0 0
Frambozen pistache babka!

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400 gram Bloem
7 gram Gist
2 stuks Eieren
225 ml Halfvolle Melk
75 gram ongezouten roomboter
1/2 tl Zout
1 el Zonnebloemolie
50 gram Pistachenoten
225 gram frambozen jam
50 ml Water
50 gram Honing

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Frambozen pistache babka!

Kenmerken:

    Verwen je smaakpapillen met deze heerlijke babka, gevuld met zoete frambozen en knapperige pistachenoten - een perfecte combinatie van smaken in elke hap!

    • 16 uur
    • Porties 8
    • Moeilijk

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Deze babka’s zijn in klein formaat en heerlijk voor bij een ontbijt of brunch!

    Stappen

    1
    Klaar

    Doe de bloem en gist in de keukenmachine en meng 1 min. op de laagste stand. Voeg de eieren en melk toe, verhoog het tempo en mix 3 minuten tot alles is gemengd. Snijd ondertussen de boter in blokjes van 2 cm. Voeg het zout aan het deeg toe en voeg in 4 delen de boter toe. Meng 10 minuten of tot het deeg alle boter heeft opgenomen.

    2
    Klaar

    Haal het deeg uit de keukenmachine. Bestrijk een grote kom en het deeg met olie. Doe het deeg in de kom en dek af met vershoudfolie. Zet minimaal 12 uur in de koelkast.

    3
    Klaar

    Hak de pistachenoten zo fijn mogelijk. Bestrooi het werkblad royaal met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 35 x 25 cm. Snijd in de lengte doormidden. Bestrijk 1 plak gelijkmatig met de frambozenjam en leg de tweede deegplak erop. Snijd het deeg in de lengte in 16 repen.

    4
    Klaar

    Leg 2 deegrepen in een X - vorm over elkaar. Rek het deeg iets uit en draai de 2 deegstukken aan de bovenkant en aan de onderkant om elkaar heen. Rol de deegspiraal vervolgens op als een slakkenhuis. Leg in 1 van de muffin holtes en herhaal dit met de rest van het deeg. Dek de muffinvorm losjes af met vershoudfolie en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen.

    5
    Klaar

    Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Doe het water en de honing in een pan en breng aan de kook. Laat tot ⅔ inkoken en laat afkoelen. Verwijder de vershoudfolie en bak de mini babka’s in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.

    6
    Klaar

    Controleer met de satéprikker of de babka’s gaar zijn: steek de prikker er in het midden in. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze gaar. Haal de babka’s uit de oven, bestrijk meteen met de honingsiroop en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Laat 5 min. afkoelen in de muffinvorm, haal de babka’s eruit en laat in 30 min. volledig afkoelen op een rooster.

    7
    Klaar

    Eet smakelijk!

    renatemm

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Bao bun met pulled chicken
    volgende
    Köfte kebab met linzendahl en naan
    vorige
    Bao bun met pulled chicken
    volgende
    Köfte kebab met linzendahl en naan
    Hulp nodig?