Ingrediënten
-
1st VanilleStokje
-
6st Eidooiers
-
250ml Slagroom
-
250ml Halfvolle Melk
-
100g Kristalsuiker
-
50g RietsuikerBasterdsuiker kan ook
-
Optioneel
-
1tl Licor 43
Samenvatting
Het bereiden van de Creme Brulee is niet lastig. Het is daarna alleen even lang wachten voordat je het kunt eten.
Probeer het daarom voor de zekerheid een dag eerder te maken. Dan hoef je niet te haasten en weet je zeker dat het lekker koud en stevig is.
Stappen
1
Klaar
|
Start met de oven aan te zetten. Verwarm deze alvast voor op 150°C. |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
Verwijder als eerste het vanillestokje uit de hete room. Optioneel: Voeg een beetje Licor 43 toe als je daar een liefhebber van bent:) |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
Haal de bakjes uit de oven en laat het ongeveer een half uur afkoelen. Dek de bakjes af met aluminiumfolie. Zet ze daarna minimaal 2:00u in de koelkast zodat ze lekker koud worden. Het beste is om ze een dag van te voren te maken en in de koelkast te zetten. Dan weet je uiteraard zeker dat ze koud genoeg zijn. |
6
Klaar
|
Haal de bakjes uit de koelkast en verwijder het aluminiumfolie. Strooi suiker over de crème brûlée heen. Je kunt dit karameliseren met een brander of een kleine minuut onder de grillstand in de oven zetten. Voor extra knapperigheid kun je dit proces herhalen zodat je meerdere lagen hebt. |