Ingrediënten
-
270g Udon noodles
-
500g Kippendijen
-
100g Shiitake
-
200g Kastanjechampignons
-
100gr Chinese kool
-
100gr Paksoi
-
1st Rode ui
-
75gr Taugé
-
1L Kippenbouillon
-
1tl Sambal
-
1el Sojasaus
-
0.5el Sesamolie
-
2el Oestersaus
-
2st Eieren
-
3st Knoflook
-
Chilivlokken
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Deze soep is een maaltijd op zich. De bouillon is vol van smaak en een klein beetje pittig. Het is relatief eenvoudig te maken en lekkere mix van groenten met kip. Je maakt het gerecht af met een zacht gekookt eitje. Mijn favoriete noodles is toch wel de Udon noodles, deze kun je uiteraard ook vervangen door een ander.
Stappen
1
Klaar
00:15
|
VoorbereidenSnijd de groenten, kip en knoflook in grove stukken. Zet alvast 3 pannen klaar. 1 grote braadpan en 2 steelpannen. |
2
Klaar
|
Begin met bakken!Ze het vuur onder de braadpan aan en voeg een beetje olie toe. Als de pan heet is voeg je de kippendijen toe. Schroei de kippendijen rondom dicht en voeg de sambal toe. Bak dit kort mee en voeg de champignons toe. Voeg ook een beetje roomboter toe. Bak dit een 2 minuten en voeg daarna de overige groenten toe. |
3
Klaar
|
Maak de soepZodra de bouillon aan de kook is en het bouillonblokje is opgelost, dan voeg je dit toe aan de kip en groenten. In plaats van het werken met een bouillonblokje, kun je ook kiezen voor een fond. |
4
Klaar
|
Afronden |