Ingrediënten
-
2st Zoete aardappel
-
2st Winterpeen
-
1st Ui
-
0,5st Fles pompoen
-
4st Knoflook
-
500ml Kippenbouillon
-
2tl Sambal
-
6blaadjes Verse Salie
-
1el Citroentijm
-
0,5tl Nootmuskaat
-
1tl Paprikapoeder
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
50ml Crème fraîche
Samenvatting
Check deze heerlijk romige en licht pittige soep gemaakt van zoete aardappelen en flespompoen. Perfect voor koude dagen of wanneer je gewoon zin hebt in een kommetje troost. Met een vleugje sambal voor wat extra pit en verfijnde kruiden zoals salie en citroentijm, is dit gerecht zeker een winnaar. Volg het eenvoudige stappenplan hieronder om deze smaakvolle soep zelf te maken.
Stappen
1
Klaar
|
Schil en snijd de zoete aardappelen, penen, ui en flespompoen in grove stukken. Hak ook de knoflook. |
2
Klaar
|
Doe de grof gesneden groenten en knoflook in een grote pan met een beetje olijfolie, peper en zout. Fruit het allemaal even aan en voeg dat gehakte versie salie en citroentijm eraan toe. Bak dit 2 minuten mee. |
3
Klaar
|
Voeg de kippenbouillon, knoflook, sambal, nootmuskaat en paprikapoeder toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten sudderen, of totdat de groenten zacht zijn. |
4
Klaar
|
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren. Zet het vuur laag en voeg de crème fraiche toe aan de gepureerde soep en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Eetsmakelijk! |