0 0
Homemade Hamburger

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Homemade Hamburger

Heerlijke homemade hamburger!

  • 40min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Uiteraard kun je lekkere hamburgers kant en klaar halen. Toch hou ik er van om ook eens de burgers helemaal zelf te maken. Met mijn eigen manier van kruiden. Bij dit soort recepten zijn de gekarameliseerde uien onmisbaar. Het geeft die lekker zoete smaak ook elke hap die je neemt.

Stappen

1
Klaar

Voor de hamburgers maken kun je het vlees in een kommetje doen met het ei, paneermeel, worcestersaus en de overige kruiden. Kneed dit allemaal goed door elkaar. Maak hier 4 stevige hamburgers. Leg deze nog even aan de kant. En zet eerst de ui op het vuur en de bacon.

Snijd de ui in halve ringen. Zet een klein pannetje op het vuur en doe hier een klein beetje olie in. Hou het vuur laag en doe hier de ui in. Strooi de basterdsuiker hier overheen en karameliseer de ui ongeveer 20 minuten. In de tussentijd kun je ook alvast de bacon uitbakken. Deze kun je daarna laten uitlekken op een stuk papier.

2
Klaar

Nu staan je uien nog op, is je bacon klaar en is het tijd om de burgers te bakken! Pak een koekenpan en doe hier een scheut olie in. Zorg dat het vuur hoog staat. Doe de burgers erin en schroei ze rondom dicht. Zet nu het vuur middelhoog. Voeg er nog een beetje roomboter aan toe voor de smaak. Bak het door tot ze gaar zijn. Gezien het volledig rund is, mag het nog een beetje rosé zijn van binnen. Voor de laatste 2 minuten leg je een plakje cheddar op het vlees. Doe dan een deksel op de pan en je burger is klaar zodra de kaas is gesmolten.
Nu het vlees aan het garen is kun je ondertussen de broodjes grillen. Het is erg lekker om vooraf de broodjes in te smeren met boter. Daarmee krijg je een lekker krokant korstje.

3
Klaar

Opbouwen van de burger

Bouw je burger als volgt op. Smeer op het onderste broodje de grove mosterd. Leg hier de komkommer op gevolgd door een blaadje little gem. Daar bovenop leg je de tomaat en dan de hamburger. Doe hier de gekarameliseerde ui gevolgd door de bacon op.
Top het verder af met mayonaise en ketchup. DONE! Eet smakelijk!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
nasi met kippendijen, paprika, bosui, spekjes, kroepoek, sesamolie, oestersaus, knoflook
vorige
Nasi met kippendijen en vol groenten
volgende
Wildstoof van haas met Guinness
nasi met kippendijen, paprika, bosui, spekjes, kroepoek, sesamolie, oestersaus, knoflook
vorige
Nasi met kippendijen en vol groenten
volgende
Wildstoof van haas met Guinness

Voeg je opmerking toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.