Ingrediënten
-
1st Haas
-
150g Friese kruidkoek
-
350g Kastanjechampignons
-
1st Prei
-
1st Ui
-
1st Winterpeen
-
150g Knoflook
-
300ml Port
-
380ml Wildfond
-
3el Zilveruitjes
-
6st Jeneverbes
-
2st Verse TijmTakjes
-
2st Laurierblad
-
20g Chocolade78% puur
Samenvatting
Een heerlijk wild recept. Het klassieke stoofpotje: de hazenpeper! Een geweldige manier om van wild te genieten. Drink er een lekker donker biertje bij of een volle rode wijn.
Dit gerecht neemt mij terug naar de familiefeesten bij mijn oom en tante op de Deel van de boerderij. Waar het bier vloeit, het haardvuur knispert, waar veel wordt gelachen en waar de sterke verhalen naar boven komen. Dat allemaal aangevuld met heerlijk eten. Dit recept heb ik eerder van mijn oom geproefd en ik kon niet wachten om dit ook zelf eens te maken. Nu was het zover! En het resultaat kwam in de buurt van dat van mijn oom, van hem is uiteraard de koploper.
Stappen
1
Klaar
|
SnijdenZelf ben ik graag altijd voorbereid voor ik start met koken. Dan gaat het niet zo gehaast en gaat het in een vloeiende beweging. |
2
Klaar
|
BradenMijn haas was al panklaar gemaakt. Ik had daarmee dus 2 voor-, 2 achterpoten en de rug. Het is belangrijk dat je eerst het vliesje van de rug haalt voordat je het bakt. Pak een braadpan en gooi hier een scheutje olie in met een klont boter. Bak het vlees bruin aan en haal het even uit de pan. Doe nu de groenten erin en bak dit tot het zacht begint te worden. Voeg ook de knoflook toe en bak dit eventje mee. |
3
Klaar
|
StovenVoeg de haas weer toe bij de groenten en blus het af met de port en wildfond. Vul het aan met kokend water waar je tekort komt. Het is belangrijk dat het nagenoeg onder water staat. Voeg nu de overige ingrediënten toe. Dus de jeneverbessen, tijm, zilveruitjes, laurier en Friese koek. |
4
Klaar
|
Serveer |