Ingrediënten
-
1kg Short ribs
-
4st Ui
-
50g Roomboter
-
200g Coleslaw
-
5 takjes Verse Tijm
-
1st Runderbouillon
-
4st Knoflook
-
300ml Guinness
-
4st Hamburgerbroodjes
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
3st Wood chunk (eiken)
Samenvatting
Een topmanier om te genieten van beef. Deze short ribs kun je bij je lokale slager bestellen. Zorg dat je het een paar dagen van tevoren besteld, het is namelijk niet een standaard product. Sinds kort heb ik een kamado en dat is echt perfect voor slow roast. Dit is de Goldens’ Cast Iron, een top BBQ! Ik heb eerder al een brisket, pulled pork, lamsschouder en spareribs gemaakt. Nu was het tijd voor een recept van short ribs op de BBQ! En daarbij nog even gestoofd in mijn favoriete bier; Guinness!
Op de site heb ik ook nog een ander heerlijk recept met Guinness, check deze HIER!
Stappen
1
Klaar
|
De 1e 2 uurZorg eerst dat je de BBQ op laat warmen tot 125-130°C. De setup moet klaar zijn voor indirect garen. Dep je short ribs droog en verwijder het vliesje aan de holle kant van de botten. Kruid het royaal met peper en zout. Leg de woodchunks in de hete kolen en leg de ribs op het rooster voor indirect garen. Als je geen 'heat diffuser' hebt, gebruik dan wat aluminiumfolie om de directe hitte op je ribs te voorkomen. Rook de ribs nu 2uur op een temperatuur 125-130°C. |
2
Klaar
|
Guinness mengselPak een ovenschaal waarin straks je ribs passen. Snijd 2 uien en de knoflook fijn. Hak de tijm en voeg dit allemaal toe aan de ovenschaal. |
3
Klaar
|
De volgende 2u |
4
Klaar
|
De laatste stapVerwijder nu de botten en trek het vlees uit elkaar tot draadjes. Laat het in de ovenschaal liggen zodat het in het vocht ligt. Laat het aluminiumfolie er vanaf en laat het mengsel verder inkoken. Dit duurt ongeveer 20 minuten. |
5
Klaar
|
Het broodje beleggenGrill nog even kort je hamburgerbroodjes voor die krokante taste! Besmeer de buns met nog een beetje roomboter en mosterd. Doe dan de coleslaw erop en leg hier het vlees op gevolgd door de uien. That's it! Eet smakelijk! |