0 0
Mexicaanse burger

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
4st Hamburgerbroodjes
Tortilla chips
1st Little gem
8plakken Cheddar
800g Rundergehakt
1tl Komijnzaad
1tl Paprikapoeder
Zwarte peper
Zeezout
Tomatentopping
2st Vleestomaat
0.5st Rode ui
1handje Verse Peterselie
0.5tl Gember
1teen Knoflook
1st Limoensap
Zwarte peper
Zeezout
Guacamole
1st Tomaat
0,5st Rode ui
1teen Knoflook
1tl Peterselie
2st Avocado
0,5tl Sambal
1st Limoensap
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mexicaanse burger

Kenmerken:

    Heerlijke zomerse burger

    • 45min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Tomatentopping

    • Guacamole

    Samenvatting

    Delen

    Burgers kun je op erg veel manieren maken. Mijn favoriete burger recept  is toch altijd wel één met rundvlees. Dit burger recept is mijn een Mexicaanse twist gemaakt. De Mexicaanse keuken staat natuurlijk bekend om onder andere de tortilla chips en guacamole. Apart serveren is lekker, maar dit combineren met een double cheeseburger is ook echt top!

    Je kunt het vlees grillen op de BBQ of in de keuken op het fornuis. Zelf heb ik altijd de voorkeur voor de BBQ even aan te steken. Dit geeft toch een unieke smaak bij een hamburger. In dit recept heb ik een ‘smash burger’ gemaakt. Dit houdt in dat een grillplaat heb gebruikt en daar druk ik de balletjes gehakt op plat.

    Het rundergehakt haal ik altijd bij mijn lokale slager. Deze laat ik altijd draaien met 70% vlees en 30% vet. Zo blijven je hamburgers altijd lekker sappig.

    Check het recept en ervaar het zelf.

    Stappen

    1
    Klaar

    Het vlees

    Mix het vlees met het peper, zout, komijnzaad en paprikapoeder. Maak er nu balletjes van 100g van. Als je geen 'smash burger' wilt, dan kneed je het in een vorm van een hamburger. Als je de BBQ gaat gebruiken, zet deze nu dan aan.

    2
    Klaar

    Tomatentopping

    Snijd de tomaat in partjes en verwijderen het vruchtvlees. Snijd ze daarna in kleine blokjes (brunoise). Snijd ook de ui in kleine blokjes. Doe dit samen in een bakje en hak de peterselie grof en doe dit er ook bij. Rasp nu de gember en knoflook fijn en meng ook dit er doorheen. Breng het verder op smaak met de limoensap, een beetje peper en wat zout.

    3
    Klaar

    Guacamole

    Ook voor de guacamole snijd je de tomaten in partjes en verwijder je het vruchtvlees. Het vruchtvlees gebruik je verder niet. Snijd dan de tomaten in kleine blokjes. Doe dit ook met de rode ui. Hak dan de knoflook en peterselie fijn en voeg dit allemaal samen in een bakje/kommetje. Doe nu ook alvast de sambal erbij.

    Pak de avocado erbij en snijd deze open. Verwijder de pit met een lepel of sla je mes erin en draai de pit een kwartslag. Hol de vrucht uit en voeg dit toe aan de rest. Prak het allemaal goed door elkaar er breng het verder op smaak met het limoensap, de peper en het zout.

    4
    Klaar

    Grillen

    Of je de BBQ of binnen op het fornuis kookt, de stappen blijven gelijk.
    Start eerst met het kort grillen van de broodjes. Snijd ze open en grill ze aan beide kanten krokant.

    Per hamburger gebruik je 2 balletjes van het gehakt. Het hangt natuurlijk er vanuit hoe groot je grilloppervlak is, maar ik zou beginnen met 2 balletjes de 'smashen' zodat je weet hoeveel je er tegelijk kunt doen.

    Voor elk balletje gehakt volg je de volgende stappen. Leg de bal op de hete grillplaat. Leg er nu een stukje bakpapier op en druk het helemaal plat zodat je een platte burger hebt. Verwijder het bakpapier en draai de burger na ongeveer 3-4 minuten om.
    Herhaal dit voor alle ballen die je hebt gemaakt. Telkens als 2 burgers klaar zijn, dan haal je deze uit de pan en stapel je deze met een plak cheddar er tussen. Houd ze warm op een bord met aluminiumfolie er overheen.

    5
    Klaar

    Nu alles klaar is kun je de burgers opbouwen. Beleg de onderkant met de tomatentopping en een blaadje little gem. Leg daar bovenop de dubbele hamburger met cheddar. Smeer er dan de guacamole op gevolgd door de tortilla chips en de bovenkant van het hamburgerbroodje.
    That's it! Eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Italiaanse bol gevuld met spek en ei
    volgende
    Aziatische stoof met short ribs
    vorige
    Italiaanse bol gevuld met spek en ei
    volgende
    Aziatische stoof met short ribs