Ingrediënten
-
5cm Gember
-
4st Knoflook
-
5st Lenteui
-
2st Chilipeper
-
60g CashewOngezout
-
1tl Kurkuma
-
2tl Vissaus
-
200g Oesterzwammen
-
150g Kastanjechampignons
-
700g Kippendijen
-
1st Mango
-
400g Sperziebonen
-
2st Limoen
-
400ml Kokosmelk
-
1st Groentebouillon
-
450g RijstBasmati
-
150g Boerenkool
-
2st Citroengras
Samenvatting
Steeds meer probeer ik gerechten met kokosmelk die toch een beetje pittig zijn. Kokosmelk wordt uiteraard vaak in een curry gebruikt. Vaak vind ik een curry te pittig als ik uit eten ga. Nu heb ik het volledig zelf in de hand! Check ook een ander recept van mij waar ik kokosmelk heb gebruikt: Gehaktballen in Oosterse stijl
Deze curry met kokosmelk heeft ook een ingrediënt die niet kan missen in de Nederlandse keuken, namelijk boerenkool! Dit kook je samen met je rijst.
Het recept is niet lastig om te maken. Goed voorbereiden en op je gemak koken. Het voordeel van dit recept is dat je het een tijdje moet laten pruttelen. Geen enkele haast dus!
Bij dit gerecht is het ook erg lekker om Naanbrood te serveren.
Benodigdheden:
– Blender
Stappen
1
Klaar
|
Schil de gember en snijd in dikke plakken. Verwijder de schil van de knoflook en snijd deze ook in dikke plakken. |
2
Klaar
|
Snijd de kip in grove stukken. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eraf. Daarna kun je ook het vruchtvlees in grove stukken snijden. |
3
Klaar
|
De rijstZorg dat je tussendoor de rijst kookt. Bekijk de verpakking voor de instructies. Doe het bouillonblokje erin voordat je de rijst in de pan doet. Na ongeveer 5 minuten voeg je de boerenkool toe. Dit moet minimaal 10 minuten meekoken. |
4
Klaar
|
GarneringSla met de achterkant van je mes om het citroengras te kneuzen. Verwijder daarna de harde buitenkant en snijd het erg fijn. De laatste chilipeper snijd je ook helemaal fijn, inclusief de zaadlijst. |
5
Klaar
|
Voor het serveren kun je het beste een kom gebruiken. Doe er eerst een schep rijst in aan 1 helft. Daarna een schep van de curry op de andere helft. Garneer het met het citroengras en chili en smakelijk eten! |