Ingrediënten
-
2st Kippendijen
-
1tl Paprikapoeder
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Uienpoeder
-
1tl Cajun
-
0,5tl Chilivlokken
-
1tl Zeezout
-
1tl Zwarte peper
-
2st Eieren
-
50g Bloem
-
150g Panko
-
0,5l Zonnebloemolie
-
1st Little gem
-
6plakken Ontbijtspek
-
25g Wortel
-
25g Spitskool
-
2plakken Cheddar
-
2st Hamburgerbroodjes
-
Mayonaise
-
Chilisaus
Samenvatting
Hier op de website kun je al een aantal erg lekkere burgerrecepten vinden. Dit is de eerste krokante kipburger en dit is zo erg lekker! Door de kippendijen blijft het heerlijk sappig en knapperig aan de buitenkant door de panko. Het neemt wel even wat ruimte in beslag in de keuken. Je moet namelijk de kip kruiden, dan door de bloem halen gevolgd door het ei en als laatste door de panko. Als je ‘m dubbel paneert, dan krijg je een goede knapperig laagje.
Vaak gebruik ik bij de burgerrecepten rundvlees met 30% vet en 70% vlees. De burgers van rund maak ik eigenlijk alleen nog maar op de BBQ. Voor deze krokante kipburger kan dat uiteraard niet. Deze heb ik gebakken in de zonnebloemolie die ik heb laten opwarmen tot ongeveer 180°C.
Let erop dat je voor dit recept de ruimte hebt in je keuken, snijd dus alvast je groenten en grill ook alvast je broodjes af. Daarna kun je goed de tijd nemen voor het paneren en frituren van je kippendijen.
Stappen
1
Klaar
|
Als je de spitskool en wortel als heel hebt gekocht, dan kun je deze nu eerst raspen. Anders kun je nu alvast beginnen met het uitbakken van je ontbijtspek in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Als ze mooi knapperig zijn gebakken, dan laat je ze uitlekken op een stuk keukenpapier en zet je ze aan de kant. |
2
Klaar
|
Snijd de hamburgerbroodjes door het midden en grill beiden kanten goudbruin. Ze ze daarna aan de kant. Was ook alvast little gem en zet deze ook aan de kant. |
3
Klaar
|
Pak je kippendijen erbij en snijd de vetstukjes eraf. Snijd ook het kleinste 'staartje' van de kippendijen eraf zodat je het grootste stuk overhoud. Het kleinere stuk kun je natuurlijk ook paneren en frituren. Mix de uien-, knoflook-, paprikapoeder, cajun, chilivlokken, zwarte peper en zeezout met elkaar. Giet een beetje zonnebloemolie over de kippendijen en wrijf het kruidenmengsel er overheen. Leg het grootste stuk van de kippendij tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze plat tot ongeveer 2-3 cm dik. |
4
Klaar
|
Pak nu 1 kommetje en 2 borden. In het kommetje klop je de eieren los. Op 1 bord leg je de bloem en op de andere de panko. |
5
Klaar
|
Pak nu een diepe pan en giet daar de zonnebloemolie in. Er moet minimaal 1cm aan olie inzitten. Zet het vuur onder de pan aan en laat het olie op temperatuur komen. Als je een thermometer hebt, dan is het bij 180°C heet genoeg. Als je deze niet hebt dan kun je het checken met een spetter water. Als het direct pruttelt, dan weet je dat het heet genoeg is. Laat het olie in ieder geval niet TE heet worden. Dan verbrand de panko laag meteen. |
6
Klaar
|
Pak nu een stuk kippendij en haal deze door de bloem. Haal het daarna door het ei gevolgd door de panko. Om het dubbel te paneren doe je het nu weer in het ei en opnieuw door de panko. Leg de kip nu gelijk in de pan en bak deze aan beide kanten mooi goudbruin. |
7
Klaar
|
Nu kun je het broodje opbouwen. Pak de onderkant van het broodje en leg hier 2 blaadjes little gem op. Leg daar bovenop de kip en doe er direct een plak cheddar op. Leg er dan 3 van de uitgebakken ontbijtspek op. Top het dan af met gesneden spitskool en wortel. |