Ingrediënten
-
100g Blad spinazie
-
2st Buffelmozzarella
-
8blaadjes Verse basilicum
-
150g Crème fraîche
-
1st Paprika
-
1st Aubergine
-
0.5st Courgette
-
150g Kastanjechampignons
-
2st Knoflook
-
2st Bosui
-
De pasta
-
100g Bloem
-
1st Eieren
-
snufje Zeezout
-
scheut Olijfolie
Samenvatting
Voor mijn verjaardag heb ik pastamachine gekregen en deze voor het eerst gebruikt. Ik kan je wel vertellen dat ik niet meer pasta uit een pakje koop! Je kunt het zelf binnen 10 minuten maken met een pastamachine. Daarna nog even 15min laten drogen en daarna 6-8 minuten garen in kokend water.
Bak in de pan nog even al je groenten en vul het aan met Crème fraîche. Pasta erbij en klaar!
Stappen
1
Klaar
|
De pasta makenPak de bloem, strooi dit op een werkblad en maak een kuiltje in het midden. Kraak hier het ei in met de zout en olie. Pak een vork en schep het bloem van buiten naar binnen totdat de bloem is opgenomen. Kneed het goed door elkaar. Maak er nu een bolletje van en zet het heel eventjes aan de kant. Ga nu verder met de andere voorbereidingen. |
2
Klaar
|
Snijd de paprika in reepjes en daarna in 3 delen. Zo krijg je goede hapklare stukken. De aubergine mogen in 4 stukken gesneden worden over de lengte en daarna in grove stukken snijden. Dit doe je ook met de courgette. De kastanjechampignons mogen in kwart stukken gesneden worden. Snijd daarna de knoflook fijn en als laatste de bosui in ringen. De buffelmozzarella en basilicum Kun je het beste in stukken scheuren in plaats van snijden. |
3
Klaar
|
De pasta makenBak het bolletje deeg er bij en maak hier kleinere stukken van. Strooi een beetje bloem over de rollen van de pastamachine en rol de deeg hier doorheen. Voor dit gerecht heb ik het deeg op standje 7 door de rollers gehaald. Daarna heb ik er tagliatelle van gemaakt. Strooi er nog een beetje bloem overheen en laat het ongeveer 15 minuten drogen op een theedoek of een broodrek als je deze hebt. |
4
Klaar
|
Bakken maarZet een pannetje water op waar straks de pasta in gaat. |
5
Klaar
|
Nu zal de pasta al wel klaar zijn. Giet het nu af en doe dit door de inhoud van de wokpan zodat het de smaken lekker opneemt. |