Ingrediënten
-
2 st Courgette
-
1/2 st Bloemkool
-
1 st Ui
-
1 st Avocado
-
200 gr Gerookte zalm
-
1 liter Kippenbouillon
-
4 sneetjes Meergranen brood
-
125 g Crème fraîche
-
2 tl Sambal
-
3 tenen Knoflook
-
3 tl Chili olie
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Courgettesoep met gerookte zalm en meergranen croutons. Een lekkere en gezonde soep rijk aan groenten
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor om 200 graden. Snijd de sneetjes brood in blokjes van 2cm x 2cm. Kruid de blokjes brood met de chili olie , zout en de zwarte peper. Bak voor 15 minuten in de oven. Wanneer de stukjes krokant zijn kunnen ze uit de oven. |
2
Klaar
|
Snijd ondertussen alle groenten (ui, courgette, bloemkool) in grove stukken. Zet een pan op het vuur en bak de groenten voor 3 minuten aan. Snijd de knoflook fijn voeg aan het groenten mengsel toe, bak 1 minuut mee. Giet dan de kippen bouillon bij de rest en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken. |
3
Klaar
|
Wanneer de soep 10 minuten heeft gekookt voeg je de avocado en de crème fraîche toe. Pureer de soep tot een gewenste dikte. Snijd de zalm in reepjes. Nu zijn alle onderdelen voor de soep klaar. Verdeel de soep over 4 soepkommen voeg de zalm reepjes toe + de croutons. |