0 0
Quesebirria met brisket

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

3000g Brisket Kan ook sukade
2el Komijnzaad gemalen
2el Paprikapoeder
8teentjes Knoflook
2st Ui
4st Wortel
4st Laurierblad
2st Kaneelstok
1500ml Runderbouillon
500ml Runderfond
90g Tomatenpuree
500g Gepelde tomaten
Bijgerecht
30 Tortilla wrap
6st Limoen in partjes
Tomatensaus
800g Gepelde tomaten
3teentje Knoflook
1tl Chilipoeder
2el Honing
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Quesebirria met brisket

Kenmerken:
    • 6u
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Bijgerecht

    • Tomatensaus

    Samenvatting

    Delen

    Check dit mooie recept voor een mexicaanse quesebirria. Je moet in dit recept ongeveer rekening houden met zo’n 90g vlees. Pas de portionering aan voor het aantal personen.

    Wat is een quesabirria eigenlijk? Het is een typisch mexicaans recept van gestoofd vlees in een tortillawrap met kaas en een bijgerecht naar keuze. Voor de extra smaak heb ik er een lekkere tomaten-chilisaus aan toegevoerd.

    Deze tomaten-chilisaus voegt wat pittigheid en zoetheid toe aan je quasabirria. Het past goed bij de geraspte kaas, pulled beef en ingelegde rode ui. Serveer de saus apart, zodat iedereen zelf kan doseren.

    Links voor bijgerecht:
    Tomatensalsa
    Ingelegde rode ui

    Stappen

    1
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 150°C. Breng het vlees op smaak met zout, peper, komijn en gerookt paprikapoeder. Hak ook alvast de knoflook, ui en wortels

    2
    Klaar

    Verhit wat olie in een grote gietijzeren pan en braad de brisket aan beide kanten goudbruin. Haal de brisket uit de pan en leg opzij.

    3
    Klaar

    Voeg in dezelfde pan de gehakte knoflook, ui en wortels toe. Voeg dan ook de laurierblaadjes en kaneelstokjes toe. Bak ze tot ze geurig zijn.

    4
    Klaar

    Voeg de runderbouillon, runderfond, tomatenpuree en fijngehakte gepelde tomaten toe. Roer goed door en breng aan de kook.

    5
    Klaar

    Leg de gebraden brisket terug in de pan en zorg ervoor dat ze gedeeltelijk bedekt zijn met de bouillon en tomatensaus. Dus als je vindt dat er te weinig bouillon inzit, voeg dan wat extra water toe.

    6
    Klaar

    Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en zet deze in de voorverwarmde oven. Laat de brisket langzaam garen gedurende 4-6 uur, of tot ze mals en gemakkelijk uit elkaar vallen. Check tussendoor wel dat er nog genoeg vocht in de pan zit, anders droogt je vlees uit.

    7
    Klaar

    Saus (stap 1)

    Tijdens het wachten kun je de saus maken. Verhit een klein beetje olie in een pan op laag vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is, maar niet bruin wordt. Voeg dan de gepelde tomaten, chilipoeder en honing (of ahornsiroop) toe. Roer goed door.

    8
    Klaar

    Saus (stap 2)

    Laat de saus een paar minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken kunnen mengen.
    Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de saus van het vuur en laat het afkoelen voordat je het serveert.

    9
    Klaar

    Haal de pan uit de oven en gebruik twee vorken om de brisket uit elkaar te trekken. Z

    10
    Klaar

    Verwarm nu 1 kant van de tortilla in een droge pan. Als je de tortilla hebt omgedraaid, dan leg je hier de geraspte kaas om en daarna het vlees. Vouw de tortilla dicht en serveer het sausje erbij. Ik heb het op een plancha gedaan, maar het kan ook in een pan.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Zoete Aardappel- & Pompoensoep met verse salie
    volgende
    Passievrucht-Mascarpone Mousse met Batogne Bodem
    vorige
    Zoete Aardappel- & Pompoensoep met verse salie
    volgende
    Passievrucht-Mascarpone Mousse met Batogne Bodem
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here