0 0
Home-made Falafel met Tzatziki

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Kikkererwt Afgespoeld
200 Doperwten
100g Bloem
2el Harissa
10g Peterselie
2el Tahin Sesampasta
2st Knoflook
1st Ui
2tl Komijnzaad of in poedervorm
Zwarte peper
Zeezout
Zonnebloemolie Om in te bakken (frituren)
1pak Libanees platbrood
0.25st Rode kool
0.25st Spitskool
1st Winterpeen
1st Puntpaprika
200g Paneermeel
Tzatziki
1st Komkommer
400g Griekse yoghurt
2st Lenteui
8g Dille
3st Knoflook
Zeezout
Zwarte peper

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Home-made Falafel met Tzatziki

Kenmerken:
  • Vegetarisch
Keuken

    Gezond, lekker, crunchy en een lekkere frisse smaak.

    • 40min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Tzatziki

    Samenvatting

    Delen

    Geniet van een vleesvrije avond met ons heerlijke Libanese platbrood belegd met smeuïge en krokante falafel! Als je streven is om zelf falafel te maken die van binnen smeuïg is en van buiten krokant, dan ben je hier aan het juiste adres.

    Met dit eenvoudige te volgen recept, kun jij ook dit culinaire hoogstandje bereiden en indruk maken op je gasten. Ontdek hoe je zelf de perfecte falafel kunt maken met deze stapsgewijze instructies.

    Stappen

    1
    Klaar

    Begin met het maken van de Tzatziki. Pak een kom en doe hier de Griekse yoghurt in.
    Start met het snipperen van de knoflook en dille. Schil daarna de komkommer. Verwijder dan de zaadjes uit de komkommer en snijd vervolgens de komkommer in fijne stukjes. Ik heb de komkommer eerst over de lengte in kwarten gesneden, daarna de zaden verwijderd en in fijne stukken gesneden. Voeg alles toe bij de yoghurt en breng het verder op smaak met peper en zout. En klaar is je Tzatziki! Laat de oven voorverwarmen op 180°C voor de pitabroodjes. Zet ook een de pan met een dikke bodem op het vuur en doe hier de zonnebloemolie in.

    2
    Klaar

    Pak nu de keukenmachine. Als je deze niet hebt voldoet een kom ook. Snij de ui en knoflook grof en doe deze in de keukenmachine. Voeg daarna de volgende ingredienten toe; harissa, tahin, bloem, peterselie, komijnzaad, peper en zout. Hak dit allemaal fijn en doe de inhoud in een andere kom. Pak nu de kikkererwten en operwten. Hak deze grof zodat je straks een 'bite' houdt in de falafel. Haal dit eruit en voeg dit toe aan de kom. Meng het allemaal goed door elkaar en breng het eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Zet het nu in de koelkast (het liefst 1 uur). Zo kun je er straks makkelijker falafel van maken.

    3
    Klaar

    Snijd nu de rode kool, spitskool, winterpeen en paprika in dunne reepjes (julienne). Let het in aparte kommetjes om dadelijk te serveren.

    4
    Klaar

    Falafel draaien

    Haal het mengsel voor de falafel uit de kom. Leg een bakpapier klaar en bestrooi deze met voldoende paneermeel. Pak nu met je hand een beetje van het mengsel en probeer en middelgrote balletjes te maken. Het is wat plakkerig, maar dat is goed! Leg ze stuk voor stuk op het paneermeel tot het mengsel op is. Strooi er daarna nog meer paneermeel overheen en druk het wat aan.

    5
    Klaar

    Pak nu een diepe pan en giet daar een laagje zonnebloemolie in van ongeveer 1 of 2 cm. Verwarm het tot ongeveer 180graden.

    6
    Klaar

    Laat de falafel in het olie zakken met behulp van een schuimspaan. Bak de falafel tot ze goudbruin zijn. Haal ze er stuk voor stuk uit en laat ze uitlekken om een stuk keukenpapier. Herhaal dit proces tot je alles hebt gebakken.
    Vul de het libanese platbrood met de tzatziki en falafel, Eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    Varkensschitzel met zigeunersaus
    vorige
    Huisgemaakte Schnitzel met zigeunersaus
    volgende
    Vissoep met zalm, hollandse garnalen en kabeljauw
    Varkensschitzel met zigeunersaus
    vorige
    Huisgemaakte Schnitzel met zigeunersaus
    volgende
    Vissoep met zalm, hollandse garnalen en kabeljauw

    Voeg je opmerking toe

    Hulp nodig?