Ingrediënten
-
400g KikkererwtAfgespoeld
-
200 Doperwten
-
100g Bloem
-
2el Harissa
-
10g Peterselie
-
2el TahinSesampasta
-
2st Knoflook
-
1st Ui
-
2tl Komijnzaadof in poedervorm
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
ZonnebloemolieOm in te bakken (frituren)
-
1pak Libanees platbrood
-
0.25st Rode kool
-
0.25st Spitskool
-
1st Winterpeen
-
1st Puntpaprika
-
200g Paneermeel
-
Tzatziki
-
1st Komkommer
-
400g Griekse yoghurt
-
2st Lenteui
-
8g Dille
-
3st Knoflook
-
Zeezout
-
Zwarte peper
Samenvatting
Geniet van een vleesvrije avond met ons heerlijke Libanese platbrood belegd met smeuïge en krokante falafel! Als je streven is om zelf falafel te maken die van binnen smeuïg is en van buiten krokant, dan ben je hier aan het juiste adres.
Met dit eenvoudige te volgen recept, kun jij ook dit culinaire hoogstandje bereiden en indruk maken op je gasten. Ontdek hoe je zelf de perfecte falafel kunt maken met deze stapsgewijze instructies.
Stappen
1
Klaar
|
Begin met het maken van de Tzatziki. Pak een kom en doe hier de Griekse yoghurt in. |
2
Klaar
|
Pak nu de keukenmachine. Als je deze niet hebt voldoet een kom ook. Snij de ui en knoflook grof en doe deze in de keukenmachine. Voeg daarna de volgende ingredienten toe; harissa, tahin, bloem, peterselie, komijnzaad, peper en zout. Hak dit allemaal fijn en doe de inhoud in een andere kom. Pak nu de kikkererwten en operwten. Hak deze grof zodat je straks een 'bite' houdt in de falafel. Haal dit eruit en voeg dit toe aan de kom. Meng het allemaal goed door elkaar en breng het eventueel nog verder op smaak met peper en zout. Zet het nu in de koelkast (het liefst 1 uur). Zo kun je er straks makkelijker falafel van maken. |
3
Klaar
|
Snijd nu de rode kool, spitskool, winterpeen en paprika in dunne reepjes (julienne). Let het in aparte kommetjes om dadelijk te serveren. |
4
Klaar
|
Falafel draaienHaal het mengsel voor de falafel uit de kom. Leg een bakpapier klaar en bestrooi deze met voldoende paneermeel. Pak nu met je hand een beetje van het mengsel en probeer en middelgrote balletjes te maken. Het is wat plakkerig, maar dat is goed! Leg ze stuk voor stuk op het paneermeel tot het mengsel op is. Strooi er daarna nog meer paneermeel overheen en druk het wat aan. |
5
Klaar
|
Pak nu een diepe pan en giet daar een laagje zonnebloemolie in van ongeveer 1 of 2 cm. Verwarm het tot ongeveer 180graden. |
6
Klaar
|
Laat de falafel in het olie zakken met behulp van een schuimspaan. Bak de falafel tot ze goudbruin zijn. Haal ze er stuk voor stuk uit en laat ze uitlekken om een stuk keukenpapier. Herhaal dit proces tot je alles hebt gebakken. |