0 0
Home-made Falafel met Tzatziki

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Kikkererwt Afgespoeld
200 Doperwten
100g Bloem
2el Harissa
10g Peterselie
2el Tahin Sesampasta
2st Knoflook
1st Ui
2tl Komijnzaad of in poedervorm
Zwarte peper
Zeezout
Zonnebloemolie Om in te bakken (frituren)
4st Pitabroodje
Tzatziki
1st Komkommer
400g Griekse yoghurt
2st Lenteui
8g Dille
3st Knoflook
Zeezout
Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Home-made Falafel met Tzatziki

Kenmerken:
  • Vegan
Keuken

    Gezond, lekker, crunchy en een lekkere frisse smaak.

    • 40min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Tzatziki

    Samenvatting

    Delen

    Eet even een avondje geen vlees, maar lekker een pitabroodje met falafel! Normaal gesproken maak je mooie ronde ballen, maar dat is mij niet helemaal gelukt. De smaak is er zeker niet minder om.

    Stappen

    1
    Klaar

    Begin met het maken van de Tzatziki. Pak een kom en doe hier de Griekse yoghurt in.
    Start met het snipperen van de knoflook en dille. Schil daarna de komkommer. Verwijder dan de zaadjes uit de komkommer en snijd vervolgens de komkommer in fijne stukjes. Ik heb de komkommer eerst over de lengte in kwarten gesneden, daarna de zaden verwijderd en in fijne stukken gesneden. Voeg alles toe bij de yoghurt en breng het verder op smaak met peper en zout. En klaar is je Tzatziki! Laat de oven voorverwarmen op 180°C voor de pitabroodjes. Zet ook een de pan met een dikke bodem op het vuur en doe hier de zonnebloemolie in.

    2
    Klaar

    Als je een keukenmachine hebt, pak deze dan. Als je deze niet hebt voldoet een kom ook. Snij de ui en knoflook grof en doe deze erin. Voeg daarna alle ingredienten toe; Kikkererwten, doperwten, harissa, tahin, bloem, peterselie, komijnzaad, peper en zout. Prak dit allemaal door elkaar in de kom. Als je een keukenmachine hebt maakt het dit werk uiteraard veeeel eenvoudiger. Als het een mooi mengsel is kun je hier balletjes of staafjes van maken. Als je olie heet genoeg is kun je beginnen met bakken. Doe ondertussen je pitabroodjes in de oven en bak deze ongeveer 5 minuten.

    3
    Klaar

    Laat de falafel in het olie zakken met behulp van een schuimspaan. Bak de falafel tot ze goudbruin zijn. Haal ze er stuk voor stuk uit en laat ze uitlekken om een stuk keukenpapier. Herhaal dit proces tot je alles hebt gebakken.
    Vul de pitabroodjes met de tzatziki en falafel, Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Huisgemaakte Schnitzel met zigeunersaus
    volgende
    Vissoep met zalm, hollandse garnalen en kabeljauw
    vorige
    Huisgemaakte Schnitzel met zigeunersaus
    volgende
    Vissoep met zalm, hollandse garnalen en kabeljauw

    Voeg je opmerking toe

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.