Ingrediënten
-
3st Sliptong
-
25g Bloem
-
100g Garnalen
-
1st Sjalot
-
1st Citroen
-
1el Kappertjes
-
Handje Verse Peterselie
-
400g Aardappelen
-
Mespunt Nootmuskaat
-
80ml Volle melk
-
300g Asperge
-
200g Blad spinazie
-
100g Zeekraal
-
50g Roomboter
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Deze combi heb je zeker nog niet eerder gezien?
Dit recept is geïnspireerd door een programma die ik laatst zat te kijken. Sliptong ken ik eigenlijk alleen door ze te bakken in ruim roomboter. Deze combi met de beurre noisette met garnalen en kappertjes is ook echt goud. Erg lekker om asperges en aardappelpuree erbij te serveren.
Het is even wat multitasken, maar zeker waard! Zorg ervoor dat je met verse producten werkt. Ik heb geshopt bij onze lokale groenteboer en de Visspecialist Koelewijn.
Veel plezier met het koken en ik ben erg benieuwd wat je ervan hebt gevonden!
Stappen
1
Klaar
|
De sliptongPak een bord en doe hier de bloem in met peper en zout. Dep de sliptong droog en haal deze er doorheen en schud het overtollige bloem eraf. Verhit een koekenpan met een scheut olie en flink roomboter. Zodra de pan heet is, dan bak je de sliptong aan beide kanten bruin. Leg het daarna even aan de kant met een stuk folie overheen. |
2
Klaar
|
Buerre noisetteHak eerst de peterselie en snijd de sjalot fijn. |
3
Klaar
|
Aardappelpuree en aspergeSchil de aardappelen en kook ze zacht in ongeveer 15min. Ligt een beetje aan de grote van je aardappelen. Grill of kook de asperges. |
4
Klaar
|
Spinazie en zeekraalPak een koekenpan en doe hier een beetje boter in en laat deze smelten. Gaar hier de spinazie in en voeg halverwege de zeekraal toe. Kruid het met nog een beetje peper en that's it! |
5
Klaar
|
OpdienenPak een mooi groot bord. Leg hier de spinazie en zeekraal in het midden en leg een sliptong erop. Doe daar bovenop het mengsel van de buerre noisette. Schep de aardappelpuree op de rand van het bord en leg daar de asperges op. |