0 0
Homemade vegetarische pasta

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
100g Blad spinazie
2st Buffelmozzarella
8blaadjes Verse basilicum
150g Crème fraîche
1st Paprika
1st Aubergine
0.5st Courgette
150g Kastanjechampignons
2st Knoflook
2st Bosui
De pasta
100g Bloem
1st Eieren
snufje Zeezout
scheut Olijfolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Homemade vegetarische pasta

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Lekker vegetarisch happie met homemade pasta

  • 45min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • De pasta

Samenvatting

Delen

Voor mijn verjaardag heb ik pastamachine gekregen en deze voor het eerst gebruikt. Ik kan je wel vertellen dat ik niet meer pasta uit een pakje koop! Je kunt het zelf binnen 10 minuten maken met een pastamachine. Daarna nog even 15min laten drogen en daarna 6-8 minuten garen in kokend water.

Bak in de pan nog even al je groenten en vul het aan met Crème fraîche. Pasta erbij en klaar!

Stappen

1
Klaar

De pasta maken

Pak de bloem, strooi dit op een werkblad en maak een kuiltje in het midden. Kraak hier het ei in met de zout en olie. Pak een vork en schep het bloem van buiten naar binnen totdat de bloem is opgenomen. Kneed het goed door elkaar. Maak er nu een bolletje van en zet het heel eventjes aan de kant. Ga nu verder met de andere voorbereidingen.

2
Klaar

Snijd de paprika in reepjes en daarna in 3 delen. Zo krijg je goede hapklare stukken. De aubergine mogen in 4 stukken gesneden worden over de lengte en daarna in grove stukken snijden. Dit doe je ook met de courgette. De kastanjechampignons mogen in kwart stukken gesneden worden. Snijd daarna de knoflook fijn en als laatste de bosui in ringen.

De buffelmozzarella en basilicum Kun je het beste in stukken scheuren in plaats van snijden.

3
Klaar

De pasta maken

Bak het bolletje deeg er bij en maak hier kleinere stukken van. Strooi een beetje bloem over de rollen van de pastamachine en rol de deeg hier doorheen. Voor dit gerecht heb ik het deeg op standje 7 door de rollers gehaald. Daarna heb ik er tagliatelle van gemaakt. Strooi er nog een beetje bloem overheen en laat het ongeveer 15 minuten drogen op een theedoek of een broodrek als je deze hebt.

4
Klaar

Bakken maar

Zet een pannetje water op waar straks de pasta in gaat.
Pak daarnaast een wokpan en doe hier een scheut olie in. Bak de kastanjechampignons, courgette en aubergine tot ze zacht beginnen te worden. Voeg dan de paprika en knoflook, Het water zal nu ook aan de kook zijn. Voeg daar de pasta aan toe.
Nu kun je verder met de wokpan. Strooi de basilicum er overheen en bak het nog zo'n 4 minuten. Hussel nu de Crème fraîche erdoorheen en rasp er wat parmezaanse kaas overheen.

5
Klaar

Nu zal de pasta al wel klaar zijn. Giet het nu af en doe dit door de inhoud van de wokpan zodat het de smaken lekker opneemt.
Pak nu een diep bord en schep lekker op. Als finishing touch rasp je er nog wat parmezaanse kaas overheen en leg je en nog een paar blaadjes verse basilicum op.
Eet smakelijk!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Monchoutaart met een bodem van Bastognekoeken
volgende
Champagne-framboos meringuetaart
vorige
Monchoutaart met een bodem van Bastognekoeken
volgende
Champagne-framboos meringuetaart