0 0
Pompoensoep met pit

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1 Fles pompoen
300 g Winterpeen
1 Paprika
1 Ui
1 L Kraanwater
3 teentjes Knoflook
1 Groentebouillon
125g Crème fraîche
2 tl Sambal
2 takjes Tijm
2 el Olijfolie
1 el Zwarte peper
1 tl Chilivlokken

Voedingsinformatie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pompoensoep met pit

Kenmerken:
  • Vegetarisch

pureer pompoensoep voor op een koude herfst/winter dag

  • 30min
  • Porties 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Romige pompoensoep met een lekkere pittige bite erin.

Stappen

1
Klaar

Aller eerste begin je met het schillen en snijden van de groenten; pompoen, wortel, paprika en ui. Snijd de groenten in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Zet een grote pan op het fornuis en giet de olijfolie in de pan. Laat warm worden.

2
Klaar

Wanneer de olie warm is voeg je de groenten die gesneden zijn toe. Bak 2 minuten op hoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook en de tijm fijn, voeg dit toe aan de groenten en bak 1 minuut mee.

3
Klaar

Wanneer alles is aangebakken voeg het kraanwater en het bouillonblokje toen en breng aan de kook. Zorg er voor dan alle groenten onderwater staan. Laat dit 30 minuten zachtjes doorkoken.

4
Klaar

Als alle groenten zacht zijn kunnen we de soep gaan pureren. Pureer met een staafmixer alle groenten helemaal glad. Wanneer de soep de dik is kun je nog wat extra water toevoegen. Voeg dan de crème fraiche, gemalen zwarte peper en de sambal toe en roer dit met een soeplepel door de soep heen. Verdeel de soep over de soepkommen en strooi als garnering wat chili vlokken over de soep. Eet smakelijk

jamilla

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Stoofpotje met runder riblap
volgende
Stoofpeertjes
vorige
Stoofpotje met runder riblap
volgende
Stoofpeertjes

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?