0 0
Zoete Aardappel- & Pompoensoep met verse salie

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st Zoete aardappel
2st Winterpeen
1st Ui
0,5st Fles pompoen
4st Knoflook
500ml Kippenbouillon
2tl Sambal
6blaadjes Verse Salie
1el Citroentijm
0,5tl Nootmuskaat
1tl Paprikapoeder
Zwarte peper
Zeezout
50ml Crème fraîche

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zoete Aardappel- & Pompoensoep met verse salie

Kenmerken:

    Een heerlijk gladde pompoensoep

    • 30min
    • Porties 4
    • Gemakkelijk

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Check deze heerlijk romige en licht pittige soep gemaakt van zoete aardappelen en flespompoen. Perfect voor koude dagen of wanneer je gewoon zin hebt in een kommetje troost. Met een vleugje sambal voor wat extra pit en verfijnde kruiden zoals salie en citroentijm, is dit gerecht zeker een winnaar. Volg het eenvoudige stappenplan hieronder om deze smaakvolle soep zelf te maken.

    Stappen

    1
    Klaar

    Schil en snijd de zoete aardappelen, penen, ui en flespompoen in grove stukken. Hak ook de knoflook.

    2
    Klaar

    Doe de grof gesneden groenten en knoflook in een grote pan met een beetje olijfolie, peper en zout. Fruit het allemaal even aan en voeg dat gehakte versie salie en citroentijm eraan toe. Bak dit 2 minuten mee.

    3
    Klaar

    Voeg de kippenbouillon, knoflook, sambal, nootmuskaat en paprikapoeder toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten sudderen, of totdat de groenten zacht zijn.

    4
    Klaar

    Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren. Zet het vuur laag en voeg de crème fraiche toe aan de gepureerde soep en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Croutons gemaakt van Turks brood
    volgende
    Quesebirria met brisket
    vorige
    Croutons gemaakt van Turks brood
    volgende
    Quesebirria met brisket
    Hulp nodig?