Ingrediënten
-
400 gram Bloem
-
7 gram Gist
-
2 stuks Eieren
-
225 ml Halfvolle Melk
-
75 gram ongezouten roomboter
-
1/2 tl Zout
-
1 el Zonnebloemolie
-
50 gram Pistachenoten
-
225 gram frambozen jam
-
50 ml Water
-
50 gram Honing
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Doe de bloem en gist in de keukenmachine en meng 1 min. op de laagste stand. Voeg de eieren en melk toe, verhoog het tempo en mix 3 minuten tot alles is gemengd. Snijd ondertussen de boter in blokjes van 2 cm. Voeg het zout aan het deeg toe en voeg in 4 delen de boter toe. Meng 10 minuten of tot het deeg alle boter heeft opgenomen. |
2
Klaar
|
Haal het deeg uit de keukenmachine. Bestrijk een grote kom en het deeg met olie. Doe het deeg in de kom en dek af met vershoudfolie. Zet minimaal 12 uur in de koelkast. |
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
Leg 2 deegrepen in een X - vorm over elkaar. Rek het deeg iets uit en draai de 2 deegstukken aan de bovenkant en aan de onderkant om elkaar heen. Rol de deegspiraal vervolgens op als een slakkenhuis. Leg in 1 van de muffin holtes en herhaal dit met de rest van het deeg. Dek de muffinvorm losjes af met vershoudfolie en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen. |
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|
Controleer met de satéprikker of de babka’s gaar zijn: steek de prikker er in het midden in. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze gaar. Haal de babka’s uit de oven, bestrijk meteen met de honingsiroop en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm, haal de babka’s eruit en laat in 30 min. volledig afkoelen op een rooster. |
7
Klaar
|