0 0
Kipdijfilet met pasta en parmezaanse kaas

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
4 Kipdijfilet
1 stuks Rode ui of een witte
1/2 Courgette
4 teentjes Knoflook
500 ml Kippenbouillon bouillonblokje
250 ml Kookroom
250 gram Pasta schelpenpasta of fusilli
40 gram Parmazaanse Kaas (vlokken)
40 gram Parmazaanse Kaas (rasp) als garnering
1/2 bosje Verse Peterselie
Zeezout
Zwarte peper
250 gram Kastanjechampignons optioneel
3 eetlepels Olijfolie Balsamico

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kipdijfilet met pasta en parmezaanse kaas

Aan het eind van de werkweek: "wat eten we vanavond?"
Een smakelijke pasta met een korte bereidingstijd!
De kastanjechampignons kun je apart serveren voor wie dat lekker vindt.

  • 35
  • Porties 3
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Stappen

1
Klaar

Voorbereiden

Snijd de kipdijfilet in stukjes, breng het op smaak met peper en zout. Laat het op kamertemperatuur komen.
Snipper de ui en snij de teentjes knoflook in plakjes. Rasp de schoongeboende courgette. Grof raspen.
Maak de kippenbouillon.
Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes.
Snijd de peterselie fijn

2
Klaar

Bereiden

Verhit een deel van de olijfolie in een wok, bak de ui hierin tot deze glazig wordt. Voeg de knoflook en de grof geraspte courgette toe. Laat dit nog ongeveer 2 minuten meebakken.
Daarna kunnen de kippenbouillon en de kookroom toegevoegd worden, een snufje zout en peper erover en breng dit aan de kook. Zodra het kookt de pasta toevoegen en op de laagste stand 15 minuten laten sudderen, totdat de pasta beetgaar is. Wel in de buurt blijven om het geheel regelmatig door te roeren.

Als de pasta beetgaar is, haal je de pan van de warmtebron en voeg je de parmezaanse kaas toe, schep het geheel goed door met een grote lepel.

Bak de kastanjechampignons in een koekenpan en houd deze apart.

3
Klaar

Bakken van de kipdijfilet

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de stukje kipdijfilet tot ze gaar zijn.

4
Klaar

Opdienen en garneren

Pak een diep bord, schep de pasta erin, leg stukjes kipdijfilet erop. Eventueel kastanjechampignons toevoegen. Garneer met de geraspte parmezaanse kaas en de fijngesneden peterselie.

5
Klaar

Eet smakelijk!

Pak een lepel of een vork en eet smakelijk.

fleur

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Spruitjes met kaas en zoete aardappel
volgende
Misosoep met Noodles
vorige
Spruitjes met kaas en zoete aardappel
volgende
Misosoep met Noodles

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here