1 0
Zeebaars met zoutkorst

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Zeebaars Hele vis
2kg Zeezout
6st Eiwit Van de ei
Zwarte peper
Garnering
50gr Wortel
2teentjes Knoflook
1st Lenteui
1st Prei
10cl Witte wijn
Aardappelen
200gr Roseval aardappelen
5gr Rozemarijn
3teentjes Knoflook
Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zeebaars met zoutkorst

Kenmerken:
  • Vis

Zeebaars in zoutkorst veel moeite? Zeker niet! Check het stappenplan!

  • 60min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Garnering

  • Aardappelen

Samenvatting

Delen

Deze manier van bereiden geeft een bijzondere smaak aan je vis. Door de vullen krijg het een zoetige smaak mee en de vis blijft heerlijk mals.
Als bijgerecht heb ik gekozen voor Roseval aardappelen, deze kun je uiteraard vervangen door een aardappelen naar keuze.

Stappen

1
Klaar

Scheidt het eiwit van het eigeel en doe het is grote kom. Voeg hierbij de 2kg zout toe. Meng dit door elkaar.

2
Klaar

Snijd de prei, wortel, knoflook en lenteui in middel grove stukken. Doe dit allemaal in een grote kom en voeg de 10cl witte wijn erbij. Meng het daarna goed door elkaar.

3
Klaar

Pak de bakplaat uit de oven. Maak een stuk bakpapier nat en leg deze op de bakplaat. Leg nu de eerste laag op het bakpapier van het zoutmengsel

4
Klaar

Garneer de binnenkant van de vis met een beetje peper en vul deze verder met de garnering. Leg daarna de vis op de zoutlaag.

5
Klaar

Bedek de gehele vis met het zoutmengsel. Maak daarna een 2e stuk bakpapier nat en leg deze op de bakplaat. Verdeel hier de aardappelen, rozemarijn, peper en knoflook over.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Quinoa salade met gerookte kip
volgende
Angus burger van de BBQ met oude kaas
vorige
Quinoa salade met gerookte kip
volgende
Angus burger van de BBQ met oude kaas

Voeg je opmerking toe