Ingrediënten
-
Amandelspijs
-
200g Kristalsuiker
-
200g Amandel
-
0.5st CitroenRasp
-
1st Eieren
-
Taart
-
200g Zelfrijzend bakmeel
-
130g Donkere basterdsuikerongezouten
-
2el Speculaaskruiden
-
2el Halfvolle Melk
-
130g Roomboter
-
400g Amandelspijs
-
30g Garneeramandelen
Samenvatting
Sinterklaas is al eventjes voorbij, maar ik wilde het recept voor gevulde speculaas met jullie delen. Het is een super lekkere guilty pleasure! In dit recept heb ik ook zelf de amandelspijs gemaakt. Echt kinderspel om dit zelf te maken. Je voegt alleen de benodigde ingrediënten in een blender en that’s it! Zorg wel voor dat je de gepelde amandelen hebt. Dus zonder de bruine schil. De amandelspijs kun je het beste een avond van tevoren maken.
In dit recept heb ik het in een taartvorm gemaakt. Dit kan natuurlijk ook in de welbekende gevulde speculaas in de vorm van een staaf. En ook al is Sinterklaas al weg, dit recept kun je altijd maken!
Voor dit recept heb je zeker nodig:
– Blender
– Springvorm van 24cm
– Oven 🙂
Stappen
1
Klaar
|
AmandelspijsVoeg als eerste de amandelen toe en hak deze alvast grof in de blender. Dit wordt straks moeilijker wanneer je de andere ingrediënten gaat toevoegen. Zodra deze grof gehakt zijn, dan voeg je de kristalsuiker citroenschillen en het ei toe. Mix dit goed door de blender en haal het eruit. Vorm het tot een staaf en rol het in wat vershoudfolie. Leg het nu minimaal 3uur in de koelkast. |
2
Klaar
|
Het deegMeng het bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden, zout, melk en roomboter in een kom tot een bal. Verdeel de bal in 2, bijna gelijke, stukken. Het grootste gedeelte gebruik je voor de onderkant. Rol beide stukken nu plat tot een taartvorm. Dit kun je het beste doen door ze tussen 2 vellen bakpapier te rollen. Als je geen deegroller hebt, dan kun je ook bijvoorbeeld een wijnfles pakken. Zodra je ze goed hebt uitgerold, dan leg je ze voor minimaal 30 minuten in de koelkast zodat het wat steviger wordt. Verwarm je oven nu alvast voor tot 175°C. |
3
Klaar
|
De taartPak nu de springvorm van 24cm en vet de randen in met boter. Pak nu de onderkant van de taartvorm en leg deze erin. Zorg dat de randen iets tegen de rand oplopen. Zo kun je dadelijk het bovenstuk er gemakkelijk opleggen. |
4
Klaar
|
Bakken maar!Versier de bovenkant van de taart met de garneeramandelen. Klop nu nog een ei los bestrijk de taart ermee. |