0 0
Worteltaart met pecannoten en banaan

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st Banaan
3st Winterpeen
3st Eieren
200g Basterdsuiker Lichtbruin
10g Bakpoeder
60g Pecannoten
5g Kaneelpoeder
250g Zelfrijzend bakmeel
100ml Zonnebloemolie
4g Vanillesuiker
Zeezout
Topping
150g Roomkaas
30g Roomboter Ongezouten
200g Poedersuiker

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Worteltaart met pecannoten en banaan

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Geen lange tanden bij deze taart!

  • 80min
  • Porties 8
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Topping

Samenvatting

Delen

Lange tanden met eten? Dit is een worteltaart waar je daar zeker geen last van gaat hebben.
Je mag het een gezonde taart noemen omdat er wortel in zit. Vergeet even de hoeveelheid suiker:). Deze taart heb ik afgelopen weekend gemaakt voor bij de koffie/thee in de middag. Het is een redelijk machtige taart. Je kunt de taart daarom in kleine porties uitdelen.

Stappen

1
Klaar

Kloppen

Start eerst met de over voor te verwarmen tot 160°C. Rasp nu al je wortelen. Pel je bananen en prak dit op een bord. Hak de pecannoten in grove stukken. Pak ondertussen een springvorm van 24 of 26 cm in doorsnee. Bedek de bodem met bakpapier en vet de randen in met boter. Pak een kom en meng je eieren en suiker middels een mixer. Voeg een snufje zout toe en mix het totdat het suiker goed is opgenomen. Je ziet een aantal belletjes ontstaan en dan weet je dat je bijna goed zit. Mix het geheel rustig en giet stapsgewijs de olie erin. Leg je mixer nu aan de kant.

2
Klaar

Zeef het

Pak een zeef en houd deze boven de kom waar je de eieren in hebt gemixt. Voeg de meel, bakpoeder, kaneel en vanillesuiker gezeefd toe. Schep dit goed door elkaar met een spatel.

3
Klaar

Voeg alles samen

Nu je mengsel klaar is kun je de wortel, banaan en pecannoten toevoegen. Meng het geheel nog een keer goed. Giet het nu in de springvorm en zet het in de over voor een 60 minuten.
Controleer het tussendoor dat het niet te hard gaat en aanbrandt. Dat zou erg zonde zijn! Je kunt controle door een stokje erin te steken. Zodra hier niets blijft plakken, dan is de taart gaar.
Tijdens het wachten kun je aan de gang gaan met je topping.

4
Klaar

Topping

De topping maak je ook in een kom. Voeg de roomkaas, boter en poedersuiker samen en gebruik een garde om dit te mengen. Meng het tot een glad mengsel en zorg dat er geen stukjes achterblijven.

5
Klaar

Afronden

Als de worteltaart klaar is haal je deze uit de oven en laat deze minimaal 1:00u afkoelen. Als je namelijk te vroeg de topping erop doet, dan smelt dit door de warmte. Het is juist lekker dat er echt een glazuurlaag overheen gaat. Voor het zicht kun je nog een aantal (gehakte)pecannoten verdelen over het glazuur.
Wil je niet wachten of de taart toch ietwat warm eten? Serveer de topping er dan apart bij.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Quiche met Chorizo
volgende
Spaghetti met rode saus
vorige
Quiche met Chorizo
volgende
Spaghetti met rode saus

Voeg je opmerking toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.