0 0
Stoofpotje met runder riblap

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1.5kg Runder Riblap
125g Gerookte spekjes
2st Winterpeen Grote winterpeen
2st Ui
100g Shiitake
300g Kastanjechampignons
1st Prei
3st Knoflook
3st Kruidnagel
2st Laurierblad
7g Verse Rozemarijn
7g Verse Tijm
500ml Runderfond
300ml Rode wijn
5ml Cognac
40g Chocolade Puur. 90% cacao
Zwarte peper
Zeezout
Roomboter

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stoofpotje met runder riblap

Kenmerken:

    Dagje lekker thuis? Dan is dit zeker een aanrader om te maken.

    • 300min
    • Porties 8
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    De koude maanden zijn weer aangebroken en de stoofpotjes kunnen je huis weer vullen met heerlijke geuren.
    Je moet er zeker een dagdeel voor vrijmaken om een stoofpot klaar te maken. Het voorbereiden is niet lastig, het is puur dat je gerecht lekker lang moet sudderen. Als je het een dag van te voren maakt, dan kunnen de smaken lekker in de groenten en vlees trekken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Goede voorbereiding is het halve werk!

    Trek kommetjes en schaaltjes uit de kast en begin met je voorbereiding.
    Snijd de riblap in blokjes, de shiitake en kastanjechampignons in kwartjes, de prei in dikke ringen en de tijm en rozemarijn hak je fijn. De knoflook pel je alvast zodat het klaar is om dadelijk door de stoof te persen. Leg ook alvast je laurier en kruidnagel klaar. Trek ook alvast de fles wijn open. Bestrooi als laatste nog de stukken riblap met flink wat zwarte peper en een beetje zout.
    Zet nu het vuur onder de braadpan aan. Je kunt beginnen!

    Optioneel: Je kunt de rozemarijn en tijm ook als een bosje in de stoof doen en dat je deze aan het einde er weer uithaalt.

    2
    Klaar

    Start het koken!

    Voeg een klein beetje olijfolie toe in de pan en start met het bakken van de spekjes. Zodra ze een beetje bruin zijn, dan haal je ze uit de pan en leg je ze even apart. Nu blijft alleen het vocht van de spekjes nog achter in de pan. Voeg een klont boter toe in de pan en braad je stukken riblap goudbruin aan. Verwijder nu ook het vlees uit de pan.
    Bak nu de wortel, ui, shiitake, kastanjechampignons en prei ongeveer een 5 minuten. Zodra de de ui zachter is geworden, dan zit je goed. Pers de knoflook uit en voeg het toe aan het mengsel. Zet het vuur nu laag.

    3
    Klaar

    Voeg alles weer samen

    Nu je de groenten en kruiden nog in de pan zitten, voeg je de stukken riblap en spekjes toe. Voeg als laatste nog de rozemarijn en tijm. Giet de fond en wijn over het mengsel heen. Als je vlees nog niet grotendeels ondergedompeld ligt, voeg dan nog wat water toe. Breek de chocolade en voeg deze, samen met de cognac, toe aan de stoof.
    Doe de deksel op de pan en laat het op de kleinste pit en laagste stand staan. Nu is het ongeveer 5:30-6:00u wachten!

    4
    Klaar

    Stoven

    Tijdens het stoven moet je tussendoor wel de pan blijven controleren. Als het toch te hard kookt, dan haal je de deksel er even af. Proef tussendoor of de smaak goed is.
    Voeg anders nog wat zout en/of peper toe. Als je de stoof iets zuurder wilt hebben, dan kan ik je aanraden om een beetje limoensap toe te voegen. Wil je de stoof zoeter? Voeg dan wat agavesiroop toe.
    Je stoofpot is klaar zodra je het vlees gemakkelijk uit elkaar kunt trekken. Dit zal ongeveer na 5:30-06:00u zijn.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Crème Brûlée
    volgende
    Pompoensoep met pit
    vorige
    Crème Brûlée
    volgende
    Pompoensoep met pit

    Voeg je opmerking toe

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.