Ingrediënten
-
2st. Citroenrasp en sap
-
1st. Limoenrasp en sap
-
125gr. Roomboterongezouten
-
200gr. Witte basterdsuikerfijne witte suiker
-
2st. Eieren2 hele eieren en 1 losse dooier
-
1st. Eidooiers2 hele eieren en 1 losse dooier
Samenvatting
In de culinaire wereld sinds eind 19e eeuw. Te gebruiken als topping op bijvoorbeeld wafels, taart of cake, of als spread op brood of traditioneel op je scone bij de high tea.
Zowel koud als warm te serveren en oneindig te combineren qua fruit als je eens wat anders dan citrus wilt.
Stappen
1
Klaar
|
Ingredienten mengenDoe de boter (op kamer temperatuur), suiker, de rasp en sap van de citroenen en limoenen in een kom en verwarm deze kom au bain Marie tot de boter is gesmolten. |
2
Klaar
|
Eieren toevoegenHaal het mengsel zodra de boter gesmolten is direct uit de au bain Marie en voeg de 2 hele eieren en de losse dooier toe. |
3
Klaar
|
Curd laten indikkenAl roerend de kom weer au bain Marie verwarmen tot 80 graden Celcius. Bij deze temperatuur dikt de curd in, hoe langer op 80 graden, hoe dikker de curd. Het is een kwestie van eigen smaak hoe lang je de kom bij 80 graden blijft roeren. Tijdens het verwarmen moet de curd rustig geroerd worden, anders gaat je eiwit stollen en klonteren. |
4
Klaar
|
Zeven van de curd |
5
Klaar
|
Serveren |