Ingrediënten
-
1 zak Sperziebonenverse
-
1 stuk Prei
-
5-10 gram Verse Tijm
-
2 tenen Knoflook
-
350 gram Kipdijfilet
-
170 gram Penne pasta
-
1 blokje Parmazaanse Kaas (rasp)
-
125 gram Crème fraîche
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Dop de sperziebonen en snijd ze doormidden. Snijd de prei in dunnen ringen. Pluk de tijmblaadjes en hak de knoflook fijn. |
2
Klaar
|
Snijd de kipdijfile in reepjes en strooi er wat zout op. |
3
Klaar
|
Smelt wat boter of olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipdijfilet. Als deze goudbruin is zet je deze even opzij. |
4
Klaar
|
Voeg de sperziebonen en penne toe aan een al kokende pan water. Kook voor ongeveer 8 minuten gaar. |
5
Klaar
|
Rasp de kaas fijn. |
6
Klaar
|
Voeg olijfolie toe aan de koekenpan en voeg de prei, knoflook en tijm toe. Schenk er dan 150 ml water bij en verkruimel een kippenbouillonblokje boven. |
7
Klaar
|
Roer de crème fresh door de bouillon en laat de saus voor ongeveer 5 minuten afgedekt pruttelen. |
8
Klaar
|
Voeg de penne, kip en de sperziebonen aan de saus toe en voeg de helft van de kaas toe. |
9
Klaar
|