0 0
Risotto met garnalen en spinazie

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
350g Risotto
500g Garnalen Gepeld/ongepeld
400g Italiaanse groente
1st Ui
150g Blad spinazie
2st Knoflook
1st Chili
100ml Witte wijn
1st Kippenbouillon
1L Water
Roomboter
Verse Peterselie
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Risotto met garnalen en spinazie

Kenmerken:
  • Vis

Risotto is wat sappiger dan normale rijst. Lekker met garnalen en verse spinazie!

  • 45min
  • Porties 3
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

De eerste keer dat ik risotto maak, maar zeker niet de laatste keer! Je moet je aandacht er wel bijhouden met het gelijkmatig garen van de risotto. CheckMyDish en probeer het zelf ook uit!

Stappen

1
Klaar

Als je ongepelde garnalen hebt gekocht, pel deze dan als eerst voordat je verder gaat. Snijd de knoflook en chili fijn. De ui kun je in kwartjes snijden. Als de garnalen gepeld zijn kun je ze kruiden met de chili, knoflook, een scheut olie en peper naar smaak.
Zet een (steel)pan op het vuur en breng het water met de bouillonblok rustig aan de kook en laat het bouillonblokje oplossen.

2
Klaar

Pak nu een pan waarin je de risotto wilt maken. Zelf heb ik de voorkeur voor de wokpan voor dit soort gerechten.
Begin met een scheut olie in de pan te doen en laat dit heet worden. Voeg de garnalen toe en direct daarna de roomboter. Je voegt de roomboter later doe, want anders heb je snel de kans dat de boter bruin wordt. Voeg dan nu de ui, peterselie en de Italiaanse groenten toe. Bak dit totdat de groenten wat zachter zijn geworden. Blus het geheel daarna met de wijn af.

3
Klaar

Voeg de risotto toe en laat het vocht door de risotto opnemen. Pak een pollepel en schep het water met het bouillonblokje gelijkmatig door de risotto. Je voegt telkens weer een schep bouillon toe wanneer het vocht opgenomen is. Herhaal dit proces totdat de risotto gaar is. Dit zal ongeveer na 15 minuten zijn.

Breng je gerecht verder op smaak met peper, zout en peterselie.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Courgettesoep met gerookte zalm
volgende
Witte bonen met tomaat, spinazie en wortel
vorige
Courgettesoep met gerookte zalm
volgende
Witte bonen met tomaat, spinazie en wortel

Voeg je opmerking toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.