Ingrediënten
-
250g Rib eye
-
3st Ui
-
1st Puntpaprika
-
2st Knoflook
-
1st Stokbrood
-
50g Cheddar
-
50g Jonge kaas (rasp)
-
1bol Buffelmozzarella
-
Chipotle
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Knoflookolie
Samenvatting
De philly cheesesteak sandwich is een bekend broodje in Amerika. Je kunt er elk soort steak eigenlijk voor gebruiken en je kunt je eigen favoriete kaas erop doen. Ik ben gek op cheddar en mozzarella dus deze heb ik gebruikt!
Dit broodje is perfect als lunchgerecht, maar kan ook als avondeten geserveerd worden. Als vlees heb ik de rib eye gebruikt. Je kunt ook entrecote of een biefstukje gebruiken. Dit is helemaal aan jezelf.
De steak zou je in de grillpan kunnen maken of op de bbq. Alles kan! Zorg er in ieder geval voor dat je de kaas goed krokant krijgt en dan je ui lekker gekarameliseerd is. En bak de steak lekker naar je eigen voorkeur. Voor mij is dat medium-rare.
Veel plezier met koken en laat hieronder weten hoe het heeft gesmaakt!!
Stappen
1
Klaar
|
KarameliserenZet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur. Pel de uien en snijd de uien in halve ringen. Doe ze daarna in de pan en zet het vuur middelhoog en strooi er ruim zeezout overheen. Pel de knoflook en snipper deze. Verwijder de steel en de lijst uit de paprika en snijd deze in 4 delen over de lengte. Daarna in reepjes. Voeg dan de paprika en knoflook toe aan de ui. Doe als laatste nog een flinke klont boter erbij. Laat het geheel nu ongeveer 40 minuten karameliseren. Ga ondertussen verder met de volgende stap. |
2
Klaar
|
Verwarm de oven voor tot 200°C en bak het stokbrood half af. Dus ongeveer 3 minuten. Zorg dat je rib eye op kamertemperatuur is, dus haal ze op tijd uit de koeling. Dep ze droog en kruid ze met peper en zout. |
3
Klaar
|
Snijd het stokbrood over de lengte door de helft. Besprenkel de binnenkant van het stokbrood met de knoflookolie en leg de 2 helften weer terug in de oven voor 1 minuut. Haal het er weer uit en beleg de helft met de jonge kaas, cheddar en mozzarella. Zet de oven nu op grillstand en leg het stokbrood weer in de oven. Zorg ervoor dat het rekje op de bovenste geleider doet. Als de kaas zo dicht mogelijk tegen de grill aan zit, dan krijg je een lekker krokant laagje kaas. Haal het brood eruit als de kaas licht gebruind is. |
4
Klaar
|
Ondertussen kun je nu de rib eye grillen. Smeer ze nog in met olie en grill ze ongeveer 4 minuten per kant in een hete grillpan voor medium. Het hangt natuurlijk wel af van de dikte van je rib eye. Als het klaar is, dan laag je het nog even een paar minuutjes rusten. Je kunt er voor kiezen om het in aluminiumfolie in te pakken. |
5
Klaar
|
Het beleggenVerdeel de gekarameliseerde uien en paprika over de halve stokbroden. Snijd dan je rib eye in plakjes en leg deze er overheen. Strooi er nog een beetje geraspte kaas overheen en sprenkel de chipotle saus er overheen. |