Ingrediënten
-
De bodem
-
250g Bloem
-
8g Bakpoeder
-
50g Rietsuiker
-
50g Kristalsuiker
-
70g Donkere basterdsuiker
-
1st Eidooier
-
1st CitroenRasp
-
0.5tl Zout
-
Banketbakkersroom
-
2st Eidooier
-
100g Rietsuiker
-
50g Maïzena
-
500ml Halfvolle Melk
-
1st Vanille
-
Topping
-
200g Amandelspijs
-
1st Eieren
-
300g Aardbei
-
Slagroom
-
Poedersuiker
-
takje MuntVers
Samenvatting
Het recept voor deze aardbeientaart staat weliswaar voor 8 personen, maar hij is zo lekker dat je het met 6 (of minder) ook wel redt. Het is niet erg moeilijk om te maken, maar je moet er wel op tijd mee beginnen. Je moet namelijk wachten tot het deeg heeft gekoeld en wanneer de bodem is gebakken, moet je ook weer wachten. Al met al ben je er wel een paar uurtjes zoet mee.
Maar 1 ding; het is het wachten waard! Check het recept en laat mij weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
BodemVoeg alle ingrediënten voor de bodem samen in een kom. Kneed alles goed door elkaar met je handen, of in een keukenmachine, tot je een goede deegbal hebt. Tijdens het kneden kun je het deeg uit de kom halen en verder kneden op een vlak oppervlak. Zodra het een goede deegbal is, dan verpak je het in huishoudfolie en leg je het voor ongeveer 2u in de koelkast. |
2
Klaar
|
BanketbakkersroomPak een kom en doe hier 100ml halfvolle melk in samen met de eidooiers en rietsuiker. Klop het geheel goed door. Pak nu een steelpannetje en doe hier de rest van de melk in. Snijd het vanillestokje open en schraap de vanille eraf en voeg dit toe aan de melk. Doe de rest van het vanillestokje er ook bij en breng het nu aan de kook. Zet het vuur lager en giet ongeveer 1/3 ervan in de kom met de eidooier, suiker en maizena. Mix het door elkaar en voeg nu alles weer samen in het steelpannetje. Breng het geheel zachtjes aan de kook en laat het in een aantal minuten dikker worden. Doe het in een kom en dek het direct af met huishoudfolie. Druk het folie er tegen het room aan zodat er geen velletje ontstaat. Nu heb je banketbakkersroom! Zet het in de koelkast en laat het verder afkoelen. |
3
Klaar
|
Als het deeg voor de bodem 2u in de koelkast heeft gelegen, dan kun je het eruit halen. Voordat je verder gaat, verwarm je eerst de oven voor tot 175°C. Pak een ronde taartvorm en bedek de bodem met bakpapier. Vet de binnenkant van de randen in met boter. Pak het deeg en verdeel deze gelijkmatig over de bodem. Zorg in ieder geval voor een kleine opgezette rand. Meng de amandelspijs met het ei en verdeel dit over de bodem. Zet het geheel nu in de oven en bak het gaar in ongeveer 25 minuten. Als de bodem gebakken is, laat deze dan afkoelen op een rooster. |
4
Klaar
|
Als de bodem is afgekoeld, dan pak je de banketbakkersroom er weer bij. Sla het nog even los met een garde en verdeel de room over de bodem. Maak de aardbeien schoon en snijd ze door de helft. Verdeel ze over de taart en top het verder af met slagroom. Scheur de muntblaadjes en verdeel het over de taart. Als laatste verdeel je er poedersuiker overheen en thats it! Enjoy! |