Ingrediënten
-
10st Bastognekoeken
-
50g Roomboter
-
6st Passievrucht
-
250g Mascarpone
-
200ml Slagroom
-
50ml Passoa
-
2el Kristalsuiker
-
Witte chocolade
Samenvatting
Op zoek naar perfect fruitig dessert voor je volgende diner? Dit passievrucht-mascarpone toetje is precies wat je nodig hebt. Ik ben altijd op zoek naar recepten die net even anders zijn, en dit toetje met passievrucht en mascarpone is echt een topper.
Simpele ingrediënten, makkelijk te maken en oh-zo-lekker. De combinatie van romige mascarpone met het friszure van passievrucht, de crunch van Batogne koekjes en de zoete touch van witte chocolade is top. En het beste? Je hebt het in no-time op tafel. Perfect voor als je indruk wilt maken, maar niet de hele dag in de keuken wilt staan. Scroll snel verder voor het volledige recept en ontdek zelf hoe je dit heerlijke dessert maakt
Stappen
1
Klaar
|
Bastogne BodemVerkruimel de Batogne koekjes in een keukenmachine of met een deegroller. Smelt de roomboter in een steelpannetje en meng de kruimels met de gesmolten boter. Druk dit mengsel op de bodem van individuele glaasjes of een grotere schaal en zet in de koelkast om op te stijven |
2
Klaar
|
Passievrucht-Mascarpone MousseSnijd de passievruchten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Zeef het vruchtvlees als je de pitjes eruit wilt halen of laat ze erin voor extra textuur. |
3
Klaar
|
In een grote kom, klop je de Mascarpone zacht en voeg je de passievrucht toe en meng dit goed. In een andere kom, klop je de slagroom stijf met de suiker. |
4
Klaar
|
Voeg voorzichtig de slagroom toe aan het Mascarpone-passievrucht mengsel samen met de passoa. Meng tot een gladde mousse. |
5
Klaar
|
Verdeel de mousse over de Batogne bodems in de glaasjes of schaal. |
6
Klaar
|
Laat het toetje minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Garneer voor het serveren met geschaafde witte chocolade en eventueel met wat extra passievrucht bovenop. |