0 0
Passievrucht-Mascarpone Mousse met Batogne Bodem

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
10st Bastognekoeken
50g Roomboter
6st Passievrucht
250g Mascarpone
200ml Slagroom
50ml Passoa
2el Kristalsuiker
Witte chocolade

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Passievrucht-Mascarpone Mousse met Batogne Bodem

Kenmerken:

    Heerlijk toetje met passievrucht

    • 150min
    • Porties 4
    • Gemakkelijk

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Op zoek naar perfect fruitig dessert voor je volgende diner? Dit passievrucht-mascarpone toetje is precies wat je nodig hebt. Ik ben altijd op zoek naar recepten die net even anders zijn, en dit toetje met passievrucht en mascarpone is echt een topper.

    Simpele ingrediënten, makkelijk te maken en oh-zo-lekker. De combinatie van romige mascarpone met het friszure van passievrucht, de crunch van Batogne koekjes en de zoete touch van witte chocolade is top. En het beste? Je hebt het in no-time op tafel. Perfect voor als je indruk wilt maken, maar niet de hele dag in de keuken wilt staan. Scroll snel verder voor het volledige recept en ontdek zelf hoe je dit heerlijke dessert maakt

    Stappen

    1
    Klaar

    Bastogne Bodem

    Verkruimel de Batogne koekjes in een keukenmachine of met een deegroller. Smelt de roomboter in een steelpannetje en meng de kruimels met de gesmolten boter. Druk dit mengsel op de bodem van individuele glaasjes of een grotere schaal en zet in de koelkast om op te stijven

    2
    Klaar

    Passievrucht-Mascarpone Mousse

    Snijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Zeef het vruchtvlees als je de pitjes eruit wilt halen of laat ze erin voor extra textuur.

    3
    Klaar

    In een grote kom, klop je de Mascarpone zacht en voeg je de passievrucht toe en meng dit goed. In een andere kom, klop je de slagroom stijf met de suiker.

    4
    Klaar

    Voeg voorzichtig de slagroom toe aan het Mascarpone-passievrucht mengsel samen met de passoa. Meng tot een gladde mousse.

    5
    Klaar

    Verdeel de mousse over de Batogne bodems in de glaasjes of schaal.

    6
    Klaar

    Laat het toetje minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren met geschaafde witte chocolade en eventueel met wat extra passievrucht bovenop.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Quesebirria met brisket
    vorige
    Quesebirria met brisket
    Hulp nodig?