0 0
Quinoa salade met warm gerookte zalm en pesto dressing

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
150g Quinoa
150g Warm gerookte zalm
2st Zoete aardappel
50g Blad spinazie
1/4 st Courgette
30g Gemengde sla
halve Rode ui
2el Mayonaise
2el Pesto alla Genovese
1el Olijfolie
Zwarte peper
Zout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Quinoa salade met warm gerookte zalm en pesto dressing

Kenmerken:
  • Vis

Een koude maaltijdsalade met warm gerookte zalm, quinoa, groenten en een pesto dressing. Heerlijk voor op zomerse dagen, maar kan ook prima gegeten worden wanneer het regent.

  • 20
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Als je van zalm houdt, dan is deze salade helemaal het einde, door de combinatie van veel groenten, quinoa, zalm en een heerlijke dressing.
En voor een heerlijk zelfgemaakte pesto kun je ook dit recept volgen.

Stappen

1
Klaar

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de zoete aardappel in blokjes van 1,5 cm. Kook deze de laatste 5 minuten met de quinoa mee.
Zorg dus wel dat er genoeg water bij de quinoa zit, anders kan je de zoete aardappel in een andere pan koken.
Wanneer gaar, laat afkoelen op een bord of schaal.

2
Klaar

Snijd daarna de courgette in kleine blokjes van +/- 1cm en de rode ui in dunne halve ringen.
Meng de mayonaise, pesto en olie in een kommetje samen tot een dressing. Voeg zoet en peper toe naar smaak. Ik heb voor dit receptuur kant en klare pesto gebruikt, maar je dan deze natuurlijk ook zelf maken. Zie hiervoor het recept ...

3
Klaar

Tijd om alles samen te brengen.
Pak een grote kom en voeg hier de quinoa/zoete aardappel mix, courgette blokjes, rode uien ringen, spinazie, gemengde sla en de pesto dressing aan toe. Verdeel de zalm over de salade heen, deze kan je snijden of scheuren.
Mix alles goed door elkaar en je kunt aan tafel, Eet smakkelijk.

jamilla

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Focaccia olijf en zongedroogde tomaat
gochujang kipburger
volgende
Koreaanse krokante kipburger
vorige
Focaccia olijf en zongedroogde tomaat
gochujang kipburger
volgende
Koreaanse krokante kipburger
Hulp nodig?