0 0
Crème Brûlée

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Vanille Stokje
6st Eidooiers
250ml Slagroom
250ml Halfvolle Melk
100g Kristalsuiker
50g Rietsuiker Basterdsuiker kan ook
Optioneel
1tl Licor 43

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Crème Brûlée

Perfect dessert wanneer je net heerlijk het hoofdgerecht op hebt.

  • 180min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Optioneel

Samenvatting

Delen

Het bereiden van de Creme Brulee is niet lastig. Het is daarna alleen even lang wachten voordat je het kunt eten.
Probeer het daarom voor de zekerheid een dag eerder te maken. Dan hoef je niet te haasten en weet je zeker dat het lekker koud en stevig is.

Stappen

1
Klaar

Start met de oven aan te zetten. Verwarm deze alvast voor op 150°C.
Zet een steelpannetje op laag vuur. Voeg de slagroom en halfvolle melk toe. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de vanille eruit. Voeg dit toe aan het mengsel. Voeg ook het stokje toe. Breng dit aan de kook en laat het daarna een paar minuten op laag vuur staan.

2
Klaar

Splits de eieren en doe de eidooiers in een kom. Meng hier de riet- en kristalsuiker doorheen. Klop dit goed door elkaar heen. De eiwitten doe je verder niets mee. Deze kun je weggooien of je gebruikt deze voor eventueel het maken van een merengue. Hoe je dit maakt? Check mijn andere recepten.

3
Klaar

Verwijder als eerste het kaneelstokje uit de hete room.
Haal het roommengsel van het vuur en voeg dit stapsgewijs toe aan het mengsel van eieren en suiker. Klop het goed door elkaar zodat het een glas mengsel wordt. Vul nu de bakjes welke je wilt gebruiken voor je crème brûlée. Ik heb de voorkeur voor de bredere lage schaaltjes. Uiteraard kun je ook hoge soufflébakjes gebruiken.

Optioneel: Voeg een beetje Licor 43 toe als je daar een liefhebber van bent:)

4
Klaar

Zet de gevulde bakje in een ovenschaal en zet dit in de oven. Vul deze schaal tot het niveau dat je crème brûlée komt.
TIP! Doe dit pas wanneer je de ovenschaal hebt staan. Doe de oven dicht en laat het ongeveer een 40-45 min garen.

5
Klaar

Haal de bakjes uit de oven en laat het ongeveer een half uur afkoelen. Dek de bakjes af met aluminiumfolie. Zet ze daarna minimaal 2:00u in de koelkast zodat ze lekker koud worden. Het beste is om ze een dag van te voren te maken en in de koelkast te zetten. Dan weet je uiteraard zeker dat ze koud genoeg zijn.

6
Klaar

Haal de bakjes uit de koelkast en verwijder het aluminiumfolie. Strooi suiker over de crème brûlée heen. Je kunt dit karameliseren met een brander of een kleine minuut onder de grillstand in de oven zetten. Voor extra knapperigheid kun je dit proces herhalen zodat je meerdere lagen hebt.
Finito! Eetsmakelijk

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Pasta kip pesto
volgende
Stoofpotje met runder riblap
vorige
Pasta kip pesto
volgende
Stoofpotje met runder riblap

Voeg je opmerking toe