Ingrediënten
-
300gr rode peperDit kun je aanpassen naar smaak, gebruik bijv hetere madame jeanette voor nog mee pit
-
2 Witte uigesnipperd
-
5 tenen Knoflook
-
5 el Ketjap manis
-
3 el Bruine suiker
-
2 tl Trassi
-
150ml Water
-
2 el Arachideolie
Samenvatting
Geef jouw gerechten een pittige kick met deze zelfgemaakte sambal, gemaakt met hete pepers, ui, knoflook en andere smaakvolle ingrediënten – het perfecte recept voor liefhebbers van hete sauzen!
Stappen
1
Klaar
|
Waarschuwing |
2
Klaar
|
Het ReceptPureer de ui knoflook apart van de pepers. Probeer ze tot een fijn mengsel te krijgen, maar dat er nog wel kleine stukjes inzitten. Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de hete pepers en trassi toe en bak het geheel nog eens 2 minuten. Voeg de ketjap manis, bruine basterdsuiker, azijn en warm water toe en roer goed door. Laat het geheel op laag vuur sudderen voor ongeveer 15 minuten, of totdat de pepers zacht zijn. Proef tussendoor totdat je de gewenste smaak en textuur hebt bereikt. Breng op smaak met zout naar wens. Laat het mengsel iets afkoelen en bewaar de sambal in een gesteriliseerde pot en bewaar deze in de koelkast. |