0 0
Omelet met kaas en spek

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
5st Eieren
100ml Volle melk
1tl Paprikapoeder
1tl Uienpoeder
1tl Peterselie
1tl Chilivlokken
1el Sojasaus
1st Puntpaprika
2st Bosui
75g Ontbijtspek
2 plakken Jonge kaas
50g Zwitserse Gruyère

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Omelet met kaas en spek

Goed vullende omelet?!

  • 20min
  • Porties 2
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Een omelet kun je binnen 10 min klaar hebben als je wilt. In dit recept heb ik er de tijd voor genomen en dat proef je! Door de volle melk en het langzaam garen wordt het een heerlijke ‘fluffy’ omelet. Bak er een vers broodje bij en je hebt na het eten een lekkere volle buik.

Stappen

1
Klaar

Mengsel

Voeg de eieren, melk, paprikapoeder, uienpoeder, peterselie, chilivlokkrn en sojasaus samen in een kom. Klop dit geheel door elkaar met een garde.

2
Klaar

Snijden

Snijd de bosui in hele ringen. De puntpaprika kun je eerst door de helft snijden, ontpitten en daarna in dunne reepjes snijden. De plakken spek snijd je ook in reepjes. Van de jonge kaas en gruyere maak je kleinere stukjes zodat je deze straks gemakkelijk over je omelet heen strooien.

3
Klaar

Bakken

Zet een steelpan op het vuur en voeg hier een beetje olie aan toe. Bak hier de paprika, spek en 2/3 van de gesneden bosui. De rest gebruik je voor later. Als de paprika een beetje zacht is geworden, dan zet je het vuur laag en giet je het mengsel van ei, melk en kruiden er overheen. Als het ei een beetje gestold is, dan leg je de jonge kaas en gruyere erop. Strooi dan de 1/3 van de bosui er overheen en dek het af met een deksel.
De omelet is klaar zodra het ei is gestold en de kaas is gesmolten.
Broodje erbij en smullen maar!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
Wildstoof van ree. Laurier, cognac, rozemarijn, tijm, knoflook, kruidnagel, ontbijtkoek, champignons, spekjes en zilveruitjes
vorige
Wildstoof van Ree
volgende
Hele kip uit de oven
Wildstoof van ree. Laurier, cognac, rozemarijn, tijm, knoflook, kruidnagel, ontbijtkoek, champignons, spekjes en zilveruitjes
vorige
Wildstoof van Ree
volgende
Hele kip uit de oven

Voeg je opmerking toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.