Ingrediënten
-
1st Courgette
-
250g Kastanjechampignons
-
1st Puntpaprika
-
1st Rode ui
-
1st Bosui
-
1tl Sambal
-
0.5tl Zwarte peper
-
2tl Rozemarijn
-
0.5tl Zeezout
-
200g Couscous
-
25g Rozijnen
-
2st Portobello
-
25g Roomkaas
-
1handje Geraspte kaas
-
0.5tl Basilicum
-
225g Halloumi
Samenvatting
Vegetarische gerechten eet ik graag met couscous. In dit recept heb ik heerlijk gegrilde groenten eraan toegevoegd en wat verder op smaak gebracht rozemarijn, geweekte rozijnen, sambal, peper en zout. Daarbij gegrilde halloumi en een portobello geserveerd. Deze heb ik gevuld met roomkaas en wat geraspte kaas er overheen.
Is dit niet helemaal jouw ding, maar ben je wel op zoek naar een vegetarisch recept? Check dan andere recepten van mij!
Stappen
1
Klaar
|
SnijdenVoordat ik ga koken, zorg ik ervoor dat ik alles eerst goed voorbereid. Zo kan ik georganiseerd koken! De halloumi kun je ook alvast in dikke plakken. Kook nu ook alvast water voor het weken van de rozijnen en voor de couscous. Verwarm ook je oven alvast voor tot 180°C. Breng ook een pan met water aan de kook en kook hier kort de portobello in. |
2
Klaar
|
Pak een grote en kleine kom. In de grote kom laat je de couscous wellen met kokend water en in de kleine de rozijnen. |
3
Klaar
|
BakkenBegin met het bakken van de groenten. Voeg dus de courgette, champignons, puntpaprika en rode ui toe aan de wokpan. De bosui voeg je als laatste toe. Bak de groenten op hoog vuur en blijf het husselen. Voeg na een paar minuten de sambal, peper, zout en rozemarijn toe. Vul je portobello met de roomkaas en geraspte kaas. Zet ze nu voor 8 minuten in de oven totdat de kaas lekker is gesmolten. |
4
Klaar
|
Voeg de gegrilde groenten samen met de couscous en rozijnen en meng het goed door elkaar. |