0 0
Bao bun met pulled chicken

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Pulled chicken
500g Kippendijen
1.5el Five spices
1.5el Gemberpoeder
2tl Paprikapoeder
1tl Zeezout
1tl Zwarte peper
1el Zonnebloemolie
3el Hoisin
2el Sojasaus
2el Rijstazijn
8st Bao Bun
Topping
150g Wortel
150g Komkommer

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bao bun met pulled chicken

Kenmerken:

    Heerlijke pulled chicken in hoisin met verse bao buns

    • 60min
    • Porties 8
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Pulled chicken

    • Topping

    Samenvatting

    Delen

    Check dit heerlijke recept voor pulled chicken in hoisin saus en verse bao buns. De combinatie van de fivespices, gember, paprikapoeder, zout en peper geeft de kippendijen een kruidige smaak die perfect wordt aangevuld door het zoete en hartige hoisin en sojasaus.

    De bao buns, gemaakt van een zacht en luchtig deeg, zijn de perfecte toevoeging aan dit gerecht en maken het geheel tot een feestje. Door de toevoeging van wortel en komkommer krijgt het gerecht ook nog eens een frisse en knapperige textuur. Je kunt de bao buns in een toko kopen of natuurlijk zelf maken! Check daarom dit recept voor je eigen Bao Bun.

    Volg de stappen hieronder, of volg het filmpje, en vergeet niet een review achter te laten!

    Stappen

    1
    Klaar

    Bao Bun

    Meng de gist en (lauwwarm)water in een kom en laat het 5 minuten staan, totdat het schuimig wordt.
    Meng in een andere kom de bloem, suiker en zout.

    2
    Klaar

    Voeg het gistmengsel, melk, olijfolie en rijstazijn toe aan de droge ingrediënten en meng tot een deeg.
    Kneed het deeg op een licht bebloemd oppervlak gedurende 10 minuten, totdat het zacht en elastisch is.

    3
    Klaar

    Laat het deeg afgedekt ongeveer 45-60min rusten. Maak ondertussen de pulled chicken.

    4
    Klaar

    Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er bollen van. Rol elk stukje deeg uit tot een ovale vorm en vouw het in de helft.
    Leg de gevouwen buns op stukjes bakpapier en laat ze 15 min rijzen.

    5
    Klaar

    Stoom de buns in een stoommandje gedurende 10-12 minuten, totdat ze zacht en luchtig zijn.

    6
    Klaar

    Pulled chicken

    Snij de kippendijen in grove stukken en doe deze in een kom. Voeg hier de five spices, gemberpoeder, paprikapoeder, peper en zout aan toe. Doe hier een eetlepel zonnebloemolie bij en meng het goed door elkaar.

    7
    Klaar

    Zet een pan op het vuur met zonnebloemolie en bak de kippendijen rondom bruin. Zet het vuur dan laag en voeg de hoisin, sojasaus en rijstazijn eraan toe. Laat het geheel een klein uurtje pruttelen of tot je het kunt 'pullen'. Als het te droog wordt, voeg dan een scheut water toe.

    8
    Klaar

    Toppings

    De wortel snijd je julienne en de komkommer in plakjes. Als je het lekker vindt kun je deze ook nog even snel inleggen. Dit doe je door 200ml water, 100ml water en 2el honing te koken. Dit giet je over de gesneden komkommer heen en laat je intrekken.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Vers gestoomde Bao Bun
    volgende
    Frambozen pistache babka!
    vorige
    Vers gestoomde Bao Bun
    volgende
    Frambozen pistache babka!
    Hulp nodig?