Ingrediënten
-
Pulled chicken
-
500g Kippendijen
-
1.5el Five spices
-
1.5el Gemberpoeder
-
2tl Paprikapoeder
-
1tl Zeezout
-
1tl Zwarte peper
-
1el Zonnebloemolie
-
3el Hoisin
-
2el Sojasaus
-
2el Rijstazijn
-
8st Bao Bun
-
Topping
-
150g Wortel
-
150g Komkommer
Samenvatting
Check dit heerlijke recept voor pulled chicken in hoisin saus en verse bao buns. De combinatie van de fivespices, gember, paprikapoeder, zout en peper geeft de kippendijen een kruidige smaak die perfect wordt aangevuld door het zoete en hartige hoisin en sojasaus.
De bao buns, gemaakt van een zacht en luchtig deeg, zijn de perfecte toevoeging aan dit gerecht en maken het geheel tot een feestje. Door de toevoeging van wortel en komkommer krijgt het gerecht ook nog eens een frisse en knapperige textuur. Je kunt de bao buns in een toko kopen of natuurlijk zelf maken! Check daarom dit recept voor je eigen Bao Bun.
Volg de stappen hieronder, of volg het filmpje, en vergeet niet een review achter te laten!
Stappen
1
Klaar
|
Bao BunMeng de gist en (lauwwarm)water in een kom en laat het 5 minuten staan, totdat het schuimig wordt. |
2
Klaar
|
Voeg het gistmengsel, melk, olijfolie en rijstazijn toe aan de droge ingrediënten en meng tot een deeg. |
3
Klaar
|
Laat het deeg afgedekt ongeveer 45-60min rusten. Maak ondertussen de pulled chicken. |
4
Klaar
|
Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er bollen van. Rol elk stukje deeg uit tot een ovale vorm en vouw het in de helft. |
5
Klaar
|
Stoom de buns in een stoommandje gedurende 10-12 minuten, totdat ze zacht en luchtig zijn. |
6
Klaar
|
Pulled chickenSnij de kippendijen in grove stukken en doe deze in een kom. Voeg hier de five spices, gemberpoeder, paprikapoeder, peper en zout aan toe. Doe hier een eetlepel zonnebloemolie bij en meng het goed door elkaar. |
7
Klaar
|
Zet een pan op het vuur met zonnebloemolie en bak de kippendijen rondom bruin. Zet het vuur dan laag en voeg de hoisin, sojasaus en rijstazijn eraan toe. Laat het geheel een klein uurtje pruttelen of tot je het kunt 'pullen'. Als het te droog wordt, voeg dan een scheut water toe. |
8
Klaar
|
ToppingsDe wortel snijd je julienne en de komkommer in plakjes. Als je het lekker vindt kun je deze ook nog even snel inleggen. Dit doe je door 200ml water, 100ml water en 2el honing te koken. Dit giet je over de gesneden komkommer heen en laat je intrekken. |