Ingrediënten
-
1st ZeebaarsHele vis
-
2kg Zeezout
-
6st EiwitVan de ei
-
Zwarte peper
-
Garnering
-
50gr Wortel
-
2teentjes Knoflook
-
1st Lenteui
-
1st Prei
-
10cl Witte wijn
-
Aardappelen
-
200gr Roseval aardappelen
-
5gr Rozemarijn
-
3teentjes Knoflook
-
Zwarte peper
Samenvatting
Deze manier van bereiden geeft een bijzondere smaak aan je vis. Door de vullen krijg het een zoetige smaak mee en de vis blijft heerlijk mals.
Als bijgerecht heb ik gekozen voor Roseval aardappelen, deze kun je uiteraard vervangen door een aardappelen naar keuze.
Stappen
1
Klaar
|
Scheidt het eiwit van het eigeel en doe het is grote kom. Voeg hierbij de 2kg zout toe. Meng dit door elkaar. |
2
Klaar
|
Snijd de prei, wortel, knoflook en lenteui in middel grove stukken. Doe dit allemaal in een grote kom en voeg de 10cl witte wijn erbij. Meng het daarna goed door elkaar. |
3
Klaar
|
Pak de bakplaat uit de oven. Maak een stuk bakpapier nat en leg deze op de bakplaat. Leg nu de eerste laag op het bakpapier van het zoutmengsel |
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|