0 0
Philly cheesesteak

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
250g Rib eye
3st Ui
1st Puntpaprika
2st Knoflook
1st Stokbrood
50g Cheddar
50g Jonge kaas (rasp)
1bol Buffelmozzarella
Chipotle
Zwarte peper
Zeezout
Knoflookolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Philly cheesesteak

Kenmerken:

    Best sandwich ever!

    • 40min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    De philly cheesesteak sandwich is een bekend broodje in Amerika. Je kunt er elk soort steak eigenlijk voor gebruiken en je kunt je eigen favoriete kaas erop doen. Ik ben gek op cheddar en mozzarella dus deze heb ik gebruikt!

    Dit broodje is perfect als lunchgerecht, maar kan ook als avondeten geserveerd worden. Als vlees heb ik de rib eye gebruikt. Je kunt ook entrecote of een biefstukje gebruiken. Dit is helemaal aan jezelf.

    De steak zou je in de grillpan kunnen maken of op de bbq. Alles kan! Zorg er in ieder geval voor dat je de kaas goed krokant krijgt en dan je ui lekker gekarameliseerd is. En bak de steak lekker naar je eigen voorkeur. Voor mij is dat medium-rare.

    Veel plezier met koken en laat hieronder weten hoe het heeft gesmaakt!!

    Stappen

    1
    Klaar

    Karameliseren

    Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur. Pel de uien en snijd de uien in halve ringen. Doe ze daarna in de pan en zet het vuur middelhoog en strooi er ruim zeezout overheen.

    Pel de knoflook en snipper deze. Verwijder de steel en de lijst uit de paprika en snijd deze in 4 delen over de lengte. Daarna in reepjes. Voeg dan de paprika en knoflook toe aan de ui. Doe als laatste nog een flinke klont boter erbij.

    Laat het geheel nu ongeveer 40 minuten karameliseren. Ga ondertussen verder met de volgende stap.

    2
    Klaar

    Verwarm de oven voor tot 200°C en bak het stokbrood half af. Dus ongeveer 3 minuten.

    Zorg dat je rib eye op kamertemperatuur is, dus haal ze op tijd uit de koeling. Dep ze droog en kruid ze met peper en zout.

    3
    Klaar

    Snijd het stokbrood over de lengte door de helft. Besprenkel de binnenkant van het stokbrood met de knoflookolie en leg de 2 helften weer terug in de oven voor 1 minuut. Haal het er weer uit en beleg de helft met de jonge kaas, cheddar en mozzarella.

    Zet de oven nu op grillstand en leg het stokbrood weer in de oven. Zorg ervoor dat het rekje op de bovenste geleider doet. Als de kaas zo dicht mogelijk tegen de grill aan zit, dan krijg je een lekker krokant laagje kaas. Haal het brood eruit als de kaas licht gebruind is.

    4
    Klaar

    Ondertussen kun je nu de rib eye grillen. Smeer ze nog in met olie en grill ze ongeveer 4 minuten per kant in een hete grillpan voor medium. Het hangt natuurlijk wel af van de dikte van je rib eye.

    Als het klaar is, dan laag je het nog even een paar minuutjes rusten. Je kunt er voor kiezen om het in aluminiumfolie in te pakken.

    5
    Klaar

    Het beleggen

    Verdeel de gekarameliseerde uien en paprika over de halve stokbroden. Snijd dan je rib eye in plakjes en leg deze er overheen. Strooi er nog een beetje geraspte kaas overheen en sprenkel de chipotle saus er overheen.
    Kruid het met nog een beetje peper en zout. That's it!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Vegetarische pompoen Mac and Cheese
    volgende
    Romige pasta met spinazie en cashewnoten
    vorige
    Vegetarische pompoen Mac and Cheese
    volgende
    Romige pasta met spinazie en cashewnoten