0 0
Wilde Hazenpeper Stoofpot

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Haas
150g Friese kruidkoek
350g Kastanjechampignons
1st Prei
1st Ui
1st Winterpeen
150g Knoflook
300ml Port
380ml Wildfond
3el Zilveruitjes
6st Jeneverbes
2st Verse Tijm Takjes
2st Laurierblad
20g Chocolade 78% puur

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wilde Hazenpeper Stoofpot

Kenmerken:
  • Wild

Een geweldige manier om van wild te genieten is deze hazenpeper! Trek er een biertje bij open of schenk een lekker wijntje in.

  • 240
  • Porties 6
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Een heerlijk wild recept. Het klassieke stoofpotje: de hazenpeper! Een geweldige manier om van wild te genieten. Drink er een lekker donker biertje bij of een volle rode wijn.

Dit gerecht neemt mij terug naar de familiefeesten bij mijn oom en tante op de Deel van de boerderij. Waar het bier vloeit, het haardvuur knispert, waar veel wordt gelachen en waar de sterke verhalen naar boven komen. Dat allemaal aangevuld met heerlijk eten. Dit recept heb ik eerder van mijn oom geproefd en ik kon niet wachten om dit ook zelf eens te maken. Nu was het zover! En het resultaat kwam in de buurt van dat van mijn oom, van hem is uiteraard de koploper.Stappen

1
Klaar

Snijden

Zelf ben ik graag altijd voorbereid voor ik start met koken. Dan gaat het niet zo gehaast en gaat het in een vloeiende beweging.
Start daarom met het grof snijden van de champignons, winterpeen, prei en ui. De knoflook kun je redelijk fijn snijden.

2
Klaar

Braden

Mijn haas was al panklaar gemaakt. Ik had daarmee dus 2 voor-, 2 achterpoten en de rug. Het is belangrijk dat je eerst het vliesje van de rug haalt voordat je het bakt. Pak een braadpan en gooi hier een scheutje olie in met een klont boter. Bak het vlees bruin aan en haal het even uit de pan. Doe nu de groenten erin en bak dit tot het zacht begint te worden. Voeg ook de knoflook toe en bak dit eventje mee.

3
Klaar

Stoven

Voeg de haas weer toe bij de groenten en blus het af met de port en wildfond. Vul het aan met kokend water waar je tekort komt. Het is belangrijk dat het nagenoeg onder water staat. Voeg nu de overige ingrediënten toe. Dus de jeneverbessen, tijm, zilveruitjes, laurier en Friese koek.
Laat dit geheel totaal een 3,5u stoven op laag vuur. Na ongeveer 2,5u kun je het vlees van de botten plukken. Laat het daarna dus nog 1u stoven. Het is belangrijk dat je het regelmatig roert. Dit voorkomt dat het aanbrandt aan de bodem.

4
Klaar

Serveer

Voordat je de stoof serveert haal je de laurierblaadjes eruit. Probeer ook zoveel mogelijk de jeneverbessen te verwijderen. De hazenpeper is lekker met wat aardappelpuree en rode kool.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Rustiek Zuurdesem Volkoren Spelt Brood
volgende
Pekingeend
vorige
Rustiek Zuurdesem Volkoren Spelt Brood
volgende
Pekingeend

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?