0 0
Bitterkoekjes pudding met amaretto

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
300g Bitterkoekjes
500ml Halfvolle Melk
300ml Slagroom
100g Amandelspijs
100ml Amaretto
5st Gelatine 5 gelatine blaadjes
75g Witte basterdsuiker
1st Vanille vanillestokje
3st Eidooiers
1tl Kaneelpoeder

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Bitterkoekjes pudding met amaretto

Kenmerken:

    Een heerlijk dessert voor tijdens de koude feestdagen.

    • 135min
    • Porties 5
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Een lekkere romige pudding met bitterkoekjes en amaretto.

    Stappen

    1
    Klaar

    Leg de bitterkoekjes in een schaal met de amaretto, laat de koekjes weken tot al de likeur opgenomen is. Week ondertussen de gelatine in koud water.

    2
    Klaar

    Breng de melk aan de kook in een steelpan met een dikke bodem. Voeg het merg van het vanille stokje toe en de amandelspijs.

    3
    Klaar

    Klop de 3 eidooiers los met een beetje melk en voeg dit mengsel toe een de warme melk op het vuur. Blijf goed roeren op laag vuur, zorg er voor dat het mengsel niet gaat koken. De pan mag van het vuur als alles warm en goed gemengd is.

    4
    Klaar

    Voeg de uitgeknepen gelatine toe aan het nog warme melk mengsel, je zult zien dat de gelatine hier gelijk in oplost. Nog even goed roeren en dan kun je het melk mengsel laten afkoelen voor 30 minuten.

    5
    Klaar

    Klop ondertussen de slagroom met de suiker tot een lobbige substantie/yoghurt dikte. Wanneer het melk mengsel lauw is kun je de slagroom en de helft van de geweekte bitterkoekjes is amaretto toevoegen. klop dit door elkaar met een spatel. Leg in de vorm de rest van de bitterkoekjes en spatel daar het slagroom/melk egsel over heen. Laat minimaal voor 2uur opstijven in de koelkast.

    jamilla

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Cranberry saus
    volgende
    Kalkoen met cranberry
    vorige
    Cranberry saus
    volgende
    Kalkoen met cranberry

    Voeg je opmerking toe

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.