0 0
Angus burger van de BBQ met oude kaas

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Burger
2st Angus burger
80gr Bacon In plakjes
2st Little gem
1st Vleestomaat
2pl Oude kaas
2st Hamburgerbroodjes
Ketchup
Mayonaise
Zeezout
Zwarte peper
Olijfolie
Boter
Optioneel
0.5st Avocado
Gekarameliseerde ui
1st Ui Grote
0.5el Witte basterdsuiker
Boter
Olijfolie
Zout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Angus burger van de BBQ met oude kaas

Kenmerken:

    De BBQ aansteken voor 2 burgers? Zeker de moeite waard. En ja, het is een caloriebom :).

    • 60min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Burger

    • Optioneel

    • Gekarameliseerde ui

    Samenvatting

    Delen

    De BBQ steek ik niet alleen aan als ik vrienden of familie op bezoek heb. Ook is het de moeite waard om te grillen wanneer je met z’n tweeën bent. Tuurlijk is het sneller als je het in de pan bakt, maar dat geeft toch niet die unieke smaak welke je wel krijgt van je BBQ. Uiteraard geen gas BBQ ?



    Stappen

    1
    Klaar

    Was de sla, snijd de ui in halve ringen en de tomaat in stevige plakken. Snijd de broodjes open en smeer hier een beetje boter op. Steek daarna de BBQ aan zodat deze alvast kan opwarmen.

    2
    Klaar

    Nu je aan het wachten ben op je BBQ ga je aan de slag met je uien. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een klont boter in. Ik heb zelf de voorkeur voor roomboter. Fruit de ui aan en zet het vuur laag. Voeg na 5min de zout, suiker en als laatste de olie toe. Schep het een paar keer om en laat het nog 15min op laag vuur staan totdat ze lekker bruin en zacht zijn geworden.

    3
    Klaar

    Als je BBQ minimaal 200°C is, dan ben je klaar om te bakken. Kruid de burgers met peper en zout. Smeer ze daarna in met olie en leg ze op de BBQ. Schroei ze aan beide kanten snel dicht. Leg tegelijkertijd de 4 plakken bacon erop. Als je burger is dichtgesroeid, leg ze dan op van de directe hitte vandaan. Doe de klep weer op de BBQ zodat je die lekkere rokerige smaak aan je burger krijgt.
    Na ongeveer 4min kan de klep eraf en haal je de eerste 2 plakken bacon eraf. De andere 2 plakken bak je uit totdat deze krokant zijn.

    Leg de plakken kaas op de burgers en grill je broodjes kort. Haal de broodjes van de BBQ en laat de burgers nog even liggen totdat de kaas is gesmolten.

    4
    Klaar

    Bouw de hamburger als volgt op.
    Broodje, mayonaise, little gem, tomaat, bacon, burger, mayonaise, ui, knapperige bacon, ketchup, broodje.

    Optioneel: vervang de tomaat met avocado.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Zeebaars met zoutkorst
    volgende
    Udon noodlesoep met kippendijen
    vorige
    Zeebaars met zoutkorst
    volgende
    Udon noodlesoep met kippendijen

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?