0 0
Udon noodlesoep met kippendijen

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
270g Udon noodles
500g Kippendijen
100g Shiitake
200g Kastanjechampignons
100gr Chinese kool
100gr Paksoi
1st Rode ui
75gr Taugé
1L Kippenbouillon
1tl Sambal
1el Sojasaus
0.5el Sesamolie
2el Oestersaus
2st Eieren
3st Knoflook
Chilivlokken
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Udon noodlesoep met kippendijen

Kenmerken:

    Goed vullende soep rijk aan groenten en smaak!

    • 35min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Deze soep is een maaltijd op zich. De bouillon is vol van smaak en een klein beetje pittig. Het is relatief eenvoudig te maken en lekkere mix van groenten met kip. Je maakt het gerecht af met een zacht gekookt eitje. Mijn favoriete noodles is toch wel de Udon noodles, deze kun je uiteraard ook vervangen door een ander.

    Stappen

    1
    Klaar
    00:15

    Voorbereiden

    Snijd de groenten, kip en knoflook in grove stukken. Zet alvast 3 pannen klaar. 1 grote braadpan en 2 steelpannen.
    Vul 1 steelpan met 1L water, zet het vuur aan en voeg 1 kippenbouillonblokje toe. Breng dit aan de kook.
    Meng de kippendijen, knoflook, oestersaus, sojasaus, chilivlokken en sesamolie met elkaar in een schaal.

    2
    Klaar

    Begin met bakken!

    Ze het vuur onder de braadpan aan en voeg een beetje olie toe. Als de pan heet is voeg je de kippendijen toe. Schroei de kippendijen rondom dicht en voeg de sambal toe. Bak dit kort mee en voeg de champignons toe. Voeg ook een beetje roomboter toe. Bak dit een 2 minuten en voeg daarna de overige groenten toe.
    Breng het 2e steelpannetje aan de kook en kook hier de eieren ongeveer 6 min in. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

    3
    Klaar

    Maak de soep

    Zodra de bouillon aan de kook is en het bouillonblokje is opgelost, dan voeg je dit toe aan de kip en groenten. In plaats van het werken met een bouillonblokje, kun je ook kiezen voor een fond.
    Het geheel zit nu tegen het kookpunt aan. Voeg nu de noodles toe.

    4
    Klaar

    Afronden

    Als je noodles beetgaar zijn, dan ben je klaar! Haal de eieren van het vuur af en laat ze goed schrikken!
    Snijd de eieren door de midden en leg deze bovenop je soep zoals in de afbeelding.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Angus burger van de BBQ met oude kaas
    volgende
    Pittige gehaktballen met oude kaas
    vorige
    Angus burger van de BBQ met oude kaas
    volgende
    Pittige gehaktballen met oude kaas

    Voeg je opmerking toe