0 0
Hete Sambal badjak

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
300gr rode peper Dit kun je aanpassen naar smaak, gebruik bijv hetere madame jeanette voor nog mee pit
2 Witte ui gesnipperd
5 tenen Knoflook
5 el Ketjap manis
3 el Bruine suiker
2 tl Trassi
150ml Water
2 el Arachideolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hete Sambal badjak

Kenmerken:
  • Spicy

Geef jouw gerechten een pittige kick met deze zelfgemaakte sambal, gemaakt met hete pepers, ui, knoflook en andere smaakvolle ingrediënten - het perfecte recept voor liefhebbers van hete sauzen!

  • 1h
  • Porties 1
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Geef jouw gerechten een pittige kick met deze zelfgemaakte sambal, gemaakt met hete pepers, ui, knoflook en andere smaakvolle ingrediënten – het perfecte recept voor liefhebbers van hete sauzen!

Stappen

1
Klaar

Waarschuwing

Tip: Gebruik bij het verwerken van hete pepers altijd handschoenen om irritatie aan de huid te voorkomen. Kijk ook of je buiten kunt koken ivm alle peper die in de lucht beland tijdens het koken.

2
Klaar

Het Recept

Pureer de ui knoflook apart van de pepers. Probeer ze tot een fijn mengsel te krijgen, maar dat er nog wel kleine stukjes inzitten.

Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn.

Voeg de hete pepers en trassi toe en bak het geheel nog eens 2 minuten.

Voeg de ketjap manis, bruine basterdsuiker, azijn en warm water toe en roer goed door.

Laat het geheel op laag vuur sudderen voor ongeveer 15 minuten, of totdat de pepers zacht zijn. Proef tussendoor totdat je de gewenste smaak en textuur hebt bereikt.

Breng op smaak met zout naar wens.

Laat het mengsel iets afkoelen en bewaar de sambal in een gesteriliseerde pot en bewaar deze in de koelkast.

Arnout

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Thaise noodlesoep
volgende
Chicken pot pie
vorige
Thaise noodlesoep
volgende
Chicken pot pie
Hulp nodig?