0 0
Short Ribs gegaard in Guinness

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1kg Short ribs
4st Ui
50g Roomboter
200g Coleslaw
5 takjes Verse Tijm
1st Runderbouillon
4st Knoflook
300ml Guinness
4st Hamburgerbroodjes
Zwarte peper
Zeezout
3st Wood chunk (eiken)

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Short Ribs gegaard in Guinness

Kenmerken:

    Je moet het een keer geprobeerd hebben!

    • 5u
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Een topmanier om te genieten van beef. Deze short ribs kun je bij je lokale slager bestellen. Zorg dat je het een paar dagen van tevoren besteld, het is namelijk niet een standaard product. Sinds kort heb ik een kamado en dat is echt perfect voor slow roast. Dit is de Goldens’ Cast Iron, een top BBQ! Ik heb eerder al een brisket, pulled pork, lamsschouder en spareribs gemaakt. Nu was het tijd voor een recept van short ribs op de BBQ! En daarbij nog even gestoofd in mijn favoriete bier; Guinness!

    Op de site heb ik ook nog een ander heerlijk recept met Guinness, check deze HIER!

    Stappen

    1
    Klaar

    De 1e 2 uur

    Zorg eerst dat je de BBQ op laat warmen tot 125-130°C. De setup moet klaar zijn voor indirect garen.
    Ik heb dit gerecht klaargemaakt in de goldens' cast iron kamado met houtskool. Je bent in totaal 4uur aan het garen, zorg dus dat je genoeg houtskool hebt.

    Dep je short ribs droog en verwijder het vliesje aan de holle kant van de botten. Kruid het royaal met peper en zout.

    Leg de woodchunks in de hete kolen en leg de ribs op het rooster voor indirect garen. Als je geen 'heat diffuser' hebt, gebruik dan wat aluminiumfolie om de directe hitte op je ribs te voorkomen. Rook de ribs nu 2uur op een temperatuur 125-130°C.

    2
    Klaar

    Guinness mengsel

    Pak een ovenschaal waarin straks je ribs passen. Snijd 2 uien en de knoflook fijn. Hak de tijm en voeg dit allemaal toe aan de ovenschaal.
    Verkruimel het bouillonblokje er overheen en voeg er dan de Guinness aan toe.

    3
    Klaar

    De volgende 2u

    Zodra de ribs 2u hebben gerookt, dan leg je de ribs in het Guinness mengsel. Dek het af met aluminiumfolie en zet de schaal op het rooster op directe hitte. Laat de ribs nu nog 2u sudderen.

    4
    Klaar

    De laatste stap

    Verwijder nu de botten en trek het vlees uit elkaar tot draadjes. Laat het in de ovenschaal liggen zodat het in het vocht ligt. Laat het aluminiumfolie er vanaf en laat het mengsel verder inkoken. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
    Tijdens het wachten kun je aan de gang met andere uien die je nog over hebt. Snijd deze in halve ringen en voeg dit samen met de roomboter toe in een koekenpan. Voeg nog een beetje zout toe en laat de uien op laag vuur karameliseren.

    5
    Klaar

    Het broodje beleggen

    Grill nog even kort je hamburgerbroodjes voor die krokante taste! Besmeer de buns met nog een beetje roomboter en mosterd. Doe dan de coleslaw erop en leg hier het vlees op gevolgd door de uien. That's it! Eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Sliptong met beurre noisette en garnalen
    volgende
    Risotto met pompoen en spek
    vorige
    Sliptong met beurre noisette en garnalen
    volgende
    Risotto met pompoen en spek
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here