Ingrediënten
-
1st HaasOngeveer 1.1kg met bot
-
250g Gerookte spekjes
-
250g Wortel
-
2st Puntpaprika
-
1st Prei
-
3st Knoflook
-
3takjes Verse Rozemarijn
-
4takjes Verse Tijm
-
400g Kastanjechampignons
-
500ml GuinnessDonker bier
-
400ml Water
-
380ml Wildfond
-
1st Laurierblad
-
100g Kruidkoek
Samenvatting
Op mijn account heb ik meerdere recepten staan van wild. Dit is ook echt weer 1 om eens te proberen. Voor dit stoofpotje heb ik een haas gebruikt. Deze kun je online bestellen of bij je lokale slager.
Meestal maak ik mijn stoofpotjes met rode wijn. Soms in combinatie met port of een beetje cognac. Als je het internet afstruint, dan zie je dat in stoofpotjes ook donker bier wordt gebruikt. Dit heb ik nu ook in dit recept geprobeerd. En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik dit wel vaker ga gebruiken. Je krijgt toch een andere smaak in de stoof. In dit stoofpotje heb ik een favoriet donker biertje van mij gebruikt, namelijk: Guinness.
Probeer het recept eens en laat het mij weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidenIk begin altijd graag met alles goed voor te bereiden zodat ik mij goed kan focussen op het koken. |
2
Klaar
|
Voordat je kunt beginnen met de stoof, moet je de stukken van de haas even aanbraden. Zorg wel eerst dat je het vliesje van het rugstuk hebt afgehaald. Pak nu een koekenpan en zet deze op het vuur met een beetje olie erin. Braad nu de stukken haas op hoog vuur en voeg halverwege een klont roomboter toe. Zodra ze rondom zijn dichtgeschroeid, dan haal je ze eruit. |
3
Klaar
|
BradenPak nu in de braadpan en begin met het bakken van de spekjes. Bak deze goudbruin en haal ze even uit de pan. Nu kun je beginnen met het bakken van de sjalotjes, wortel en prei. Na een paar minuten voeg je de paprika hieraan toe. Blijf het goed door elkaar scheppen en voeg de helft van de knoflook toe. Kruid het tijdens het bakken met een snuf peper en zout. Door het kruiden tijdens het bakproces worden de smaken goed opgenomen. Na ongeveer 5 minuten kun je de champignons toevoegen. Doe tegelijkertijd 2/3 van de rozemarijn erbij en de andere helft van de knoflook. De spekjes kun je nu weer terug doen in de pan. Bak het verder door tot de groenten zacht zijn geworden. |
4
Klaar
|
Blus het geheel af met de 500ml Guinness en het wildfond. Verder kun je het water toevoegen om ervoor te zorgen dat het geheel onder het vocht staat. Verplaats de pan naar het kleinste pitje om het te laten sudderen. Voeg als laatste nog de kruidkoek en laurier toe. Het kost even wat tijd voor dat je kunt eten, maar het is erg lekker! Ik heb het geserveerd met rijst en nog wat sugar snaps. Je kunt hier ook patat, brood of rode kool bij serveren. Geniet ervan! |