Ingrediënten
-
6tl Hoisin
-
5cm GemberVers
-
2st Steranijs
-
2st Knoflook
-
1st Eend
-
2st Lenteui
-
200ml Rode wijnazijn
-
200ml Azijn
-
2el Honing
-
2tl Soy kecap manis
-
0.5 Five spices
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
0.5st Komkommer
-
1st Chilipeper
-
6 Pannenkoekjes
-
Saus
-
4el Hoisin
-
1el PindakaasNatuurlijk
-
1tl Tahin
-
1tl Honing
-
0.5tl GemberPoeder
-
0.5tl Five spices
-
1tl Soy kecap manis
-
Benodigheden
-
Naald
-
Keukentouw
Samenvatting
Een pekingeend heb ik altijd een erg lekkere snack gevonden. Nu wilde ik het toch een keer zelf maken. Ik heb er lang over nagedacht hoe ik het zou moeten doen, maar achteraf was het eigenlijk niet zo heel lastig. De volgende keer zal ik het wel een dag van te voren voorbereiden. Dan krijg ik ‘m nog knapperiger. De bereiding blijft daarin wel hetzelfde, alleen dan in etappes. Ik had in dit geval een eend van rond de 850gram. Niet een hele grootte, maar de smaak was er zeker niet minder om.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Stappen
1
Klaar
|
Fill the duckSpoel de eend een beetje af met koud water en dep het af met een stuk keukenpapier. Snijd het overtollige vet uit de holtes. |
2
Klaar
|
Prepare the duckOm de huid van de eend goed strak te krijgen, moet je de eend overgieten met kokend water. Zet dus eerst een pannetje water op het vuur totdat het kookt. Leg de eend alvast klaar op een rooster met daaronder een bak waar je het vocht in kwijt kunt. Ik heb de lekbak en het rooster van mijn over hiervoor gebruikt. Giet nu het kokende water over de eend heen. Keer de eend om doe het nogmaals. Je zult zien dat de huis wat strakker op het vlees zit. Laat de eend liggen op het rooster en start met het 'glazuur'. Voeg in een steelpan de rode wijnazijn, azijn en honing samen en breng dit aan de kook. Giet het op dezelfde manier over de eend heen als dat je net met het kokende water hebt gedaan. Herhaal dit proces totdat je mengsel op is. Leg de eend op een bord en zet deze voor 2u onbedekt in de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen om dit een dag van te voren te doen. |
3
Klaar
|
Cook the duckVerwarm de oven voor op 230°C. Leg de eend midden op het rooster. Tip is wel om een lekbak onder de eend te plaatsen. Er komt namelijk aardig wat vet en vocht van af. Laat de eend nog een 30min rusten buiten de oven. Snijd daarna het borstfilet van de eend af. Haal je mes vanuit het midden langs de ribben naar beneden. Het borstfilet snijd je een smalle repen en het is klaar om te serveren! |
4
Klaar
|
Check my duckVoor de garnering snijd je 1 bosui en de 0.5 komkommer in smalle reepjes. Dit is de 'julienne' snijtechniek. Dit is voor de garnering. |