Ingrediënten
-
3000g BrisketKan ook sukade
-
2el Komijnzaadgemalen
-
2el Paprikapoeder
-
8teentjes Knoflook
-
2st Ui
-
4st Wortel
-
4st Laurierblad
-
2st Kaneelstok
-
1500ml Runderbouillon
-
500ml Runderfond
-
90g Tomatenpuree
-
500g Gepelde tomaten
-
Bijgerecht
-
30 Tortilla wrap
-
6st Limoenin partjes
-
Tomatensaus
-
800g Gepelde tomaten
-
3teentje Knoflook
-
1tl Chilipoeder
-
2el Honing
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Check dit mooie recept voor een mexicaanse quesebirria. Je moet in dit recept ongeveer rekening houden met zo’n 90g vlees. Pas de portionering aan voor het aantal personen.
Wat is een quesabirria eigenlijk? Het is een typisch mexicaans recept van gestoofd vlees in een tortillawrap met kaas en een bijgerecht naar keuze. Voor de extra smaak heb ik er een lekkere tomaten-chilisaus aan toegevoerd.
Deze tomaten-chilisaus voegt wat pittigheid en zoetheid toe aan je quasabirria. Het past goed bij de geraspte kaas, pulled beef en ingelegde rode ui. Serveer de saus apart, zodat iedereen zelf kan doseren.
Links voor bijgerecht:
– Tomatensalsa
– Ingelegde rode ui
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 150°C. Breng het vlees op smaak met zout, peper, komijn en gerookt paprikapoeder. Hak ook alvast de knoflook, ui en wortels |
2
Klaar
|
Verhit wat olie in een grote gietijzeren pan en braad de brisket aan beide kanten goudbruin. Haal de brisket uit de pan en leg opzij. |
3
Klaar
|
Voeg in dezelfde pan de gehakte knoflook, ui en wortels toe. Voeg dan ook de laurierblaadjes en kaneelstokjes toe. Bak ze tot ze geurig zijn. |
4
Klaar
|
Voeg de runderbouillon, runderfond, tomatenpuree en fijngehakte gepelde tomaten toe. Roer goed door en breng aan de kook. |
5
Klaar
|
Leg de gebraden brisket terug in de pan en zorg ervoor dat ze gedeeltelijk bedekt zijn met de bouillon en tomatensaus. Dus als je vindt dat er te weinig bouillon inzit, voeg dan wat extra water toe. |
6
Klaar
|
Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en zet deze in de voorverwarmde oven. Laat de brisket langzaam garen gedurende 4-6 uur, of tot ze mals en gemakkelijk uit elkaar vallen. Check tussendoor wel dat er nog genoeg vocht in de pan zit, anders droogt je vlees uit. |
7
Klaar
|
Saus (stap 1)Tijdens het wachten kun je de saus maken. Verhit een klein beetje olie in een pan op laag vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is, maar niet bruin wordt. Voeg dan de gepelde tomaten, chilipoeder en honing (of ahornsiroop) toe. Roer goed door. |
8
Klaar
|
Saus (stap 2)Laat de saus een paar minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken kunnen mengen. |
9
Klaar
|
Haal de pan uit de oven en gebruik twee vorken om de brisket uit elkaar te trekken. Z |
10
Klaar
|