0 0
Lamskotelet met couscous

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Lamsrack
1st Lamsrack
2st Knoflook
3st Verse Salie
1takje Verse Tijm
1takje Verse Rozemarijn
Olijfolie
Zeezout
Zwarte peper
Couscous
2st Puntpaprika
1st Aubergine
1st Courgette
2st Maïskolf voorgekookt
Knoflookolie
20g Rozijnen
200g Couscous
250ml Kippenbouillon
100g Witte kaasblokjes

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lamskotelet met couscous

Kenmerken:
  Keuken
   • 50min
   • Porties 2
   • Gemiddeld

   Ingrediënten

   • Lamsrack

   • Couscous

   Samenvatting

   Delen

   Een gerecht die je zowel in de zomer als in de winter op tafel kunt zetten. Het is gezond en je kunt er een mooie BBQ-sessie aan wijden.  Couscous met gegrilde groenten van de BBQ geeft toch wel een heerlijke unieke smaak. Dit is niet na te bootsen in de keuken.

   Je kunt het natuurlijk wel in de keuken maken, maar dat krijg je alleen niet de unieke BBQ smaak. Verder is de combinatie van ingrediënten ook al erg lekker natuurlijk.

   Door het toevoegen van de kaas wordt het even iets smeuïger. De gegrilde paprika, mais en rozijnen geven de lekkere zoete smaak aan het gerecht. Zorg wel dat de maiskolf al is voorgekookt. Dit scheelt een hoop tijd.

   Waar wacht je op? Ga het lekker maken en laat weten wat je ervan vindt!   Stappen

   1
   Klaar

   Zet als eerst je BBQ aan zodat deze op temperatuur kan komen.
   Pak nu je lamsrack erbij en snijd deze schuin in. Snijd de knoflook, rozemarijn en salie fijn en wrijf dit, met een scheut olijfolie, over het lamsrack heen. Kruid het verder af met peper en zout.

   Je kunt ervoor kiezen om het marineren al een dag van tevoren te doen. Bij het maken van dit recept heb ik het vlak na het marineren gebruikt.

   2
   Klaar

   Snijd de puntpaprika door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de aubergine en courgette in plakken over de lengte. Pak daarnaast een klein bakje met lauw water om de rozijnen ongeveer 5 minuten in te wellen.

   Weeg de couscous ook alvast af en zet het klaar in een schaal. Couscous heeft maar ongeveer 4 minuten nodig tot het klaar is.

   3
   Klaar

   Grillen

   Start met het rondom grillen van het lamsrack. Steek daarna de thermometer in de kern en laat het rack verder garen tot 48 °C. Dit is de temperatuur als je het 'rare' wilt hebben. Als je het nog even laat rustig in aluminiumfolie, dan gaart het door. De ideale kerntemperatuur is 54°C, dan is het lamsrack medium.

   Tijdens het garen van het lamsrack kun je de groenten grillen. Besprenkel ze van tevoren met knoflookolie en kruid ze met peper en zout. Zorg dat de puntpaprika een zwart geblakerd vel krijgt. Daarna strip je het eraf.

   4
   Klaar

   Als alles bijna klaar is, dan maak de couscous klaar. Zie de bereidingswijze op de verpakking. Meestal is de rond de 4 minuten. Giet er de kokende kippenbouillon bij en leg een bord op de schaal tot het vocht is opgenomen.

   Pak de courgette, aubergine en puntpaprika erbij en snijd deze grof. Let erop dat je eerst het zwart geblakerde vel van de puntpaprika verwijderd. Voeg de groenten toe aan de couscous.

   Lek de rozijnen uit en voeg deze er ook aan toe.
   Nu kun je de maiskolven pakken en hier de mais vanaf snijden. Meng dit ook door de couscous en doe er nog een scheutje olijfolie bij.

   Als laatste voeg je de witte kaasblokjes eraan toe. Breng het verder op smaak met peper en zout.

   5
   Klaar

   Snijd de koteletten van het lamsrack af. Schep de couscous op een bord en leg daar de lamskotelet op. Dat is alles! Eet smakelijk !

   Robin Corte

   Oprichter CheckMyDish

   Recept Reviews

   Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
   Uienringen
   vorige
   Gefrituurde uienringen
   volgende
   Broodje geitenkaas
   Uienringen
   vorige
   Gefrituurde uienringen
   volgende
   Broodje geitenkaas
   Hulp nodig?