Ingrediënten
-
500g Aardappel schijfjes
-
125g Slagroom
-
150g Geraspte gruyère kaas
-
125g Gerookte spekjes
-
1st Ui
-
15g Roomboter
-
5g Rozemarijn
-
1st Knoflook
-
Zwarte peper
-
Zout
-
Olijfolie
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Begin met het voorverwarmen van de oven, op 180 graden. Snijd dan van de knoflook en de ui in kleine stukjes. |
2
Klaar
|
Bak met een beetje olie de spekjes, ui en knoflook aan in een pan, dit duurt ongeveer 3min. Voeg dan de aardappel schijfjes toe en bak op matig vuur 5 min. |
3
Klaar
|
Vet een ovenschaal in met de roomboter. Doe de gebakken aardappel schijfjes met de spekjes, ui en knoflook in de ovenschaal. Voeg de slagrooom, fijn gesneden rozemarijn en peper/zout naar smaak toe. Als laatste strooi je de kaas er over heen. Dan is die klaar om in de oven te gaan. Plaats deze midden in de oven voor 35-45min. Wanneer de boven kant te donker wordt kan je deze met aluminium folie afdekken. Laat de ovenschotel nog even buiten de oven afkoelen en dan kunnen jullie lekker eten! |