Ingrediënten
-
5st Eieren
-
100ml Volle melk
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Uienpoeder
-
1tl Peterselie
-
1tl Chilivlokken
-
1el Sojasaus
-
1st Puntpaprika
-
2st Bosui
-
75g Ontbijtspek
-
2 plakken Jonge kaas
-
50g Zwitserse Gruyère
Samenvatting
Een omelet kun je binnen 10 min klaar hebben als je wilt. In dit recept heb ik er de tijd voor genomen en dat proef je! Door de volle melk en het langzaam garen wordt het een heerlijke ‘fluffy’ omelet. Bak er een vers broodje bij en je hebt na het eten een lekkere volle buik.
Stappen
1
Klaar
|
MengselVoeg de eieren, melk, paprikapoeder, uienpoeder, peterselie, chilivlokkrn en sojasaus samen in een kom. Klop dit geheel door elkaar met een garde. |
2
Klaar
|
SnijdenSnijd de bosui in hele ringen. De puntpaprika kun je eerst door de helft snijden, ontpitten en daarna in dunne reepjes snijden. De plakken spek snijd je ook in reepjes. Van de jonge kaas en gruyere maak je kleinere stukjes zodat je deze straks gemakkelijk over je omelet heen strooien. |
3
Klaar
|
BakkenZet een steelpan op het vuur en voeg hier een beetje olie aan toe. Bak hier de paprika, spek en 2/3 van de gesneden bosui. De rest gebruik je voor later. Als de paprika een beetje zacht is geworden, dan zet je het vuur laag en giet je het mengsel van ei, melk en kruiden er overheen. Als het ei een beetje gestold is, dan leg je de jonge kaas en gruyere erop. Strooi dan de 1/3 van de bosui er overheen en dek het af met een deksel. |