Ingrediënten
-
2st Banaan
-
3st Winterpeen
-
3st Eieren
-
200g BasterdsuikerLichtbruin
-
10g Bakpoeder
-
60g Pecannoten
-
5g Kaneelpoeder
-
250g Zelfrijzend bakmeel
-
100ml Zonnebloemolie
-
4g Vanillesuiker
-
Zeezout
-
Topping
-
150g Roomkaas
-
30g RoomboterOngezouten
-
200g Poedersuiker
Samenvatting
Lange tanden met eten? Dit is een worteltaart waar je daar zeker geen last van gaat hebben.
Je mag het een gezonde taart noemen omdat er wortel in zit. Vergeet even de hoeveelheid suiker:). Deze taart heb ik afgelopen weekend gemaakt voor bij de koffie/thee in de middag. Het is een redelijk machtige taart. Je kunt de taart daarom in kleine porties uitdelen.
Stappen
1
Klaar
|
KloppenStart eerst met de oven voor te verwarmen tot 160°C. Rasp nu al je wortelen. Pel je bananen en prak dit op een bord. Hak de pecannoten in grove stukken. Pak ondertussen een springvorm van 24 of 26 cm in doorsnee. Bedek de bodem met bakpapier en vet de randen in met boter. Pak een kom en meng je eieren en suiker middels een mixer. Voeg een snufje zout toe en mix het totdat het suiker goed is opgenomen. Je ziet een aantal belletjes ontstaan en dan weet je dat je bijna goed zit. Mix het geheel rustig en giet stapsgewijs de olie erin. Leg je mixer nu aan de kant. |
2
Klaar
|
Zeef hetPak een zeef en houd deze boven de kom waar je de eieren in hebt gemixt. Voeg de meel, bakpoeder, kaneel en vanillesuiker gezeefd toe. Schep dit goed door elkaar met een spatel. |
3
Klaar
|
Voeg alles samenNu je mengsel klaar is kun je de wortel, banaan en pecannoten toevoegen. Meng het geheel nog een keer goed. Giet het nu in de springvorm en zet het in de oven voor 50-55minuten. |
4
Klaar
|
Topping |
5
Klaar
|
AfrondenAls de worteltaart klaar is haal je deze uit de oven en laat deze minimaal 1:00u afkoelen. Als je namelijk te vroeg de topping erop doet, dan smelt dit door de warmte. Het is juist lekker dat er echt een glazuurlaag overheen gaat. Voor het zicht kun je nog een aantal (gehakte)pecannoten verdelen over het glazuur. |