Ingrediënten
-
4st Hamburgerbroodjes
-
0.5krop IJsbergsla
-
50g Blauwe kaas
-
1st Aubergine
-
1st Rode ui
-
1el Donkere basterdsuiker
-
Mayonaise
Samenvatting
Bij dit hamburger recept is het heel erg persoonlijk welke kaas je het liefste gebruikt. Ik heb hier zelf de Danish Blue voor gebruikt. 1 van mijn favorieten! Je kunt ook een Blue Stilton of roquefort gebruiken. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Heb je nog een andere suggestie? Laat het mij weten hieronder in de reacties!
Stappen
1
Klaar
|
De uien en aubergineStart met het karameliseren van je ui. Snijd de ui in halve ringen en fruit het op middelhoog vuur in een (kleine) koekenpan. Voeg roomboter toe en een klein beetje olie. Zodra de ui zacht is geworden, dan voeg je suiker toe. Laat ze op laag vuur verder karameliseren. Snijd de aubergine in plakken en grill deze met een beetje olie, peper en zout. |
2
Klaar
|
De burgerMix de genoemde ingrediënten voor de hamburger. Kneed het goed door elkaar, zodat de smaken overal zitten. Maak nu de hamburgers ter grootte van je hand. Je kunt ongeveer 125g per burger aanhouden. Bak ze bij voorkeur op de BBQ. Een betere smaak dan dit is erg lastig. Uiteraard kun je ze ook bakken in een grillpan of koekenpan. Als de burger bijna klaar is, dan leg je de blauwe kaas erop en laat je deze smelten. |
3
Klaar
|
Het broodjeHet is erg lekker om nog de broodjes in te smeren met roomboter en even kort krokant grillen. |