0 0
Klassieke uiensoep

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2el Bloem
1kg Ui
1el Lichte basterdsuiker
1el Balsamicoazijn
0.5st Stokbrood
3 takjes Verse Tijm
5cl Cognac
175ml Witte wijn
1.2l Runderbouillon
125g Zwitserse Gruyère

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Klassieke uiensoep

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Heerlijke klassieke uiensoep

  • 40
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Een lekkere klassieke uiensoep. Echt de moeite waard om te maken. Deze soep bestel ik nooit in een restaurant. Het kan namelijk zo erg tegenvallen. Het komt denk ik ook een beetje door mijn vader. Hij heeft vaak pech met uiensoep in een restaurant. Het valt 9 van de 10 keer tegen. De uien zijn dan niet goed gekarameliseerd of er zitten amper uien in.

Met dit recept kun je wel een goede uiensoep op tafel zetten!

Stappen

1
Klaar

Snijd de uien in halve ringen en bak deze in een braadpan met roomboter en een beetje olijfolie. Voeg ook de balsamicoazijn toe. Als de uien lichtbruin zijn geworden, bak dan nog de knoflook en tijm mee. Zet nu ook alvast de oven aan en laat het voorverwarmen tot 200°C.

2
Klaar

Blus het af met de wijn en cognac toe. Meng het eventjes er doorheen en voeg dan de runderbouillon toe. Laat de soep nu nog ongeveer 15min pruttelen. Als je stokbrood nog afgebakken moet worden, dan kun je dat nu doen.
Voeg nu ook de balsamicoazijn en suiker toe. Breng het eventueel verder op smaak met peper en zout.

3
Klaar

Als de soep klaar is, dan schep je het in een kommetje. Leg hier 1 of 2 stukken stokbrood op en bedek het rijkelijk met de geraspte kaas. Zet het nu in de oven en grill de kaas.
That's it! Geniet ervan en laat mij weten wat je er van vindt!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Gemiddelde score
(5)
Totaal aantal Reviews: 1
chris

Het recept is niet compleet. Er staat geen knoflook bij de ingrediënten en wel in de werkwijze, en staat ook nergens wanneer de basterdsuiker erbij moet en ook niet wanneer de bloem erbij moet.

vorige
Vitello tonnato sandwich
volgende
Romige risotto met champignons
vorige
Vitello tonnato sandwich
volgende
Romige risotto met champignons