Ingrediënten
-
Burger
-
2st Angus burger
-
80gr BaconIn plakjes
-
2st Little gem
-
1st Vleestomaat
-
2pl Oude kaas
-
2st Hamburgerbroodjes
-
Ketchup
-
Mayonaise
-
Zeezout
-
Zwarte peper
-
Olijfolie
-
Boter
-
Optioneel
-
0.5st Avocado
-
Gekarameliseerde ui
-
1st UiGrote
-
0.5el Witte basterdsuiker
-
Boter
-
Olijfolie
-
Zout
Samenvatting
De BBQ steek ik niet alleen aan als ik vrienden of familie op bezoek heb. Ook is het de moeite waard om te grillen wanneer je met z’n tweeën bent. Tuurlijk is het sneller als je het in de pan bakt, maar dat geeft toch niet die unieke smaak welke je wel krijgt van je BBQ. Uiteraard geen gas BBQ ?
Stappen
1
Klaar
|
Was de sla, snijd de ui in halve ringen en de tomaat in stevige plakken. Snijd de broodjes open en smeer hier een beetje boter op. Steek daarna de BBQ aan zodat deze alvast kan opwarmen. |
2
Klaar
|
Nu je aan het wachten ben op je BBQ ga je aan de slag met je uien. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een klont boter in. Ik heb zelf de voorkeur voor roomboter. Fruit de ui aan en zet het vuur laag. Voeg na 5min de zout, suiker en als laatste de olie toe. Schep het een paar keer om en laat het nog 15min op laag vuur staan totdat ze lekker bruin en zacht zijn geworden. |
3
Klaar
|
Als je BBQ minimaal 200°C is, dan ben je klaar om te bakken. Kruid de burgers met peper en zout. Smeer ze daarna in met olie en leg ze op de BBQ. Schroei ze aan beide kanten snel dicht. Leg tegelijkertijd de 4 plakken bacon erop. Als je burger is dichtgesroeid, leg ze dan op van de directe hitte vandaan. Doe de klep weer op de BBQ zodat je die lekkere rokerige smaak aan je burger krijgt. Leg de plakken kaas op de burgers en grill je broodjes kort. Haal de broodjes van de BBQ en laat de burgers nog even liggen totdat de kaas is gesmolten. |
4
Klaar
|
Bouw de hamburger als volgt op. Optioneel: vervang de tomaat met avocado. |