Ingrediënten
-
350g Risotto
-
500g GarnalenGepeld/ongepeld
-
400g Italiaanse groente
-
1st Ui
-
150g Blad spinazie
-
2st Knoflook
-
1st Chili
-
100ml Witte wijn
-
1st Kippenbouillon
-
1L Water
-
Roomboter
-
Verse Peterselie
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
De eerste keer dat ik risotto maak, maar zeker niet de laatste keer! Je moet je aandacht er wel bijhouden met het gelijkmatig garen van de risotto. CheckMyDish en probeer het zelf ook uit!
Stappen
1
Klaar
|
Als je ongepelde garnalen hebt gekocht, pel deze dan als eerst voordat je verder gaat. Snijd de knoflook en chili fijn. De ui kun je in kwartjes snijden. Als de garnalen gepeld zijn kun je ze kruiden met de chili, knoflook, een scheut olie en peper naar smaak. |
2
Klaar
|
Pak nu een pan waarin je de risotto wilt maken. Zelf heb ik de voorkeur voor de wokpan voor dit soort gerechten. |
3
Klaar
|
Voeg de risotto toe en laat het vocht door de risotto opnemen. Pak een pollepel en schep het water met het bouillonblokje gelijkmatig door de risotto. Je voegt telkens weer een schep bouillon toe wanneer het vocht opgenomen is. Herhaal dit proces totdat de risotto gaar is. Dit zal ongeveer na 15 minuten zijn. Breng je gerecht verder op smaak met peper, zout en peterselie. |