0 0
Sliptong met beurre noisette en garnalen

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
3st Sliptong
25g Bloem
100g Garnalen
1st Sjalot
1st Citroen
1el Kappertjes
Handje Verse Peterselie
400g Aardappelen
Mespunt Nootmuskaat
80ml Volle melk
300g Asperge
200g Blad spinazie
100g Zeekraal
50g Roomboter
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sliptong met beurre noisette en garnalen

Kenmerken:
  • Vis

Heerlijk combi die garnalen met sliptong

  • 30min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Deze combi heb je zeker nog niet eerder gezien?
Dit recept is geïnspireerd door een programma die ik laatst zat te kijken. Sliptong ken ik eigenlijk alleen door ze te bakken in ruim roomboter. Deze combi met de beurre noisette met garnalen en kappertjes is ook echt goud. Erg lekker om asperges en aardappelpuree erbij te serveren.

Het is even wat multitasken, maar zeker waard! Zorg ervoor dat je met verse producten werkt. Ik heb geshopt bij onze lokale groenteboer en de Visspecialist Koelewijn.

Veel plezier met het koken en ik ben erg benieuwd wat je ervan hebt gevonden!

Stappen

1
Klaar

De sliptong

Pak een bord en doe hier de bloem in met peper en zout. Dep de sliptong droog en haal deze er doorheen en schud het overtollige bloem eraf.

Verhit een koekenpan met een scheut olie en flink roomboter. Zodra de pan heet is, dan bak je de sliptong aan beide kanten bruin. Leg het daarna even aan de kant met een stuk folie overheen.

2
Klaar

Buerre noisette

Hak eerst de peterselie en snijd de sjalot fijn.
Pak een steelpannetje en doe hier 50g roomboter bij. Als de boter is gesmolten, dan voeg je de sjalot eraan toe. Zodra het een mooie bruine kleur heeft, dan voeg je de sap van de citroen eraan toe.
Gooi het vuur omlaag en voeg dan de peterselie, garnalen en kappertjes toe. Laat het nog even doorkoken en that's it.

3
Klaar

Aardappelpuree en asperge

Schil de aardappelen en kook ze zacht in ongeveer 15min. Ligt een beetje aan de grote van je aardappelen.
Als ze gaar zijn, dan pureer je de aardappelen. Voeg de melk toe zodra je de eerste aardappelen kapot hebt geprakt. Voeg nu ook de nootmuskaat toe en breng het verder op smaak met peper en zout.

Grill of kook de asperges.

4
Klaar

Spinazie en zeekraal

Pak een koekenpan en doe hier een beetje boter in en laat deze smelten. Gaar hier de spinazie in en voeg halverwege de zeekraal toe. Kruid het met nog een beetje peper en that's it!

5
Klaar

Opdienen

Pak een mooi groot bord. Leg hier de spinazie en zeekraal in het midden en leg een sliptong erop. Doe daar bovenop het mengsel van de buerre noisette.

Schep de aardappelpuree op de rand van het bord en leg daar de asperges op.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Lamsburger met fetaspread
volgende
Short Ribs gegaard in Guinness
vorige
Lamsburger met fetaspread
volgende
Short Ribs gegaard in Guinness