0 0
Pekingeend

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
6tl Hoisin
5cm Gember Vers
2st Steranijs
2st Knoflook
1st Eend
2st Lenteui
200ml Rode wijnazijn
200ml Azijn
2el Honing
2tl Soy kecap manis
0.5 Five spices
Zwarte peper
Zeezout
0.5st Komkommer
1st Chilipeper
6 Pannenkoekjes
Saus
4el Hoisin
1el Pindakaas Natuurlijk
1tl Tahin
1tl Honing
0.5tl Gember Poeder
0.5tl Five spices
1tl Soy kecap manis
Benodigheden
Naald
Keukentouw

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pekingeend

Kenmerken:
  • Wild

Lekkere zoet en sappige eend om als een lekker snack te serveren. Leuk als bijvoorbeeld tussengerecht.

  • 60min
  • Porties 4
  • Moeilijk

Ingrediënten

  • Saus

  • Benodigheden

Samenvatting

Delen

Een pekingeend heb ik altijd een erg lekkere snack gevonden. Nu wilde ik het toch een keer zelf maken. Ik heb er lang over nagedacht hoe ik het zou moeten doen, maar achteraf was het eigenlijk niet zo heel lastig. De volgende keer zal ik het wel een dag van te voren voorbereiden. Dan krijg ik ‘m nog knapperiger. De bereiding blijft daarin wel hetzelfde, alleen dan in etappes. Ik had in dit geval een eend van rond de 850gram. Niet een hele grootte, maar de smaak was er zeker niet minder om.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Stappen

1
Klaar

Fill the duck

Spoel de eend een beetje af met koud water en dep het af met een stuk keukenpapier. Snijd het overtollige vet uit de holtes.
Smeer de binnenkant in met peper en zout. Meng de hoisin, soy kecap manis en five spices in een kommetje en smeer dit geheel ook aan de binnenkant van de eend. Kneus de knoflook, snijd de gember in schijfjes, de lenteui in grove stukken en stop deze in de eend. Stop daarna het steranijs erbij. Naai de boven- en onderkant dicht met naald en keukentouw.

2
Klaar

Prepare the duck

Om de huid van de eend goed strak te krijgen, moet je de eend overgieten met kokend water. Zet dus eerst een pannetje water op het vuur totdat het kookt. Leg de eend alvast klaar op een rooster met daaronder een bak waar je het vocht in kwijt kunt. Ik heb de lekbak en het rooster van mijn over hiervoor gebruikt. Giet nu het kokende water over de eend heen. Keer de eend om doe het nogmaals. Je zult zien dat de huis wat strakker op het vlees zit. Laat de eend liggen op het rooster en start met het 'glazuur'.

Voeg in een steelpan de rode wijnazijn, azijn en honing samen en breng dit aan de kook. Giet het op dezelfde manier over de eend heen als dat je net met het kokende water hebt gedaan. Herhaal dit proces totdat je mengsel op is. Leg de eend op een bord en zet deze voor 2u onbedekt in de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen om dit een dag van te voren te doen.

3
Klaar

Cook the duck

Verwarm de oven voor op 230°C. Leg de eend midden op het rooster. Tip is wel om een lekbak onder de eend te plaatsen. Er komt namelijk aardig wat vet en vocht van af. Laat de eend nog een 30min rusten buiten de oven. Snijd daarna het borstfilet van de eend af. Haal je mes vanuit het midden langs de ribben naar beneden. Het borstfilet snijd je een smalle repen en het is klaar om te serveren!

4
Klaar

Check my duck

Voor de garnering snijd je 1 bosui en de 0.5 komkommer in smalle reepjes. Dit is de 'julienne' snijtechniek. Dit is voor de garnering.
Voor de saus kun je simpelweg de genoemde ingrediënten goed met elkaar mengen in een kommetje. Maak je pannenkoekjes warm in de pan of oven. Voor mijn recept heb ik kleine wraps gebruikt. Officieel gebruik je hiervoor de dunne Chinese pannenkoekjes.
Smeer de saus over de bodem, bedek deze met de eend. Garneer dit met de komkommer, bosui en chili. Top het af met wat licht pittige shiratja saus.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Wilde Hazenpeper Stoofpot
volgende
Gehaktballen van Zwijn en Ree
vorige
Wilde Hazenpeper Stoofpot
volgende
Gehaktballen van Zwijn en Ree

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?