu kun je beginnen met het bakken van de sjalotjes, wortel en prei. Na een paar minuten voeg je de paprika hieraan toe. Blijf het goed door elkaar scheppen en voeg de helft van de knoflook toe. Kruid het tijdens het bakken met een snuf peper en zout. Door het kruiden tijdens het bakproces worden de smaken goed opgenomen.

Na ongeveer 5 minuten kun je de champignons toevoegen. Doe tegelijkertijd 2/3 van de rozemarijn erbij en de andere helft van de knoflook. De spekjes kun je nu weer terug doen in de pan. Bak het verder door tot de groenten zacht zijn geworden.
Nu kun je ook waar de haas eraan toevoegen.

4
Klaar

Blus het geheel af met de 500ml Guinness en het wildfond. Verder kun je het water toevoegen om ervoor te zorgen dat het geheel onder het vocht staat. Verplaats de pan naar het kleinste pitje om het te laten sudderen. Voeg als laatste nog de kruidkoek en laurier toe.
Nu is het wachten! Laat het stoofje ongeveer een 4,5 uur sudderen. Na die tijd laat het vlees los van het bot. Als je het te lang doet, dan wordt het papperig en dat is zeker niet wat je wilt. Houd er uiteraard rekening mee dat je tussen het stoven door het blijft roeren.

Het kost even wat tijd voor dat je kunt eten, maar het is erg lekker! Ik heb het geserveerd met rijst en nog wat sugar snaps. Je kunt hier ook patat, brood of rode kool bij serveren. Geniet ervan!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
Homemade hamburger met little gem, tomaat, gekarameliseerde uien en cheddar kaas
vorige
Homemade Hamburger
volgende
Pizza met variatie
Homemade hamburger met little gem, tomaat, gekarameliseerde uien en cheddar kaas
vorige
Homemade Hamburger
volgende
Pizza met variatie

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?