0 0
Gevulde speculaastaart

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
Amandelspijs
200g Kristalsuiker
200g Amandel
0.5st Citroen Rasp
1st Eieren
Taart
200g Zelfrijzend bakmeel
130g Donkere basterdsuiker ongezouten
2el Speculaaskruiden
2el Halfvolle Melk
130g Roomboter
400g Amandelspijs
30g Garneeramandelen

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gevulde speculaastaart

Kenmerken:

    Ook zonder Sinterklaas goed te eten :-D!

    • 60min
    • Porties 10
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Amandelspijs

    • Taart

    Samenvatting

    Delen

    Sinterklaas is al eventjes voorbij, maar ik wilde het recept voor gevulde speculaas met jullie delen. Het is een super lekkere guilty pleasure! In dit recept heb ik ook zelf de amandelspijs gemaakt. Echt kinderspel om dit zelf te maken. Je voegt alleen de benodigde ingrediënten in een blender en that’s it! Zorg wel voor dat je de gepelde amandelen hebt. Dus zonder de bruine schil. De amandelspijs kun je het beste een avond van tevoren maken.

    In dit recept heb ik het in een taartvorm gemaakt. Dit kan natuurlijk ook in de welbekende gevulde speculaas in de vorm van een staaf. En ook al is Sinterklaas al weg, dit recept kun je altijd maken!

    Voor dit recept heb je zeker nodig:
    – Blender
    – Springvorm van 24cm
    – Oven 🙂

    Stappen

    1
    Klaar

    Amandelspijs

    Voeg als eerste de amandelen toe en hak deze alvast grof in de blender. Dit wordt straks moeilijker wanneer je de andere ingrediënten gaat toevoegen. Zodra deze grof gehakt zijn, dan voeg je de kristalsuiker citroenschillen en het ei toe. Mix dit goed door de blender en haal het eruit. Vorm het tot een staaf en rol het in wat vershoudfolie. Leg het nu minimaal 3uur in de koelkast.

    2
    Klaar

    Het deeg

    Meng het bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden, zout, melk en roomboter in een kom tot een bal. Verdeel de bal in 2, bijna gelijke, stukken. Het grootste gedeelte gebruik je voor de onderkant. Rol beide stukken nu plat tot een taartvorm. Dit kun je het beste doen door ze tussen 2 vellen bakpapier te rollen. Als je geen deegroller hebt, dan kun je ook bijvoorbeeld een wijnfles pakken.

    Zodra je ze goed hebt uitgerold, dan leg je ze voor minimaal 30 minuten in de koelkast zodat het wat steviger wordt. Verwarm je oven nu alvast voor tot 175°C.

    3
    Klaar

    De taart

    Pak nu de springvorm van 24cm en vet de randen in met boter. Pak nu de onderkant van de taartvorm en leg deze erin. Zorg dat de randen iets tegen de rand oplopen. Zo kun je dadelijk het bovenstuk er gemakkelijk opleggen.
    Pak nu je amandelspijs en verdeel deze gelijkmatig over de bodem. Leg nu het bovenstuk van de taart erop en druk het aan de randen goed dicht.

    4
    Klaar

    Bakken maar!

    Versier de bovenkant van de taart met de garneeramandelen. Klop nu nog een ei los bestrijk de taart ermee.
    Zet het nu in de heteluchtoven voor ongeveer 35 minuten.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    Boerenkool stamppot recept
    vorige
    Boerenkool
    volgende
    Appelbeignets in bladerdeeg
    Boerenkool stamppot recept
    vorige
    Boerenkool
    volgende
    Appelbeignets in bladerdeeg
    Hulp nodig?
    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here