0 0
Gegrilde groenten met couscous, Halloumi en Portobello

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Courgette
250g Kastanjechampignons
1st Puntpaprika
1st Rode ui
1st Bosui
1tl Sambal
0.5tl Zwarte peper
2tl Rozemarijn
0.5tl Zeezout
200g Couscous
25g Rozijnen
2st Portobello
25g Roomkaas
1handje Geraspte kaas
0.5tl Basilicum
225g Halloumi

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gegrilde groenten met couscous, Halloumi en Portobello

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Lekker vegetarisch happie!

  • 30min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Vegetarische gerechten eet ik graag met couscous. In dit recept heb ik heerlijk gegrilde groenten eraan toegevoegd en wat verder op smaak gebracht rozemarijn, geweekte rozijnen, sambal, peper en zout. Daarbij gegrilde halloumi en een portobello geserveerd. Deze heb ik gevuld met roomkaas en wat geraspte kaas er overheen.

Is dit niet helemaal jouw ding, maar ben je wel op zoek naar een vegetarisch recept? Check dan andere recepten van mij!

Stappen

1
Klaar

Snijden

Voordat ik ga koken, zorg ik ervoor dat ik alles eerst goed voorbereid. Zo kan ik georganiseerd koken!
Snijd de courgette en champignons in blokjes. De puntpaprika kun je in korte reepjes snijden. De rode ui en bosui snijd je in halve ringen.

De halloumi kun je ook alvast in dikke plakken. Kook nu ook alvast water voor het weken van de rozijnen en voor de couscous. Verwarm ook je oven alvast voor tot 180°C. Breng ook een pan met water aan de kook en kook hier kort de portobello in.

2
Klaar

Pak een grote en kleine kom. In de grote kom laat je de couscous wellen met kokend water en in de kleine de rozijnen.
Zet nu 2 pannen op het vuur. 1 wokpan om de gegrilde groenten te bakken en 1 voor het grillen van de halloumi. Als je een grillpan hebt, dan is het top! Zo niet, geen probleem! Een gewone koekenpan mag ook.

3
Klaar

Bakken

Begin met het bakken van de groenten. Voeg dus de courgette, champignons, puntpaprika en rode ui toe aan de wokpan. De bosui voeg je als laatste toe. Bak de groenten op hoog vuur en blijf het husselen. Voeg na een paar minuten de sambal, peper, zout en rozemarijn toe.
Na nog een paar minuten zet je het vuur middelhoog. Houd het goed in de gaten en grill ondertussen de halloumi in de andere pan tot ze aan beide kanten lekker bruin zijn.

Vul je portobello met de roomkaas en geraspte kaas. Zet ze nu voor 8 minuten in de oven totdat de kaas lekker is gesmolten.

4
Klaar

Voeg de gegrilde groenten samen met de couscous en rozijnen en meng het goed door elkaar.
Schep de couscous dan op een bord en leg hier de gegrilde halloumi op. Leg de portobello ernaast en strooi er nog een beetje basilicum overheen. Thats it! Eet smakelijk!!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Smoked Brisket
volgende
Caesar salade met kip, bacon en peer
vorige
Smoked Brisket
volgende
Caesar salade met kip, bacon en peer