0 0
Snoekbaars met groenten uit de oven

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Snoekbaars
1st Bloemkool
1st Knoflook Bol
1st Puntpaprika
200g Krieltjes
100g Wortel Middelgroot
handje Verse Peterselie
2tl Paprikapoeder
2tl Uienpoeder
Olijfolie
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Snoekbaars met groenten uit de oven

Kenmerken:
  • Vis

Snoekbaars moet je geprobeerd hebben!

  • 50min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Onze lokale visboer heeft mij vaak voorzien van heerlijke stukken vis. Eerder heb ik al het recept van de Zalmforel van de BBQ op cederhout geplaatst. Op advies van hen heb ik deze gemaakt, heerlijk! Ook deze keer is het ze opnieuw gelukt! Nog nooit had ik gedacht dat een snoekbaars te koop was bij een visboer. Normaal gesproken verkopen ze dit niet, ik had dus mazzel!

Ik kon mij niet voorstellen waar ik deze vis mee kon vergelijken. Ze hebben mij aangegeven dat dit een heerlijke vis is welke vol van smaak ik en alleen een beetje peper en zout nodig heeft. Daar hebben ze volledig gelijk in gehad! Wat is dit toch een topvis! Je hoeft alleen een heerlijke mix van groenten uit de oven erbij te serveren en je hebt een top maaltijd.

Ben je al nieuwsgierig geworden? Check het recept! Waar heb ik het gehaald? Bij Visspecialist Chris Koelewijn in Zeewolde.Stappen

1
Klaar

Voorkoken

Kook eerst de krieltjes, wortels en de bloemkool even voor. De krieltjes kun je uiteraard eerst heel houden, maar de bloemkool moet je eerst in middelgrote stukken snijden. Kook het even een kleine 6 minuten en spoel het daarna af met koud water. Verwarm de oven voor tot 180°C.

2
Klaar

Snijden

Snijd de paprika eerst door de helft en daarna en grove repen. De krieltjes snijd je in 4 stukken. Pak een ovenschaal en leg hier de aardappelen, bloemkool, wortels en paprika in. Strooi de uienpoeder, paprikapoeder en een beetje peper en zout overheen. Giet er nog een scheut olie overheen en meng het door elkaar. Pluk een paar blaadjes peterselie en strooi deze over het mengsel heen.
Snijd de bol knoflook door de midden en leg deze tussen de groenten zoals op de foto.
Zet de groenten nu in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten.

3
Klaar

Nu de groenten in de oven staan kun je met je vis beginnen. Ik heb de vis al volledig laten fileren en kan deze stap dus overslaan. Bestrooi de vis met een beetje olie, peper en zout. Pak een pan en giet hier een beetje olie in. Ik heb hier een grillpan voor gebruikt, ideaal! Je kunt starten met de vis wanneer de groenten zo'n 30 minuten in de oven staan. De vis heeft namelijk niet erg lang nodig.

4
Klaar

Tijdens het bakken van de vis kun je ook een klont roomboter toevoegen voor extra smaak. Schep tijdens het bak van de vis de gesmolten boter over de vis heen. Draai de vis tussentijds om. Haal je groenten er na de 40 min oventijd uit. Je vis is dan ook wel klaar.
That's it! Pak een borg schep hier de groeten op en leg de vis er overheen. Pluk nog een aantal blaadjes peterselie en strooi deze er overheen. Eet smakelijk!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Homemade hamburger met pancetta en ei
Preitaart
volgende
Kip-preitaart met roomkaas
vorige
Homemade hamburger met pancetta en ei
Preitaart
volgende
Kip-preitaart met roomkaas
Hulp nodig?