0 0
Lemon curd

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st. Citroen rasp en sap
1st. Limoen rasp en sap
125gr. Roomboter ongezouten
200gr. Witte basterdsuiker fijne witte suiker
2st. Eieren 2 hele eieren en 1 losse dooier
1st. Eidooiers 2 hele eieren en 1 losse dooier

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lemon curd

Kenmerken:
  • Gluten Free
  • Vegetarisch
Keuken

Super makkelijk, super kort, super lekker!

  • 20
  • Porties 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

In de culinaire wereld sinds eind 19e eeuw. Te gebruiken als topping op bijvoorbeeld wafels, taart of cake, of als spread op brood of traditioneel op je scone bij de high tea.

Zowel koud als warm te serveren en oneindig te combineren qua fruit als je eens wat anders dan citrus wilt.

Stappen

1
Klaar

Ingredienten mengen

Doe de boter (op kamer temperatuur), suiker, de rasp en sap van de citroenen en limoenen in een kom en verwarm deze kom au bain Marie tot de boter is gesmolten.

2
Klaar

Eieren toevoegen

Haal het mengsel zodra de boter gesmolten is direct uit de au bain Marie en voeg de 2 hele eieren en de losse dooier toe.
Klop het ei erdoorheen met de garde. Waak ervoor dat het ei gaat stollen dus hou het tempo er goed in tijdens het kloppen.

3
Klaar

Curd laten indikken

Al roerend de kom weer au bain Marie verwarmen tot 80 graden Celcius. Bij deze temperatuur dikt de curd in, hoe langer op 80 graden, hoe dikker de curd. Het is een kwestie van eigen smaak hoe lang je de kom bij 80 graden blijft roeren. Tijdens het verwarmen moet de curd rustig geroerd worden, anders gaat je eiwit stollen en klonteren.

4
Klaar

Zeven van de curd

Zodra de curd van de au bain Marie kan, eerst even zeven en dan de jampot in. Zorg ervoor dat je altijd schoon bestek gebruikt om de curd uit de jampot te halen, zo voorkom je schimmelvorming.

5
Klaar

Serveren

Persoonlijk gebruik ik de curd op brood of op mn zelfgebakken wafels(zie mijn recept daarvoor, hier op CMD). Eet smakelijk!

nomnomnommen

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Hash Browns met bacon en ei
volgende
Klassieke wafels
vorige
Hash Browns met bacon en ei
volgende
Klassieke wafels